Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Wątek: Szyba czołowa, wymiana dostępne marki

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    A gdzie kupić szybę ? Przepraszam że takie podstawowe pytania zadaje, ale przerosła mnie ta szyba... Gdzie pytam to nigdzie nie ma tych szyb...
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Każdy w miarę normalny warsztat od szyb ma możliwość załatwić taka szybę i zamontować wg instrukcji wg TIS. Oczywiście szyba musi być właściwa bo sa dwa rodzaje.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    A która to właściwa a która to niewłaściwa ? Masz może nr części tych podkładek które są potrzebne do montażu ?
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Miałem namyśli ,że są dwa typy szyb, a róznia się odległością czujnika deszczu od kraju szyby.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    Rozumiem, patrząc na tą instrukcję myślę, że każdy kto wkleja szyby stwierdzi że jest na tyle mądry, że będą mieli gdzieś tą instrukcję, zrobią po swojemu, a ja po wydaniu kasy dalej będę miał szumy.
    Teraz na 100% nie dali tych podkładek, wkleili jak chcieli i nie potrafili usunąć szumu wiatru. Szkoda mi było samochodu z tym ich wklejaniem na nowo i temat odpusciłem, a mogłem drążyć ile wlezie i kontaktować się z PZU, że ich podwykonawca nie potrafi naprawić szyby jak powinien
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    A która to właściwa a która to niewłaściwa ? Masz może nr części tych podkładek które są potrzebne do montażu ?
    Nru cześci nie mam ,ale mam takie podkładki

A co do wklejania to jechałem wklejać z ta właśnie instrukcją i wklejali wg niej bo nie mieli wyjścia.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Podłączę się z pytaniem. Chcę wymienić u siebie szybę, mimo, że wszystko z nią OK. Po prostu oryginalnie była podgrzewana, ale poprzedni właściciel wymienił na zwykłą. Czy warto szukać oryginalnej z anglika ? Czy są jakieś różnice ? Dodatkowo, nie mogę sobie poradzić z czujnikiem deszczu. Inpa pokazuje bodaj "no adaption"

Początkujący Użytkownik Awatar max264
    BMW
    e38 730i 94r.
    Panowie możecie mi wysłać instrukcję TIS odnośnie wymiany szyby przedniej? Konan264@interia.pl. Bardzo mi zależy na tym

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740iA i e39 540 touring manual

Gdzie w Gdańsku albo Warszawie znajdę zakład, który porządnie, wg instrukcji wklei mi nową szybę? A może warto do securita do Łodzi jechać, zakładając, że tam zrobią to zgodnie z instrukcją?

Szyba zwykła, piklington, była już wymianiana i szumy faktycznie dokuczliwe są. Niestety kamień ją rozwalił, pęknięcie rośnie, więc muszę ją wymienić.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38
    Nie mam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale...
    Od 50km/h szumi mi jakoś wiatr mocno, i będę niedługo wymieniał szybę, w Warszawie. Maxglass.pl w Warszawie na Prymasa Tysiąclecia 46a chyba jest przedstawicielem zarówno Pilkingtona, jak i tych od Securita. Ja ich wypróbuję niedługo... Choć nic więcej o nich nie wiem.

Uprawnienia umieszczania postów