-
Początkujący Użytkownik
problem z comfort accessem
Mam pytanie gdzie szukać problemu, działał cały czas dobrze, a od 2 tyg umarł za każdą klamkę łapię i niestety zero efektu. Odpalanie działa normalnie co mnie dziwi. Jak samochód jest odpalony i chce go zamknąc prze klamkę to standardowo wyskakuje kluczyk przekreślony i napisane jest że pilot nie łączy się not responding. Nie chce wymieniać każdej klamki, czy odrazu wymienić antene czy moduł z bagażnika.
2 Błąd sos przekreślona słuchawka cały czas mi wyskakuje a z guzika sos się łącze normalnie z policją co też mnie dziwi, byłem w BMW serwisie i oczywiście rozłożyli ręce i każa sterowniki wymieniac aż 3 a każdy po pare tys hahah. Macie jakiś patent na to?
-
Początkujący Użytkownik
witaj w klubie mi comfort access przestalo dzialac w zeszlym tygodniu, po podpieciu pod kompa 0 bledow, dziala odpalanie bez klucza i bagaznik. Ja juz jedna klamke wymienilem. Jak chcesz sprawdzic antene to jedna mam bo kupilem sobie kiedys:D
-
Zaawansowany Użytkownik
mi nie dzialaja drzwi pasazera i tylne za nim tez.Tzn tylne moge otworzyc ale juz zamknac sie nieda.o co kaman
zero bledow.niewiecie czy w DIS mozna jakos diagnozowac kazda klamke z osobna?
-
Początkujący Użytkownik
DIS'em mozna jedynie zresetowac CAS, i zbadac jakies baterie ale nie wiem za bardzo o co w tym chodzi. jest 10 lokacji od 1-10 i w lokacji nr 3 pokazuje mi rozladowana baterie.
-
Zaawansowany Użytkownik
O co chodzi z tym zmykaniem drzwi ,czy robi się to bez użycia kluczyka ? otwieranie owszem ,ale zamknięcie .Podobnie jak ja u was mam otwierane drzwi kierowca i pasażer z tyłu po prawej , drzwi od pasażera i tylne lewe nie działają ,klapa bagażnika działa ,może to kwestia kodowania ?
Ostatnio edytowane przez lukasz7 ; 10-03-2012 o 09:11
-
Początkujący Użytkownik
chodzi o to ze podchodzisz do auta z kluczem w kieszeni ciagniesz za klamke i sie otwieraja dziala to we wszystkich drzwiach. Wychodzac z auta wystarczy wcisnac klamke i auto sie zamyka, bagaznik dziala dokladnie tak samo wystarczy nacisnac przycisk w klapie i sie otwiera mimo zamknietego samochodu. Zeby odpalic tez nie musisz wtykac klucza do dziury wystarczy ze klucz jest w srodku auta. W obecnej chwili CA dziala mi tylko w klapie i w stacyjce, tydzien temu dzialalo wszedzie...
-
Zaawansowany Użytkownik
To wiem tylko nie miałem pojęcia o tym że zamki można zamknąć po naciśnięciu klamki ,to miła niespodzianka ,ale dwoje drzwi nie działa ,w czym tkwi problem ?
-
Początkujący Użytkownik
znajac zycie pewnie w klamkach uszkodzona elektronika lub anteny pod dywanikami. Ide sie pobawic z CA http://translate.google.com/translat...66%2F41&anno=2
-
Zaawansowany Użytkownik
Możesz powiedzieć gdzie dokładnie szukać tych anten ? Z opisu co podałeś w linku wynika że nie muszą otwierać się wszystkie drzwi ? dobrze to rozumuję .Te które się otwierają mogą być przypisane dla danego kluczyka ?
-
Początkujący Użytkownik
Niezaleznie za ktora klamke pociagasz badz wciskasz to otwieraja badz zamykaja wszystkie drzwi. Anteny sa pod wykladzina podlogowa. Sciagasz listwy progowe podnosisz wykladzone i w piankowym wypelnieniu jest antena w ksztalcie litery O ok 15cm.
Uprawnienia umieszczania postów