Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Sposoby montażu RADIA CB

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Bmw_740D
    BMW
    E38 750i było 740D
    Blog
    1
    Jeśli chodzi o zasilanie to najlepiej podpięcie pod aku. żeby to wszystko było ładnie trzeba się sporo napracować, chodzi tu głównie o kable, miejsce montażu cb dowolne, ja miałem zamontowane w schowku koło kierownicy, chodzi też o to aby to radio można było wyregulować w razie jakiś zakłoceń tzn. pod siedzeniem podczas jazdy no to nie będzie łatwo :), kable od zasilanie ciągnąłem przez listwy progowe do tylnej części, później kawałek przez wykładzine i pod tylny fotel, jeśli chodzi o antene ten sam sposób tylko kabel przeciągamy przez worek na narty za oparciem tylnego fotela, przewód z zapasem aby można było w każdej chwili zdjąć antenke np. pod supermarketem bo często się przykleja innym osobom do rąk :) co do radyjka to napewno żeby było małe ja miałem chyba presidenta i antene też miałem tają malutką miała chyba niecałe 40cm a to połączenie naprawde dawało super efekt :)

W ostateczności proponuje jeszcze takie rozwiązanie:
    http://allegro.pl/radio-cb-reczne-al...117843491.html

Do kompletu dodają wtyczkę na antenę zewnetrzną i zasilanie wtedy przewody również przeciągamy w taki sposób jak z dużym radiem tylko przewody wyciągamy z prawej strony przy siedzeniu kierowcy, to radio ma takie wymiary że jak je połorzymy miedzy tunelem a fotelem ładnie się chowa, oczywiście jeżeli podpinamy antene zew. to mozemy odczepić tą antenke z cb :) miałem takie rozwiazanie w swojej wczesniejszej 740i odrazu mówie że na takim radiu jest troszke gorszy odbior niz na radiu zwyklym.
    Ostatnio edytowane przez Bmw_740D ; 11-03-2012 o 12:01

Uprawnienia umieszczania postów