Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 30

W±tek: Noga do góry... SEZON MOTOCYKLOWY CZAS ZACZ¡Æ!

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK

Noga do góry... SEZON MOTOCYKLOWY CZAS ZACZ¡Æ!

S³oneczko zaczê³o wreszcie robic robotê! Nawet wsta³em przed 12 ¿eby swoje maleñstwo pomacaæ :D Po zimowych g³upotach dorobi³em siê nowego kierunkowskazu, wyprostowa³em skrzywion± stopkê i skrêci³em lagi ¿eby znów je¼dziæ na wprost ...no mniejsza :)

Zmiana ¶wiec, oleju i mo¿na zaczynaæ, bo temperatura plusowa!

Koledzy wiem, ¿e kilku z Was ma tu na forum swoje koniki - jak u Was wygl±da rozpoczêcie sezonu? A mo¿e ju¿ je¼dzicie? Zapraszam do wolnej dyskusji na nowy moto-sezon!

dorzucê nied³ugo jakie¶ fotki bo chyba nic nie dawa³em jeszcze tutaj :x

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Ja jeszcze ¶piê, ale korci i pewnie nied³ugo pêknê :D.
    Rozpoczêcie to standard, olej+filtr, w tym roku jeszcze klocki przód no i nowe gumy i mo¿na zaczynaæ!

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    No i okaza³o sie przy okazji wymiany swiec ze mialem zle zalozone i cale czarne... Odstêp 0,9 zamiast 0,7mm co ty na to?

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Ja osobi¶cie w tym roku mogê popatrzeæ sobie tylko i wy³±cznie na kombinezon wisz±cy na wieszaku i na popêkany kask:(po wzesz³o rocznym ¶lizgu moj± Ninje sprzeda³em na czê¶ci,bo koszt naprawy przekracza³ warto¶æ.Mia³em w planie kupiæ nowy motocykl,ale jednak zdecydowa³em siê na e38.Plan mam na przysz³y rok;)!!!!Sezon rozpoczyna³em od:olej,filtr,¶wiece,gumy bo jak mo¿na koñczyæ sezon z dobrym ogumieniem:Dja jeszcze przed rozpoczêciem sezonu sprawdza³em przede wszystkim LAGI,dlaczego??Dlatego ¿e s± nara¿one na zniszczenie,kiedy siadasz z jakie¶ tam prêdko¶ci...na przednie ko³o.Warto przyjrzeæ siê napedowi(szczególnie malej zêbatce)jezeli jest pokaleczona,to wymiana ca³ego napêdu.

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    wyprostowa³em skrzywion± stopkê i skrêci³em lagi ¿eby znów je¼dziæ na wprost
    Przyjrzyj siê lagom,czy nie s± krzywe,podkrêcenie nic Ci nie da,je¿eli s± jeb....te(do Twojego bezpieczeñstwa)Jaki posiadasz motor WSK:D??Stopki nie wyprostujesz gdy¿ jest z stopu,a je¿eli nawet to i tak ci pêknie,pod jakim¶ tam ciê¿arem/ oporem.Moja dobra rada wydaj na now±,lub dobr± u¿ywkê i bêdziesz siê bezpiecznie czu³ na swojej besti ;)...(stopki pod ciê¿arem kierowcy pêkaj± nawet te,które by³y lane/spawane(aluminium) te¿ siê w to bawi³em ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar tomi290
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    E 38 735 1998
    Sk±d
    KBR

Thumbs down

Mnie równie¿ korci ale jak zwykle motor nie gotowy przez zimê dosta³ nowy wydech Remusa kilka drobnych kosmetycznych pierdó³.Postanowi³em ze odmaluje mu owiewki (lakier by³ porysowany a na zadupku poobijany od mocowania siatki) no i z tym siê jeszcze nie upora³em ,ale patrz±c na pogodê i prognozy bêdê siê musia³ ostro za to zabraæ.
    Trochê poje¿d¿ê i zamiana na wiêkszy ten ju¿ za ma³y (Bandit 650 s) w planach CBR 1100XX Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez tomi290 ; 06-03-2012 o 10:57
    Pozdrawiam Tomek

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Lagi skrzywione? etam, nie raz to przerabia³em skrêci³y siê na pó³kach i tyle. Ale zajrze jeszcze dla spokoju.

Wygiê³a siê dzwignia hamulca, nie wiem z czego jest ale siê nie po³ama³a to mo¿e siê odegnie hm?

Jutro olej+filtr i ¶migam :)

Napêd ca³y nowy DID-a przejechane przed zim± z 50km :)

Kawaska KLE500 to takie Funduro od prze³omu lat 80/90 do 2005 praktycznie nie zmionione poza malowaniem owiewek :) Wygl±da ca³kiem ca³kiem, jutro zrobiê jakie¶ zdjêcia i wrzucê. Do miasta tylko enduro!

Pali³o mi nawet ponad 9 litrów mimo ¿e ga¼niki zrobione w ka¿dym calu, luzy zaworowe ustawione itp no ale mo¿e przyczyn± by³y te swiece za d³ugie ok 1mm i z d³u¿szym odstêpem. Wstyd mi bo mog³em profilaktycznie sam to sobie sprawdziæ zanim da³em w ³apy magikom. Moto kreci sie do 13tys/obr i przy wy¿szych kopci³ nieprzepalonym palifkiem :( zobaczymy jutro jak bêdzie

tomi bandit ju¿ fajnie je¼dzi ale ta CBR to bêdzie jak ³y¿ka do sztyletu. Przyzwyczaisz siê do le¿enia na sztywnej desce? ;)

Lubiê siê kajtn±æ przecinakiem ale za cholere nie potrafiê siê pewnie poczuæ w takiej pozycji.
    Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 05-03-2012 o 23:09

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar PawelG
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    szukam 730D VFR 800FI RC46
    Sk±d
    Antwerpia BE
    Powolutku niemrawo rozpoczyna siê ju¿ jazdy w tm sezonie ale ¿e to pierwszy prawdziwy sezon przedemn± na Vfr to ostro¿nie podchodzê do manetki.
    Póki co pogoda w NL mocno w kratkê wiêc i moto g³ównie stoi i czeka na s³oneczko i sensown± temp.
    Dla odmiany ja zaczo³em sezon od zakupu kompletnego ubrania na moto a o stan techniczny dba³ poprzedni w³a¶ciciel - braciak a wiem ¿e dba³ i pewnie jeszcze zagl±dnie bo lubi tego sprzêta :D

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Moja ninja ju¿ odpalona w czwartek zosta³a i pierwsze jazdy wykonane:icon_smile:

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Wklejcie tu jakie¶ zdjêcia :)

Pogoda ju¿ chyba taka zostanie co? Mam nadziejê nie widzieæ ju¿ ¶niegu do grudnia :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •