Witam.
Trafiaj± mi siê do kupienia ca³kiem ³adne oryginalne felgi od E60. Czy podany przeze mnie rozmiar bêdzie pasowa³ do E38? Czy felgi nie bêd± nigdzie obcieraæ?
Witam.
Trafiaj± mi siê do kupienia ca³kiem ³adne oryginalne felgi od E60. Czy podany przeze mnie rozmiar bêdzie pasowa³ do E38? Czy felgi nie bêd± nigdzie obcieraæ?
EH2 IS 14
a co to takiego? model felgi?
musialbys oprocz srednicy i szerokosci podac jeszcze ET (albo BS).
IS to inaczej pisane ET wiec to ET/IS pasowac bedzie :)
teraz chodzi o otwor centralny...jesli sa one z E60 to na 100% beda pasowac :)
ja z przodu mam 8,5"x18" ET13, wiec te o ktore pytasz beda bardziej schowane w blotnik (1-1,5 cm bardziej od moich). kwestja gustu, ale jak dla mnie to za duze wpuszczenie.
a z tylu to bedzie wygladalo koszmarnie. chyba, ze planujesz dokupic dystanse...
inaczej raczej nie bedziesz zadowolony. no chyba, ze nie masz hopla na punkcie blotnikow ladnie wypelnionych przez kola.
miedzy et14 a et13 nie zauwazysz roznicy ....
a seryjnie w e38 jest felga 16" et20 7,5J i daje rade...
ale za to opona ma wyzszy profil i dzieki temu cale kolo jest szersze niz felga i tworzy sie wiekszy "balon".Zamieszczone przez 7ka
przy oponie niskoprofilowej opona ma szerokosc taka jak felga i optycznie moze wydawac sie bardziej schowana.
ale tak jak pisalem wczesniej, jak komus to pika, to nie ma problemu, jego sprawa...
ale co do tego ma ET.... ET nie ma nic wspolnego z wielkoscia opony..."balon"
co innego szerokosc felgi...ale roznica 8J lub 8,5J to i tak mala szerokosc..wiec zadna roznica
Dziêki za wszystkie rady, chodzi³o mi dok³adnie o te felgi: http://www.allegro.pl/item373080444_...0_e63_e65.html
Bardzo zale¿a³o mi na tym, ¿eby zdj±æ w koñcu te podrabiane siedemnastki, wiêc dzisiaj pojecha³em po tamte felgi i ju¿ je mam na siódemeczce
W najbli¿szym czasie postaram siê wrzuciæ jakie¶ zdjêcia, mi siê bardzo na E38 podobaj±.
Pozdrawiam.
piekne...szkoda ze tylko jedno i do tego male zdjecie...
no i nie sa one od E60 a raczej od nowej 6er...ale i tak wsio gra ;)