Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wentylator klimatyzacji - kiedy się włącza?

Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci

Cytat Zamieszczone przez Seba665 Zobacz posta
    dzisiaj ustawilem klimatronik 2 strefy na 16 stopni wlaczylem klime. pochodzila z minute i sie wylaczyla i tak z na postoju z przerwami chodzila sobie z 5 minut. zalanczala sie i rozlanczala. a w srodku wialo zimnym. Z tym ze na dworze wg bmw bylo 7 stopni. wentylator chlodnicy klimy sie nie zalanczal a chlodnica klimy byla goraca ale dalo sie dotknac i trzmac palcem. Zmierzylem miernikiem uniwersalnym podczas wlaczonej klimy wtyczke od klimy i napiecie sie nie pojawialo. Być moze trzeba poczekac do lata i zobaczyc jak to bedzie.
    Dziś zauważyłem że u mnie jest identycznie. Zastanawiam się czy coś nie jest zepsute...

Na dworze było +10 stopni, więc nie za ciepło. Sprężarka co minutę włącza się i wyłącza. Klima wali chłodem do wnętrza. Wentylator klimy dziś się nie włączył. Chociaż pamiętam że jak go kiedyś sprawdzałem przy cieplejszej temperaturze to włączał się na 100%. Jak jest u was?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F01 750d RWD

Panowie nic złego się nie dzieje. Tak ma być bo tak to sobe wymyślił producent. W WDS jest to dokładnie opisane jakie warunki muszą zostać spełnione żeby wentylator się załączał na poszczególnych biegach. (PS. Zakładałem wcześniej podobny temat ale sam doszedłem co jest pięc z tym wentylatorem i wszsytko się zgadza)

Auxiliary fan stage 1
    The air conditioning system cuts in stage 1 of the auxiliary fan by means of relays when the compressor clutch is active and the outside temperature is greater than 10 o C. The auxiliary fan cuts out when the compressor clutch has switched off or the outside temperature is less than 8 o C.

For safety reasons, a thermostat switch also causes stage 1 to cut in at a temperature of 91 o C irrespective of the instruction given by the air conditioning control unit.

Auxiliary fan stage 2

Stage 2 of the auxiliary fan is not cut in by the air conditioning control unit.

If the cooling water exceeds a value above 99 o C or if the medium pressure switch has closed, stage 2 cuts in by means of a relay.
    Ostatnio edytowane przez SkeYT ; 29-04-2015 o 23:04

Zaawansowany Użytkownik Awatar qba
    BMW
    E32 750iL, E46 330Ci
    SkeYT dzięki za info.

Niechcący wkleiłem temat w E38, ciekawe czy w E32 jest tak samo....

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    qba tak samo jest:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728, E39 523, E53 3.0i
    Odgrzeje. Zauważyłem, że po zgaszeniu auta załącza mi się wiatrak klimy. Nie zawsze... Tak ma być ?
    e38 728, E39 523, E53 3.0i

Uprawnienia umieszczania postów