-
Zaawansowany Użytkownik
Jak myslisz czy jedna padnieta antena moze oddzialywac na caly uklad???
Mam jedna padnieta wychodzi na to
-
Początkujący Użytkownik
mysle ze jak padnieta jest antena to system dziala tylko drzwi te przy ktorych jet antena nie otwieraja sie. Jak padnie klamka to jest podobnie.
-
Zaawansowany Użytkownik
tez tak mysle
zamienilem miejscami anteny i dalej to samo
jedno jest dziwne
ze tak gdzie byla zepsuta antena dzwi sie otwieraja ale nie zamykaja, zamienilem na dobra antene i dalej to samo
a tam gdzie byla dobra dzwi sie ani nie otwieraja ani nie zamykaja i caly czas pisze remote not present czyli tak jak by antena nie wykrywala pilota
ale zje...y ten system jest szkoda gadac!!!
-
Początkujący Użytkownik
to zamien klamki stronami i sprawdz czy dziala system, jak kupilem auto to dzialolo w 3 drzwiach zmienilem klamke zczelo dzialac wszystko po zimie dzialalo tyle zamykanie az padly wszystkie drzwi, zrobilo sie cieplej to zaczely poprawnie dzialac tylko przednie drzwi.
Ostatnio edytowane przez Tomaszenko ; 22-03-2012 o 19:27
-
Zaawansowany Użytkownik
wie ktos gdzie jest ten terminal 30G??
to podobno jest jakis relay i cza by go moze wymienic
i przy okazji gdzie jest terminal 30U?
dzieki
-
Początkujący Użytkownik
power modul:D przy ktoryms + jest napisane 30U
Ostatnio edytowane przez Tomaszenko ; 29-03-2012 o 10:50
-
Zaawansowany Użytkownik
ty tez masz ten sam blad co ja
PM A163 no bus rest, in spite of disconnection a 30U na 30G Short circut to positive
myslisz ze to moze byc cos zwiazane z PM??
ciekaw jeste czy idzie go jakos przerogramowac SSS
-
Początkujący Użytkownik
no ale u mnie comfort access zaczal dzialac i dziala czaly czas odpukac. wydaje mi sie moze PM jest walniety. ja uzwyam tylko dis'a wiec o programowaniu SSS nie mam pojecia.
-
Początkujący Użytkownik
Czy u ciebie ca zaczal działać jak zmieniłeś aku czy tylko go naładowałeś?Mam akcję że mój aku jest chyba do wymiany i moze słabe napięcie powoduje że się wycisza i dlatego nie dziła ca. Jesli mam aku od nowości bo nie wiem no to chyba 6 lat używania mu starczy i czas sie go pozbyc :) co prawda nigdy mi nie zrobił sceny a jak montowałem muze to tylko przez chwile pokazywał że rozładowany ale po kilku dniach się naładował i nie pokazywał błedu:)
-
Początkujący Użytkownik
nic nie robilem samo z sebie zaczelo dzialac ale tylko dziala w przednich drzwiach w klapie i odpalanie bez klucza drzwi z tylu sa nie aktywne. Zaczelo dzialac przed naladowaniem aku, teraz po naladowaniu tez dziala. Ladowalem aku ponad 40h ladowarka do AGM'ow i jak narazie jest ok. U mnie jest jeszcze autoguard ktory powoduje tez rozladowywanie aku. CA dezaktywuje sie chyba po 72h czy jakos tak. Rozmawialem z Arturem z pruszkowa i powiedzial ze zmiania z agm na elektrolityczny wiaze sie z przerpogramowaniem calego samochodu, a bylem tam kodowac aku do kumpla 730d i wpisany byl AGM a kupil nieswiadomie zwykly aku o mniejszej pojemnosci i sie nie dalo auto caly czas chcialo AGM 110Ah.
Uprawnienia umieszczania postów