Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: BMW 735i a S320 W220 trudny wybór :(

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    w bmw siedzisz tak ze glowa ci ledwo wystaje zza kierownika i czujesz wielkosc auta i przechodnie tez czuja, a w mercu siadlem jak na wygodnym taborecie (z przymruzeniem oka) :)
    porownanie w220 do e65 to jakies nieporozumienie, wg mnie lata swietlne roznicy i zupelnie inna mysl stylistyczna i inne rozwiazania technologiczne.
    co najwazniejsze: jak masz problem z bmw to piszesz posta i pol polski czyta i glowi sie nad tym co to moze byc, a znajdz sobie forum o mercedesie w220 i zobacz ile jest tematow i przede wszystkim ile jest odpowiedzi i co zawieraja.
    skoro jezdzisz w swoim aucie tak ze glowa ci ledwo wystaje znad kierownicy to sugerowalbym korektę ustawienia fotela ;) co do zupelnie innej mysli stylistycznej w por. do e65 to się zupelnie zgodzę, bo e65 przy w220 wygląda jak chińska podróbka, tak na zewnatrz jak i w środku. Możesz podeprzeć jakimis konkretami twierdzenie, ze dzielą je lata swietlne roznicy pod wzgledem technologicznym? ;O w220 weszla na rynek w 98r, a e65 w 2002 więc niedługo pozniej. e38 bylo odpowiedzią bmw na model w140 wprowadzony parę lat wcześniej. Rozumiem,ze to jest forum BMW, ale bądźmy obiektywni :)

Moje zdanie jest takie - jak masz dużo kasy i komfort jest priorytetem - w220 jest dla Ciebie, a jak lubisz latać szybko po winklach i masz mniej hajsu - to bierz e38 .
    Ostatnio edytowane przez dobrus ; 29-02-2012 o 18:58

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    ... e65 przy w220 wygląda jak chińska podróbka, tak na zewnatrz jak i w środku. Możesz podeprzeć jakimis konkretami twierdzenie, ze dzielą je lata swietlne roznicy pod wzgledem technologicznym? ;O
    swiatlowody, i-drajwy i te sprawy :)

naprawde tez tak gadalem jak jezdzilem e38 750 myslac ze zlapalem boga za nogi. ale na szczescie wyzdrowialem i nikt mi nie powie ze e65 760 jest "be". najwyzej ci co jezdza juz serią "f". W e65 mam swietne wyposazenie a sama praca silnika v12 w e65 bije na glowe silnik v12 z e38. prawdopodobnie to sa bardzo podobne konstrukcje ale nie wiem co oni zrobili w e65 ze silnik pracuje jak w samochodach typu tir czy w autokarach miedzynarodowych. wystarczy zdjac noge z gazu i poczuc i uslyszec to "cos" - kto ma ten wie o jakim zjawisku mowie. mnie to kręci jak nie wiem.

naprawde nie wiem jakie sa rozwiazania techniczne w e65 i w220 ale wystarczy zajrzec do srodka i w mercu mam wrazenie ze cofam sie 10 lat wstecz. to samo widac z zewnatrz. mercedes w220 juz trąci myszką.

co do porownania e39 a e38 to bylem tylko wozony e39 520 i mialem wrażenie ze to taka "renówka-sprężynówka", sprytne, zwinne, skocz do sklepu, wysiasc i zapomniec. Natomiast e38 750i zachwycalo mnie praca silnika i zawieszenia. auto plynelo jak okret, zbieralo sie jak startujacy samolot. to bylo to!
    zawsze to powtarzam ze podstawa przyjemnosci z jazdy jest zakup wersji z najmocniejszym silnikiem ktoremu chyba zawsze towarzyszy bardzo bogate wyposazenie. osobiscie jestem maniakiem wszelkich elektroniczno-mechanicznych bajerow w jakie wyposaza sie samochody i maja one dla mnie bardzo duze znaczenie przy ewentualnym zakupie.

mozna dywagowac nad wyzszoscia mercedesa nad bmw mowiac ze mercedesy drozsze i trzymaja cene ale spojrzcie np. na stare maserati quatroporte ktore tez kosztuje od 50 tys wzwyz za jakies x-letnie trupy wygladajace jak stary fiat croma z lat 80 i co? lamus do muzeum i ogladac przez szybe i wspominac "stare dobre czasy" a nie jezdzic tym.
    Ostatnio edytowane przez bmw ; 29-02-2012 o 20:05

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    mozna dywagowac nad wyzszoscia mercedesa nad bmw mowiac ze mercedesy drozsze i trzymaja cene ale spojrzcie np. na stare maserati quatroporte ktore tez kosztuje od 50 tys wzwyz za jakies x-letnie trupy wygladajace jak stary fiat croma z lat 80 i co? lamus do muzeum i ogladac przez szybe i wspominac "stare dobre czasy" a nie jezdzic tym.
    Kompletnie nie rozumiem twojej wypowiedzi,na prawdę...

Zauważ tylko że pierwsze W220 wyjechało z fabryki w 98r. To tak jak by teraz porównać Twoje e65 do S600 L -rozczarowanie na maxa :sarcastic: można powiedzieć tak jak koledzy wcześniej,dzieli ich 100lat świetlnych różnicy. Wiem bo z W221 mam na co dzień do czynienia

Uprawnienia umieszczania postów