Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 101

Wątek: BMW e38 - wizerunek flagowej limuzyny z 90-tych lat w roku 2012

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    iPrzepraszam że pisze pod wpływem emocji, ale to jest BMW serii 7 a nie astra. Nie utrzymasz jej jak astry, nie da Ci takich emocji jak astra, nie jest tak wytrzymały jak astra. To kup kurna Astrę! N ikt nie zmusza do jeżdżenia awaryjnym 7er.
    To już kolejne epitety w kierunku Astry. Wypraszam sobie. Moja Astra zawsze daje mi mnóstwo emocji. Jak nie silniejszy podmuch wiatru zwieje mnie na pobocze to coś klepie albo skrzypi. Nigdy nie wiem czy dojadę do celu. To auto właśnie daje mi mnóstwo emocji. A tak na poważnie od roku poza alternatorem olejami świecami i filtrami nie robiłem nic, auto dojechało z Finlandii do Polski i z powrotem bez przygód. Co nie zmienia faktu, że podróż przyjemną nazwać nie mogłem bo po 300km już mnie plecy bolały. Mam 189cm wzrostu i ciężko mi znaleźć wygodną pozycję. Pod tym względem BMW 7 bije na głowę takie auta jak Astra, nawet jeśli będzie to już 20 letnie BMW. BMW E38 do dziś wozi najważniejsze głowy państw. O czymś to musi świadczyć ( ich przecież stać na nowe :P ). Ale czy dalej jest flagową limuzyną? Dla mnie na pewno tak, bo mimo wieku, nie można jej odebrać stylu, jakości wykonania i przede wszystkim charakteru, którego brakuje wielu nowym samochodom nawet klasy premium.

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Moi Drodzy 7er jeżdżę od 12 lat,byla E32 730i,Jest E32 740iL i jest E38 728i...co prawda tą ostatnia ztobilem dopiero niecałe 8 tyś km ale dwiema E32 robilem poważne przeloty po 1000 km i nigdy ale to nigdy nie miałem zadnego problemu...wlaściwie te auta nigdy mnie nie zawiodły...swoja E38 wybieram sie czesto na zakupy do Szwecji...co prawda odległosć tylko 150 km w jedna stronę ale wsiadam pewnie do auta i wiem,że dojade i wróce bez problemu...dlatego dziwia mnie obawy Kolegi z Chicago,...mysle,że są przesadzone...swoją 740 pokonałem trasę Moja Pipidówa-Oslo,Oslo-Moja Pipidówa wiele razy a to prawie 1000 km w jedną stronę...nigdy żadnych problemów...szczerze mówiac mam zaufanie do starych 7er...nowszych nie wypróbowalem wiec nie będę sie wypowiadał.Pozdrawiam.Acha...a co do bezmyslnosci Amerykanów to sie nie zgodzę,mieszkałem w USA 2 lata wiec troche poznałem ich mentalność...ci ludzie po prostu inaczej patrzą na życie...szczerze mowiąc marzy mi sie powrót do NY...Norwegia to zascianek.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Matraks wyskocz z sasiadem na trase powiedzmy 1000km- ty swoim "shit boxem" a on "Subar-drynda" na powrot zamiencie sie autami - daje sobie reke uciac ze po takiej przejazdzce obaj zmienicie zdanie :)
    A ile razy w zyciu jechales w trase ponad 1000km? Sam zrobilem dwa razy taka glupote i teraz wiem jedno... Jak czeka mnie tak daleka podroz to wsiadam w samolot a nie pierdziele sie samochodem... Nie wazne czy to 7er czy Subaru i tak na koniec podrozy chce ci sie zyg... wymiotowac ;) A co do mojego sasiada to ma jeszcze 2 inne samochody tzw. "dupowozy". I nie upiera sie, ze tamte tez sa wyjatkowe bo on je akurat ma... Moja 740iL kupilem dla zabawy, bo chcialem miec zawsze e38. Do tyrania mam drugi samochod... Ale niestety troche sie rozczarowalem... Spodziewalem sie czegos innego. Niby wygodnie, cicho i prowadzenie ok ale czegos jednak brakowalo. Bede mial i tak sentyment do e38. Ale jedno wiem na pewno... Nie kupie juz raczej samochodu klasy 7er czy Mercedesa S. Moje oczekiwania sa inne, dlatego nastepna zabawka bedzie Impreza WRX, Lancer EVO albo BMW f30 328/335. A o wyjatkowosci samochodu decyduja tak naprawde wlasciciele... Bo kazdy kupil te a nie inna marke kierujac sie jakimis kryteriami, ktore dla niego byly najwazniejsze... Wyjatkowe na polskich ulicach sa stare Garbusy, Wolgi a nawet juz zaczynaja byc Polonezy i Maluchy... Statusu kultowego nie osiagnela zadna seria 7. Ani e32 ani e38 a juz napewno nie bedzie wyjatkowa e65.

Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Acha...a co do bezmyslnosci Amerykanów to sie nie zgodzę,mieszkałem w USA 2 lata wiec troche poznałem ich mentalność...ci ludzie po prostu inaczej patrzą na życie...szczerze mowiąc marzy mi sie powrót do NY...Norwegia to zascianek.Pozdrawiam.
    Oj tak... Nowy York ma w sobie to cos... Bylem tam 3 razy i za kazdym razem jak wracasz do domu to tesknisz za tym miastem. Chicago jest na pewno piekniejsze ale nie tetni zyciem cala dobe jak NY :D Rzuc te Europe i przyjezdzaj do Ameryki ;) pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 15-03-2012 o 06:48

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Jędrek, Wieś w znaczeniu zachowania, a nie "jednostka osadnicza o zwartej, skupionej lub rozproszonej zabudowie i istniejących funkcjach rolniczych lub związanych z nimi usługowych lub turystycznych, nieposiadająca praw miejskich lub statusu miasta (art. 2 ustawy z 29 sierpnia 2003 o urzędowych nazwach miejscowości i obiektów fizjograficznych)"
    Ostatnio edytowane przez Saillupus ; 15-03-2012 o 07:51
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    A ile razy w zyciu jechales w trase ponad 1000km? Sam zrobilem dwa razy taka glupote i teraz wiem jedno... Jak czeka mnie tak daleka podroz to wsiadam w samolot a nie pierdziele sie samochodem... Nie wazne czy to 7er czy Subaru i tak na koniec podrozy chce ci sie zyg... wymiotowac ;)
    Srednio co jakies 2-3tyg :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    A ile razy w zyciu jechales w trase ponad 1000km? Sam zrobilem dwa razy taka glupote i teraz wiem jedno... Jak czeka mnie tak daleka podroz to wsiadam w samolot a nie pierdziele sie samochodem... Nie wazne czy to 7er czy Subaru i tak na koniec podrozy chce ci sie zyg... wymiotowac
    Robiłem trasę ponad 1200km kilka razy swoją E32 i jedyne do czego się mogę przyczepić to to że mam fotele Sportsize (mój wybór ), które sa trochę twardsze od standardowych i jakiegoś mega zmęczenia nie czułem, a jeśli po takiej trasie chce Ci się zygać to może po prostu masz chorobę lokomocyjną :D
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    Saillupus wieś to wieś i określanie wszystkiego co brzydkie ,nieładne ,niemodne i ogólnie bee ,słowem WIEŚ wydaje się być niestosowne i z tego powodu mieszkańcy wsi mogą poczuć się urażeni

Zaawansowany Użytkownik Awatar Inur
    BMW
    740iM (M60), M3 GT2
    Zadbane E38 jest majestatyczne a zapuszczone plebejskie. Tyle :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    Odpuściłem sobie dyskusje na 3 dni a tu patrze 9 stron się zrobiło bzdur

Nie daje pewności? e38 nie daje pewności że dojedzie do celu? i cena rynkowa 10-15tys?
    Ludzie to dla tego że kupujecie te samochody za cene rynkową nie macie pewności!
    Przypomnisz nam za ile kupiłeś swoją ? 20tyś z tego co napisałeś na blogu ( nie biorę oczywiście pod uwagę tego, że mogłeś "ciut" zawyżyć...) . Pytanie tylko dlaczego kupiłeś E38 po cenie rynkowej zamiast w deklarowanej przez Ciebie " rozsądnej" cenie 30-50 tyś pln ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    hehehe cena 30-50 tyś za e38 raczej nie jest rozsądna

Uprawnienia umieszczania postów