Pisa³em ju¿ kiedy¶ ¿e mia³em problem z ogrzewaniem i nawiewami.
Postanowi³em uoporaæ siê z tym raz a dobrze. Pad³a wiêc decyzja.
1. Wyali³em elektrozawory i pompke obiegu. W to miejsce posz³y sprawne elektrozaworki zs sprawn± pompk±.
Stara rzeczywi¶cie by³a spalona, jak sugerowali¶cie. Elektrozawory wcze¶niej te stare rozebra³em i wywali³em grzybki ¿eby nie ogranicza³y przep³ywu.
Teraz pompka pracujê.

2. Wymontowa³em kokpit ¿eby uporaæ siê z nieprawnymi i powyjmowanymi silniczkami. Zainstalowane z powrotem i wygl±da na to ¿e wszystkie dzia³aj±.

3. Po¿yczy³em od kolegi drugi klimatronik z tym ¿e mój by³ tymi dwoma pokrêtlami a jego jest nieco nowszy z samymi przyciskami. Nie wiedzia³em czy u mnie potencjometry chodz± w³a¶ciwie gdy¿ jedna strona s³abiej wia³a od drugiej.
Teraz wygl±da na to ¿e dzia³aj± w miare równomiernie. Klimatronik u kolegi chodzi³ poprawnie poza za³±czaniem i wy³±czaniem klimy.

W³a¶ciwie to chcialem wypruæ nagrzewnice i te wentylatory ale teraz siê zastanawiam.

Problem polega na tym ¿e w dalszym ci±gu jest niez³y mexyk z tym ogrzewaniem. Z lewej strony niezale¿nie od ustawienia na klimatroniku wali max gor±ce a z prawej strony równie¿ niezale¿nie jak± temp. ustawie daje max zimne.

Sprawdzê jeszcze raz czy napewno na elekrozaworku odpowiedzialym za praw± strone pojawia siê napiêcie. Ale to siê nijak ma do strony lewej z tym gor±cem !
Spróbujê sprawdziæ dro¿no¶æ nagrzewnicy na prawej sekcji ale w±tpie w to.
Uk³ad odpowietrzony jest prawid³owo zatem powinien choæ trochê grzaæ
na t± praw± stronê i napewno choæ trochê reagowaæ na regulacjê temp. z lewej strony.

I TU POTRZEBUJÊ WASZEJ POMOCY O KTÓR¡ BARDZO PROSZÊ.

Przysz³y mi do g³owy czujniki temperatury ?? Ale szczerze nie s³ysza³em ¿eby to siê komu¶ psu³o i nawet nie wiem gdzie ich szukaæ ?
Mo¿e mam nie zestrojony ten klimatronik ? Komputer nie by³ pod³±czany.
Mo¿e który¶ z silniczków elektrycznych jest odpowiedzialny za wpuszczanie ciep³ego powietrza.

NIE WIEM ZA CO SIÊ ZABRAÆ.