Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: [e65] felgi imitacje alpin

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Powrócę do tematu felg. Felgi tańsze nieoryginalne nie muszą oznaczać, że są kiepskie, miękkie jak plastelina czy tym bardziej niebezpieczne. Jak łatwo się domyślić rozumując logicznie, różnica między oryginałem a zamiennikiem wynika przede wszystkim z technologi produkcji i tu uwaga bo nikt z mądrych do tej pory nie wspomniał: rodzaju użytego aluminium do odlewu. Producenci felg takich jak Alpina mają wyższe ceny bo: produkcja idzie na małą skalę, stop aluminium jest najwyższej jakości. Inni producenci niezależni produkują felgi z innych stopów ( co nie znaczy, że felga jest gorsza, może być za to troszkę cięższa ) i produkują na szeroką skalę przez co mają tańsze koszta produkcji ( bo materiał w hurtowych ilościach, bo stała załoga, bo nie tylko dla BMW tylko do wszystkich aut ). Reasumując: nie każdy zamiennik oznacza się gorszą jakością tylko dlatego, że jest tańsze. Aez, ATT czy Ronal, to renomowani producenci a jakoś nikt nie narzeka na wyroby mimo, że są tańsze od felg BMW, gdzie płaci się też za to, że to właśnie BMW. A, że zamiennik ma logo Alpiny??
    Ostatnio edytowane przez krzysiek7er ; 06-03-2012 o 16:19

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
    Wiktor, skoro zarówno model oryginalny oraz nieoryginalny za ułamek tej ceny ( adekwatnej do wartości pojazdu jak myślę) to po co przepłacać? Zakładanie, że tańsze felgi MUSZĄ być szajsem zrobionym z plasteliny to myślenie nielogiczne. Wolałbym usłyszeć/przeczytać jakieś fakty osób które rzeczywiście użytkują tańsze felgi niż gdybać i zachwycać się na zapas tym co drogie. Bo drogie na pewno jest lepsze.

Nie MUSZĄ ale PRZEWAŻNIE SĄ szajsem. A logika nakazuje kierować się doświadczeniem kolegów:

Cytat Zamieszczone przez tomgtdek69 Zobacz posta
    Człowiek niechętnie się przyznaje do błędu ale co tam...
    Felgi jak w aukcji poniżej (w tej cenie jednak od innego sprzedawcy!!!)
    http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-bm...109858510.html
    Wytrzymały w E39 bezawaryjnie aż 3 miesiące!!!
    Jedna dwukrotnie naprawiana...
    O reklamacji zapomnijcie, sądownie to może by się dało załatwić...
    Cytat Zamieszczone przez lukasz740 Zobacz posta
    (...)Miałem w E38 17 calowe felgi a'la M5 E60 i opony 235/55 (czyli wcale nie taki mały profil) i po przebiegu może 5000 km na nich trzy z czterech felg były już prostowane, z czego jedna dwukrotnie. Felgi nieoryginalne są miękkie jak plastelina!(..)

przemol chcesz ryzykować proszę bardzo - kup, testuj, przejedź kilkadziesiąt tysięcy kilometrów po naszych wspaniałych drogach i poproś wulkanizatora o sprawdzenie jak się mają felgi. Nikt tu nie jest wróżką żeby zgadywać czy akurat te konkretne koła są z tych nieoryginalnych dobrych czy z tych nieoryginalnych złych.

Jeżeli nie chcesz ryzykować wybierz sprawdzone rozwiązania - felgi oryginalne BMW lub sprawdzone nieoryginalne (chociażby wspomniany Ronal, BBS, OZ itd.). Niekoniecznie nowe i droższe.
    Ostatnio edytowane przez Wiktor ; 06-03-2012 o 16:35
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Zasadniczą różnicą (oprócz ceny) jest to, że felgi OEM lub dobrych producentów są felgami kutymi, a felgi z linku są felgami tłoczonymi. Ale przecież to nie robi różnicy... ;-)

Cytat Zamieszczone przez technics Zobacz posta
    Pozatym mialem przyjemnosc jezdzic na felgach nie orginalnych i sory ale zadnych problemow z nimi nie mialem
    Czy Ty przypadkiem nie mieszkasz w Szwecji gdzie jakość dróg zdaje się być zgoła odmienna od tej w Polsce...? :-P

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    mój kolega kupił felgi no name z allegro ,pojeździł 1 tydzień i felga skrzywiona a niby w żadna dziurę nie wjechał. Także odradzam takze nieprzemyślane zakupy :) P.S Ja prawdopodobnie bede sprzedawał swoje z oponami tylko.....cena nie będzie niska :P

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
    pytanie tylko po co pakować do auta ORYGINALNE felgi skoro ich wartość prawdopodobnie przewyższy 50% wartości pojazdu...
    Na twoje pytanie odpowiem innym pytaniem- po co kupiles BMW serii 7? - tico/daewoo to tez samochod i tez jezdzi :)

A wracajac do temtu podrobe widac z kilometra i jak dla mnie - wiekszy to obciach, jak mniej efektowne ale ori lub inne ale markowe fele

Ostatnio edytowane przez BOSS ; 06-03-2012 o 20:30
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    [QUOTE= Aez, ATT czy Ronal, to renomowani producenci a jakoś nikt nie narzeka na wyroby mimo, że są tańsze od felg BMW, gdzie płaci się też za to, że to właśnie BMW. A, że zamiennik ma logo Alpiny??[/QUOTE]

bmw nie robi felg maja tylko znaczek na dekielku. felgi dla bmw są dostarczane przez firmę RONAL
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez szczurek Zobacz posta
    felgi dla bmw są dostarczane przez firmę RONAL

Nie tylko. Słoneczka o ile pamiętam to Borbet. Dostarczał też BBS, ale ogłosili upadłość.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    ALPINA model 1996 to BBS
    ALPINA model 1995 to RONAL

Mam te i te ,na tych pierwszych zrobiłem ze 150 tys po drogach za wschodnią granicą ,nigdy nie wjechałęm w tzw "ostrą" dziurę ,ale wielokrotnie jechałem po tzw mega tarce ,jakiej w RP nie ma :)
    Gdybym miał felgi np włoskie lub chińskie to bym je wielokrotnie prostował ,a nigdy nie musiałem ,są po prostu "pancerne" :) dlatego warto je mieć :)

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2

-----> www.e32.750i.pl <-----

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Tylko ten wzór w rozmiarze 18" w E65 będzie wyglądał trochę śmiesznie :)

Mniej więcej jak E38 z felgą a'la M6 tylko, że 17" postaram się wrzucić zdjęcie wieczorem :)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Uprawnienia umieszczania postów