Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Sterownik silnika 730d `2001 - e38.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez dprxp Zobacz posta
    wentylator nowy kupiony w aso nawet bez samochodu nie chce się uruchomić
    A w jaki sposób chciałeś go uruchomić bez samochodu? Masz generator częstotliwości?
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d `2001
    w serwisie mają,i tak robili - nie uruchamiał się

ps. zna ktoś niemiecki:)

http://www.7-forum.com/forum/4/uberd...e-74586-3.html

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    No to w czym problem? Zanosisz na reklamacje i wszystko na temat. Jezli klima chodzi to osuszacz odpada.

PS. A jezeli pracownicy ASO maja problem zeby przyjac to zawsze jest centrala BMW, pojedz po nich (po konkretnym ASO) i powiedz, ze wiecej do baranow nie pojedziesz i chcesz go wyslac do nich.
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 27-03-2012 o 22:12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d `2001
    nie lubię się kłócić, chciałem naprawić samochód więc zamówiłem po numerze wentylator, założyłem i kiszka
    Aso zamiast zareagować jak ludzie z jajami to sie pierdola i kreca ze sterownik silnika mam uszkodzony co jest bzdurą
    Jak nie uznają reklamacji to kupie u nich drugi

jest mozliwość żeby zakodować klimatronika? w tym linku wyżej chyba coś takiego było, próbowałem translatorem to przetłumaczyć ale straszny bełkot wychodzi

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Coboss daj już spokój. Nie masz racji do końca z tym wentylatorem. Jak nie wierzysz to odepnij panel klimy i połącz się inpą z silnikiem. Włącz wentylator i zobacz czy działa.
    Jak Ci mało to odkręć wiskozę i zobacz kiedy się włączy elektryczny wentylator.

Klimatronik można bez problemu zakodować ale on nic nie ma do wentylatora przy robieniu testu w inpa. Wentylator ma działać po podaniu zasilań i włączeniu go inpa. Wystarczy kilka kabelków i akumulator. Sterownik ma wysterować wentylator.
    Ostatnio edytowane przez seban123 ; 28-03-2012 o 08:05
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    seban czytają wiele Twoich postów wiem, że masz wiedzę i co za tym idzie na pewno odpowiedni sprzęt. Ale jak niektórzy chcą zrobić cudy laptopem na kablu z Allegro za 40-50zł i INPĄ ściągniętą z torrenta to wiesz jak to wszystko wychodzi w praktyce...

Kolega napisał, że podpieli go pod specjalny generatorem czy czymś w ASO i dla mnie temat w takim momencie staje się czysty jak łza.
    Ja nie osobiście niezabrałbym go już od nich.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    seban czytają wiele Twoich postów wiem, że masz wiedzę i co za tym idzie na pewno odpowiedni sprzęt. Ale jak niektórzy chcą zrobić cudy laptopem na kablu z Allegro za 40-50zł i INPĄ ściągniętą z torrenta to wiesz jak to wszystko wychodzi w praktyce...
    Mając wiedzę, da się sporo takim kabelkiem w E38 i E39. Problem w tym, że wielu kupuje sprzęt(bo po co płacić w serwisie), a później na forum lądują screeny bo delikwent nawet języka nie potrafi, żeby czegoś samemu poszukać.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów