Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Wątek: BMW 735i a S320 W220 trudny wybór :(

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Jako ze mam bezpośrednią styczność z E39 oraz E38 pozwole sobie na wypowiedź tylko pod względem układu jezdnego (reszta to już sprawa indywidualna).
    Otóż "wydaje" mi się iż E39 nieco lepiej trzyma się na źle wyprofilowanych zakrętach, jest jakby trochę miększe i ciężej wpada w poślizg. Zaznaczam ze to tylko moje odczucia i każdy może mieć inne.

Porównuje E39 530d z E38 730i
    Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 29-02-2012 o 18:00
    V8 Garage

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Moj ojciec ma s ke z 2004 3.5 ostatni wypust juz po lifcie z airmatikiem , auto niemal idealne pod wzgledem technicznym . Nie jestem w stanie zrozumiec tylko dlaczego zlazla farba z przycisku od schowka . Zawieszenie airmatik katastrofa , ojciec juz jezdzi na sporcie a i tak mowi ze za miekko . Czasem ciezko zlapac kontrole nad autem co w polaczeniu z nadwyraz mocnym wspomaganiem kierownicy wyglada jak walka w klatce . Ogolnie w trase ok albo do wolnego bujania sie po miescie . Ojciec mial wczesniej e39 i bardzo milo wspomina ...
    Ostatnio edytowane przez technics ; 29-02-2012 o 18:22

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Odpowiedz sobie na pytanie..

Które auto byś wybrał w podróż na 10 000km :) Ja bez kompromisowo brał bym mercedesa .

P.S-kolego o których obłuch przyciskach mówisz w mercedesie? pierwszy lepszy link 430stki http://otomoto.pl/mercedes-benz-s-43...C19923708.html (279KM) Patrząc na te zdjęcia to moim zdaniem właśnie e38 jest autem dużo gorszym wykonanym. Teraz zacznie się atak na mnie bo to w sumie forum E38 (własnie tego modelu na forum jest 3/4)

Zarejestruj się kolego na forum S-kasy i tam zapytaj.Jestem pewny że nikt nie poleci Ci e38 w przeciwieństwie do naszego.

Zobacz tez allegro.W220 z lat 03'-04' stoi tyle samo co E65.Jaki z tego wniosek? Że te auta to genialne konstrukcje i nie spadają z cen tak szybko.

Spójrzcie na to auto i powiedzcie mi,tak na prawdę (nie dlatego że jesteśmy na forum 7er) w czym ta S-klasa (http://moto.allegro.pl/mercedes-s55-...162658958.html) jest gorsza od E65 z tych samych lat produkcji. Czym tak strasznie odbiega?

Dla mnie odpowiedź jest krótka.Od E65 nie odbiega niczym a nawet ją zawstydza,a E38 wygląda przy niej jak o wiele starsze auto.

Aha,niech teraz ktoś patrząc na te zdjęcia mi powie że e-S-a nie ma sportowego pazura:D

Panowie...troche optymizmu.Wiem że to forum 7 ale na prawdę są lepsze auta. Ojciec kiedyś miał taką eskę i na prawdę to porządny wóz.

Kolego technics,E38 też masa na allegro z końca lat produkcji lub E65 z początku i dobrze wiesz że 1/3 z nich to totalne padaki
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 29-02-2012 o 18:41

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez celi Zobacz posta
    Jak ma się komfort e38 do e39??
    Nieporównywalny ;D Poważnie :)
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    brak
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    ... e65 przy w220 wygląda jak chińska podróbka, tak na zewnatrz jak i w środku. Możesz podeprzeć jakimis konkretami twierdzenie, ze dzielą je lata swietlne roznicy pod wzgledem technologicznym? ;O
    swiatlowody, i-drajwy i te sprawy :)

naprawde tez tak gadalem jak jezdzilem e38 750 myslac ze zlapalem boga za nogi. ale na szczescie wyzdrowialem i nikt mi nie powie ze e65 760 jest "be". najwyzej ci co jezdza juz serią "f". W e65 mam swietne wyposazenie a sama praca silnika v12 w e65 bije na glowe silnik v12 z e38. prawdopodobnie to sa bardzo podobne konstrukcje ale nie wiem co oni zrobili w e65 ze silnik pracuje jak w samochodach typu tir czy w autokarach miedzynarodowych. wystarczy zdjac noge z gazu i poczuc i uslyszec to "cos" - kto ma ten wie o jakim zjawisku mowie. mnie to kręci jak nie wiem.

