Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Dyskusja o kosztach utrzymania 7er

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Panowie ja nie widzę sensu żeby się kłócić o rzeczy typu koszt utrzymania...
    Każdy ma inny budżet i każdy inaczej podchodzi do tematu.
    Na ori cześciach można wydać majątek przez rok tylko trzzeba pamiętać, że nasze zabawki nie są nowe i jakbyśmy chcieli wymienić wszystko to nikogo z nas by nie było stać;)
    Wystarczy pamiętać o wydatkach stałych po zakupie sądze wymiana olejów w skrzyni, silniku, filtry, rejestracja ~900zł
    Co rok ubezp- ja płacę niecałe 800zł
    DLA KUPUJĄCYCH PROSTY RACHUNEK:
    olej 5w40 Valvoline 130zl 4 l x2= 260
    filtr oleju ~40-50zł
    filtr powietrza 40zl
    Przegląd benz/ benz+gaz 100/160

minimalny roczny koszt utrzymania ~1300zł/1400 i oczywiście czasem dochodzą dodatkowe koszty a to już zależy od tego jakie e38 kupimy- jeżeli kupimy zaniedbana to wystarczy allegro i sprawdzić ile świece, tarcze, klocki, wahacze, uszczelki jeżeli gdzieś silnik się poci...
    Benzyna/gaz na ile kogo stać... jeden zrobi 5000 a drugi 20 000km/ rocznie- odnosnik raport spalania- można przeliczyc.
    Nie ma tu większej filozofii. Kogo stać będzie wymieniał wszystko i rocznie mu wyjdzie kosmos. Ktoś kto zarabia mniej musi pamiętać o tym minimum i że zawsze coś może dojść.
    Tyle ode mnie... i sądzę, że ta prosta kalkulacja pomoże każdemu chętnemu na zakup e38 ( a dodam, że warto). A tak teraz podsumowując to po co te kłótnie? ciekawe czy ktoś mi coś wygranie w moim wyliczeniu... :P
    Ostatnio edytowane przez dOOm_PL ; 11-03-2012 o 11:47
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Uprawnienia umieszczania postów