Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 101

Wątek: BMW e38 - wizerunek flagowej limuzyny z 90-tych lat w roku 2012

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    Moj sasiad ma Subaru Impreze WRX z 2011r i bez przerwy jak mnie widzial to smial sie zebym w koncu sprzedal ten, jak on to mowil, "shit box" i kupil cos fajnego... On jest maniakiem samochodowym wiekszym jak ja i dla niego nic sie nie liczy poza Subaru... Docenialem e38 za prowadzenie i jakosc... Ale po przyjechaniu sie tym WRX-em to dopiero teraz wiem co to znaczy "prowadzenie" w samochodzie. Zawsze chcialem miec 7er jeszcze za czasow gowniarza w podstawowce. Spelnilem swoje marzenie... teraz czas na kolejne... I nie bede sie upieral, ze po e38 juz nic nie bedzie mnie cieszyc.
    Matraks wyskocz z sasiadem na trase powiedzmy 1000km- ty swoim "shit boxem" a on "Subar-drynda" na powrot zamiencie sie autami - daje sobie reke uciac ze po takiej przejazdzce obaj zmienicie zdanie :)

Co do reszty opinii- coz kazdy ma swoje spostrzezenia i wlasnie wyrobione zadnie i nikt wypowiedziami z innej beczki tego nie zmieni... :)
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 14-03-2012 o 10:34
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Dzuda co do porównań TDI i beznyna ja miałem spotkanko z A8 i 4,0TDI i remisik do 220 potem odstawał niestety

co do subaru super bryka ale pojedź tym w trase na 1000km to zobaczymy co sie rozwali i komu będzie wygodniej to nie sa auta do tych samych celów

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    co do TDI to spróbuj się kolego swoim e38 z takim tdi o podobnej pojemności ,bo może objeżdzałeś 1,2 tdi:D

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Odpuściłem sobie dyskusje na 3 dni a tu patrze 9 stron się zrobiło bzdur

Nie daje pewności? e38 nie daje pewności że dojedzie do celu? i cena rynkowa 10-15tys?
    Ludzie to dla tego że kupujecie te samochody za cene rynkową nie macie pewności!
    To nie jest przytoczona już wcześniej fabia gdzie utrzymacie to auto za najniższą krajową. Samochód potrzebuje pewnej ręki i regularnego serwisu tak jak nowa 7.
    Jak macie sztrucle to nie dziwcie się że auto niedomaga.
    od 4 lat mam e38 3 lata 730 i ponad rok 750. I nigdy. Powtarzam to nigdy! Samochód na trasie mnie nie zawiódł. Raz się zdarzyło że rozrusznik padł kompletnie, ale dawał wcześniej wyraźne oznaki że się kończy. Dzięki regularnemu serwisowi to auto jest prtaktycznie bezawaryjne.

Jaki jest wizerunek e38 teraz? Bardzo dobre, bezawaryjne auto, z bogatym wyposażeniem. Które zadbanym wyglądem robi bardzo duże wrażenie.
    Niestety 95% to rozpadające się sztrucle które miały właścicieli, powiedzmy to wprost, których nie było stać na eksploatacje!
    Eksloatacja nie kosztuje fortunę, ale za worek ziemniakó się tego auta nie serwisuje!
    Większość osób z tąd skupia się na tym jaki gwint założyć, jakie szpanerskie koła, na ile obniżyć auto i ile spojlerów pozakładać. Nie dziwcie się że ludzie w tedy patrzą na auto dziwnie bo wygląda to jak honda.
    Ile razy takie auto przejechało kołomnie, co było zajebistym germanem, a z zawieszenie szły odgłosy jak by była tam duża perkusja.

Przepraszam że pisze pod wpływem emocji, ale to jest BMW serii 7 a nie astra. Nie utrzymasz jej jak astry, nie da Ci takich emocji jak astra, nie jest tak wytrzymały jak astra. To kup kurna Astrę! N ikt nie zmusza do jeżdżenia awaryjnym 7er.
    Zadbane auta z tego forum, które zasługują na miano 7er można bez problemu wyliczyć bo jest ich kilkanaście.
    Ten kto mówi że auto jest awaryjne i się boi jechać nim w trasę to niech je sprzeda, bo jest kolejną osobą która zajeżdża ten samochód, może kolejny właściciel będzie wiedział jak użytkować i serwisowac to auto!

Zaraz pewnie mod usunie mój post, alemówi się trudno!
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    ;D ;D
    A niby czemu ma Twojego posta usuwać ?? Ja się zgadzam w 100% z Twoim punktem widzenie :)

PS
    Chyba oflaguję ten wątek jako "bicie piany" ;D
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    Odpuściłem sobie dyskusje na 3 dni a tu patrze 9 stron się zrobiło bzdur

Nie daje pewności? e38 nie daje pewności że dojedzie do celu? i cena rynkowa 10-15tys?
    Ludzie to dla tego że kupujecie te samochody za cene rynkową nie macie pewności!
    To nie jest przytoczona już wcześniej fabia gdzie utrzymacie to auto za najniższą krajową. Samochód potrzebuje pewnej ręki i regularnego serwisu tak jak nowa 7.
    Jak macie sztrucle to nie dziwcie się że auto niedomaga.
    od 4 lat mam e38 3 lata 730 i ponad rok 750. I nigdy. Powtarzam to nigdy! Samochód na trasie mnie nie zawiódł. Raz się zdarzyło że rozrusznik padł kompletnie, ale dawał wcześniej wyraźne oznaki że się kończy. Dzięki regularnemu serwisowi to auto jest prtaktycznie bezawaryjne.

Jaki jest wizerunek e38 teraz? Bardzo dobre, bezawaryjne auto, z bogatym wyposażeniem. Które zadbanym wyglądem robi bardzo duże wrażenie.
    Niestety 95% to rozpadające się sztrucle które miały właścicieli, powiedzmy to wprost, których nie było stać na eksploatacje!
    Eksloatacja nie kosztuje fortunę, ale za worek ziemniakó się tego auta nie serwisuje!
    Większość osób z tąd skupia się na tym jaki gwint założyć, jakie szpanerskie koła, na ile obniżyć auto i ile spojlerów pozakładać. Nie dziwcie się że ludzie w tedy patrzą na auto dziwnie bo wygląda to jak honda.
    Ile razy takie auto przejechało kołomnie, co było zajebistym germanem, a z zawieszenie szły odgłosy jak by była tam duża perkusja.

Przepraszam że pisze pod wpływem emocji, ale to jest BMW serii 7 a nie astra. Nie utrzymasz jej jak astry, nie da Ci takich emocji jak astra, nie jest tak wytrzymały jak astra. To kup kurna Astrę! N ikt nie zmusza do jeżdżenia awaryjnym 7er.
    Zadbane auta z tego forum, które zasługują na miano 7er można bez problemu wyliczyć bo jest ich kilkanaście.
    Ten kto mówi że auto jest awaryjne i się boi jechać nim w trasę to niech je sprzeda, bo jest kolejną osobą która zajeżdża ten samochód, może kolejny właściciel będzie wiedział jak użytkować i serwisowac to auto!

świeta prawda...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Wojtek jak jak go zobaczyłem parę dni temu miałem myśl chyba modowi się ndzi, że taki wątek założyhł :)))

no i ktoś w końcu napisał prawdę bo 90% ludzi aby myśli jak założyć felgi 19 cali z parapetem ale oponki to super nówki całe 4,5mm silnik rzęzi itd dlatego ja nie robie germana itd normalnie w świecie nie stać mnie równocześnie na tuning wizualny mechaniczny i auto w dobrym stanie to wybrałem stan i podnoszenie mocy bo wygląd u mnie ma drgie miejsce auto mam dla siebie nie dal innych zamiast felg na rok 2011 18 jakie mi się marzyły kupiłem nowe opony za to dają komfort i bezpieczeństwo

taka smutna prawda, ale wg mnie najpierw osiągamy stan mechaniczny idealny a potem robimy wygląd za to co wsadziłem w serwis trupcia miesiąc temu w klimę i nagrzewnicę miałbym 18 bbs rc z oponami z pięknym rantem i wszyscy już by sikali w galerii ale zarypiastą lalkę mam a to że nagrzewnica i spręzarka klimy byłyby trupami to pierdół tego nie widać na spocie przecież ani w galerii ale za to tym się jeździ

Mod się nie nudzi, mod chciał żeby nie robić wsi w temacie o kosztach utrzymania 7er. Za to wieś przeniosła się tutaj niestety. Bo przecież nie można normalnie wymieniać poglądów tylko jak ktoś ma odmienne zdanie to zaraz uśmieszki i docinki lecą.
    Z kolegami powyżej również się zgadzam. Auto zaczynam od mechaniki a wizualna strona na koniec stety bądź niestety.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 14-03-2012 o 20:03

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    i znowu pojawia się w temacie WIEŚ

Uprawnienia umieszczania postów