naprawde nie wiem jakie sa rozwiazania techniczne w e65 i w220 ale wystarczy zajrzec do srodka i w mercu mam wrazenie ze cofam sie 10 lat wstecz. to samo widac z zewnatrz. mercedes w220 juz trąci myszką.

co do porownania e39 a e38 to bylem tylko wozony e39 520 i mialem wrażenie ze to taka "renówka-sprężynówka", sprytne, zwinne, skocz do sklepu, wysiasc i zapomniec. Natomiast e38 750i zachwycalo mnie praca silnika i zawieszenia. auto plynelo jak okret, zbieralo sie jak startujacy samolot. to bylo to!
    zawsze to powtarzam ze podstawa przyjemnosci z jazdy jest zakup wersji z najmocniejszym silnikiem ktoremu chyba zawsze towarzyszy bardzo bogate wyposazenie. osobiscie jestem maniakiem wszelkich elektroniczno-mechanicznych bajerow w jakie wyposaza sie samochody i maja one dla mnie bardzo duze znaczenie przy ewentualnym zakupie.

mozna dywagowac nad wyzszoscia mercedesa nad bmw mowiac ze mercedesy drozsze i trzymaja cene ale spojrzcie np. na stare maserati quatroporte ktore tez kosztuje od 50 tys wzwyz za jakies x-letnie trupy wygladajace jak stary fiat croma z lat 80 i co? lamus do muzeum i ogladac przez szybe i wspominac "stare dobre czasy" a nie jezdzic tym.
    Ostatnio edytowane przez bmw ; 29-02-2012 o 19:05

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    a u mnie w domu na podwórku jest E38 4.4 manual i W220 5.0 long to i to auto się nie psuje tylko że esa jest jak tu piszecie do bujania się i nie chce się tym autem zbytnio cisnąć chociaż dla niej prędkość ponad 200 to nic wielkiego (co do zawieszenia w w220 to na sporcie jest różnica odczuwalna w porównaniu do comfortu) a E38 po czipście w vtg na hamowni wypluło 309 koni i jak już się wyjeżdża to pełen ogień idzie kusi mimo że to 7 nie należy jak tu piszę się takim autem tak jeździć :) do jednego i drugiego nie mogę powiedzieć złego słowa

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735i V8
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Odpowiedz sobie na pytanie..

Które auto byś wybrał w podróż na 10 000km :) Ja bez kompromisowo brał bym mercedesa .

P.S-kolego o których obłuch przyciskach mówisz w mercedesie? pierwszy lepszy link 430stki http://otomoto.pl/mercedes-benz-s-43...C19923708.html (279KM) Patrząc na te zdjęcia to moim zdaniem właśnie e38 jest autem dużo gorszym wykonanym. Teraz zacznie się atak na mnie bo to w sumie forum E38 (własnie tego modelu na forum jest 3/4)

Zarejestruj się kolego na forum S-kasy i tam zapytaj.Jestem pewny że nikt nie poleci Ci e38 w przeciwieństwie do naszego.

Zobacz tez allegro.W220 z lat 03'-04' stoi tyle samo co E65.Jaki z tego wniosek? Że te auta to genialne konstrukcje i nie spadają z cen tak szybko.

Spójrzcie na to auto i powiedzcie mi,tak na prawdę (nie dlatego że jesteśmy na forum 7er) w czym ta S-klasa (http://moto.allegro.pl/mercedes-s55-...162658958.html) jest gorsza od E65 z tych samych lat produkcji. Czym tak strasznie odbiega?

Dla mnie odpowiedź jest krótka.Od E65 nie odbiega niczym a nawet ją zawstydza,a E38 wygląda przy niej jak o wiele starsze auto.

Aha,niech teraz ktoś patrząc na te zdjęcia mi powie że e-S-a nie ma sportowego pazura:D

Panowie...troche optymizmu.Wiem że to forum 7 ale na prawdę są lepsze auta. Ojciec kiedyś miał taką eskę i na prawdę to porządny wóz.

