Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: Problem z elekrtyka.... gdzie w warszawie mi to zdiagnozuja

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar szatann
    Do³±czy³
    Feb 2012
    BMW
    e66 745LIA oraz e65 730D_FL
    Sk±d
    warszawa

Problem z elekrtyka.... gdzie w warszawie mi to zdiagnozuja

Panowie samochod mi dzisiaj zwariowal , podczas jazdy przed samym parkingiem na wlaczonym silniku kokpit sie wylaczyl na 2 sek pozniej wlaczyl i znowu wylaczyl po czym wszystko wrocilo do normy nastêpnie poczu³em smrod plastyku/kabli. Dalej silnik chodzil popranwie wyswietlil sie komunikat od aktywnego zawieszenia (ikona z przechylonym zamochodem), dalej znaczek akumulatora. Po zaparkowaniu po godzinie wzbudzi³ sie alarm (chyba z powodu juz niskiego napiecia akumulatora) po paru sekwencjach alarmu akumulator usiadl.

Wyglada na cos z elektronika/elektryka jak by robilo zwarcie. Samochod roz³adowany.... gdzie w warszawie mi to najlepiej zdiagnozuj±??
    Do ASO BMW z racji cen i watpliwych umiejetnosci nie chce jechac.... Co proponujecie , co podpowiecie....

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Je¶li masz auto unieruchomione i nie mo¿esz go normalnie odpaliæ i jechaæ bo masz powazne,
    jak wyglada zwarcie to proponuje lawete i udanie siê do dobrego elektryka/elektronika co zna siê na robocie - bo e65 to naprawde skomplikowane urzadzenie z masa elektroniki
    ASO - pewnie bedzie chcia³o CI pó³ auta wymieniæ za kosmiczne pieniadze - dlatego podpytaj ch³opaków z WAWY (WojtekD,Anatol,Hugos³awek) moze maja upatrzone i sprawdzone punkty

no i szybkiego i taniego usuniecia usterki zycze :) g³owa do góry bedzie OK
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    by³o E65 745d jest F01 730D
    Sk±d
    STOLICA
    Mia³em ten sam problem podczas jazdy kupi³em tylko pierwsze dni a tu po drodze klima sie wylacza gasna zegary radio sie wlacza i nagle gasnie milion komunikatów i w tym dynamic drive. Na pocz±tku my¶la³em ze mam problem z dynamic drive bo amor mi ciek³ z ty³u i my¶la³em ze wali b³±d bo nie mo¿e siê wypoziomowaæ, ale to nie to przyczyna by³ REGULATOR NAPIÊCIA :)
    Po wymianie 20 ty¶ km bez problemu:) Tylko nie daj siê zbyæ jak pod³±cz± sprawdzenie i napiêcie bêdzie ok bo u mnie po tyg szukania dopiero skoczy³ pr±d i dopiero wymienili mi regulator. Polecam MAGPOL BIS w Piasecznie tylko oni mi ogarniaj± niunie.
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 07-03-2012 o 21:13

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •