Założysz instalację do wtrysku bezpośredniego, ale auto będzie palić jednocześnie lpg i benzynę, oczywiście benzynę w jakiś 20%.
Założysz instalację do wtrysku bezpośredniego, ale auto będzie palić jednocześnie lpg i benzynę, oczywiście benzynę w jakiś 20%.
To wiem ze spalają dodatkowo Pb, tylko na dzień dzisiejszy można założyć do każdego auta LPG z takim wtryskiem czy są tylko instalacje jedynie dedykowane do konkretnych aut? Bo do aut VAG wiem ze montują, natomiast nigdy nie widziałem w innych aut tej instalacji.
Hmmm, tego musisz się dowiedzieć w jakimś konkretnym warsztacie.
Temat myśle ze nie realny, nawet jak będzie taka możliwość to ja autem nie jeżdzę 50tys km na rok i nie użytkuje ich długimi latami aby inwestycja w instalacje mi sie zwróciła - bo zapewne taka instalacja będzie kosztowała ok. 9-10k pln, choć uważam ze i tak nie zamontują do auta z mocą 510km, może za kilka lat.
Raczej wątpliwa sprawa, że w ogóle taki dedykowany zestaw powstanie. Ile takich RR jest na rynku? O wiele za mało, żeby opłacało się producentom systemów LPG projektować instalację pod ten konkretny silnik. Dla przykładu, takich F01 750i z doładowanym 4.4 V8 na bezpośrednim wtrysku jest nieporównywalnie więcej (tym bardziej, że silnik ten kładą jeszcze do X'ów), a o instalacji nadal ani widu, ani słychu ;)
No właśnie... nie ma co marzyć, choć*ile bym chciał RR Sport Supercharged, to niestety, ale nie realne. Nie skreślam tego auta mimo wszystko, natomiast muszę zejść na ziemie i zakupić jak już*TDV6 i mieć nadzieje że będę cieszył się jazdą, a nie wydawał dziesiątki tysięcy na naprawy.
Hej,
czy ktoś miał styczność z takim autem, jaka jest wasza opinia? Czy jest w ogóle sens w takie auto się pchać Potrzebuje coś bardziej pojemnego od 7er a x5 średnio mi leży. Dokładnie interesuje mnie egzemplarz z tego ogłoszenia.
http://allegro.pl/land-range-rover-s...9.html#thumb/2
Kolega na innym forum miał wersję Supercharged. Pisał o super wrażeniach z jazdy, ekstremalnym spalaniu (30-40l przy ciężkiej nodze) i MEGA dużej awaryjności.
Kilka lat temu w jednym z zaprzyjaźnionych warsztatów pytałem mechaników o opinię na temat stojącego tam SPORT-a. Tak naprawdę to nie chcieli gadać, tylko sugestywnie machnęli ręką. Więc może z tą awaryjnością jest coś na rzeczy...
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line