Kolego technics,E38 też masa na allegro z końca lat produkcji lub E65 z początku i dobrze wiesz że 1/3 z nich to totalne padaki
    W220 jest autem dobrym konstrukcyjnie, tylko szkoda, że takie auta posiadają ludzie, którzy powinni mieć zakaz kupowania aut klasy wyższej, naprawy u pana tadzia w szopie odbijają się na bezawaryjności.

Koszt zakupu zadbanej e38 jest nieporównywalnie niższy niż w220.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    mozna dywagowac nad wyzszoscia mercedesa nad bmw mowiac ze mercedesy drozsze i trzymaja cene ale spojrzcie np. na stare maserati quatroporte ktore tez kosztuje od 50 tys wzwyz za jakies x-letnie trupy wygladajace jak stary fiat croma z lat 80 i co? lamus do muzeum i ogladac przez szybe i wspominac "stare dobre czasy" a nie jezdzic tym.
    Kompletnie nie rozumiem twojej wypowiedzi,na prawdę...

Zauważ tylko że pierwsze W220 wyjechało z fabryki w 98r. To tak jak by teraz porównać Twoje e65 do S600 L -rozczarowanie na maxa :sarcastic: można powiedzieć tak jak koledzy wcześniej,dzieli ich 100lat świetlnych różnicy. Wiem bo z W221 mam na co dzień do czynienia

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Mercedesa kupujesz dla komfortu, BMW dla prowadzenia
    Mercedesa dla kierowcy, BMW dla siebie. To najlepsze porównanie. Musisz sam się zastanowić czy jak jesteś w punkcie A to chcesz być w B, czy chcesz jechać do B.
    Wg mnie w220 to najmniej udana S i pierwsza S która już nie zasługiwała na gwiazdę na masce. Stylistyka wnętrza jak w starym kredensie, przynajmniej w wersji przed liftem, te olbrzymie przyciski są straszne. Stylistyka z zewnątrz też wg mnie gorsza niż w 7. Nawet mój ojciec który jest ogromnym fanem mercedesów S mówi że ta jest straszna.
    Komfort jazdy jest znacznie większy w meśku, ale fotele wygodniejsze w BMW. BMW ma bardziej intuicyjne sterowanie wszystkim. Łatwiej dostępne części. Za zawieszenie na przód do S zapłacisz tyle ile za całe do e38. Koszty amorów też są ciut wyższe bo na do e38 z S-EDC amor kosztuje koło 2tys, tam jak piszą koledzy od 2,5. Serwisy też sobie więcej życzą za diagnozę i naprawy i tu można porównać auto z e65 pod tym względem.
    Jak dla mnie e38 to 9/10
    W220 7/10

Mercedesa S i BMW 7 bardzo ciężko porównać. Każda z firm jak wprowadza nowy model to jest on już nowocześniejszy. A wprowadzają te modele w połowie produkcji modelu konkurencji. Więc ciężko jest porównać auta bezpośrednio.
    W140 lepszy od e32 ale gorszy od e38. W220 nowocześniejszy od e38 ale gorszy od e65. W221 miał dorównać hipernowoczesnemu e65 i mniej więcej się udało. Ale BMW znów w połowie produkcji w221 wprowadziło Fa któy znów jest technologiczną przepaścią. TEraz szykuje się znów lift Fki i nowa S. Zobaczymy co przyniesie :)
    Do modelu W220 BMW próbowało dorównać mercedesowi. potem BMW dostało koszulkę lidera i Mercedes goni BMW.

Co wybierzesz to Twój wybór. Ale ja uważam że auto służy do jeżdżenia więc mam 7 :)
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Początkujący Użytkownik Awatar celi
    BMW
    BMW 645Ci
    Po dłuższej chwili namysłu, chyba będe szukał BMW 7er fakt przód jakoś taki już troche leciwy mi się wydaje, ale wnętrze i tył jak najbardziej na plus :)
    Na samochód mam 30-35 tys. zł więc chyba znajde zadbaną wersje po liftingu tak około 2000 roku, raczej będe szukał w DE chyba że u nas trafi się coś ciekawego.
    Jak jest zew spalaniem LPG tzn. czy duża jest różnica między 3.5 a 4.4??

Uprawnienia umieszczania postów