Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 77

W±tek: BMW 735i a S320 W220 trudny wybór :(

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tomgtdek69
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E39 540iA
    Sk±d
    S³upsk
    Jako ze mam bezpo¶redni± styczno¶æ z E39 oraz E38 pozwole sobie na wypowied¼ tylko pod wzglêdem uk³adu jezdnego (reszta to ju¿ sprawa indywidualna).
    Otó¿ "wydaje" mi siê i¿ E39 nieco lepiej trzyma siê na ¼le wyprofilowanych zakrêtach, jest jakby trochê miêksze i ciê¿ej wpada w po¶lizg. Zaznaczam ze to tylko moje odczucia i ka¿dy mo¿e mieæ inne.

Porównuje E39 530d z E38 730i
    Ostatnio edytowane przez tomgtdek69 ; 29-02-2012 o 18:00
    V8 Garage

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar technics
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Sk±d
    Szwecja
    Moj ojciec ma s ke z 2004 3.5 ostatni wypust juz po lifcie z airmatikiem , auto niemal idealne pod wzgledem technicznym . Nie jestem w stanie zrozumiec tylko dlaczego zlazla farba z przycisku od schowka . Zawieszenie airmatik katastrofa , ojciec juz jezdzi na sporcie a i tak mowi ze za miekko . Czasem ciezko zlapac kontrole nad autem co w polaczeniu z nadwyraz mocnym wspomaganiem kierownicy wyglada jak walka w klatce . Ogolnie w trase ok albo do wolnego bujania sie po miescie . Ojciec mial wczesniej e39 i bardzo milo wspomina ...
    Ostatnio edytowane przez technics ; 29-02-2012 o 18:22

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Odpowiedz sobie na pytanie..

Które auto by¶ wybra³ w podró¿ na 10 000km :) Ja bez kompromisowo bra³ bym mercedesa .

P.S-kolego o których ob³uch przyciskach mówisz w mercedesie? pierwszy lepszy link 430stki http://otomoto.pl/mercedes-benz-s-43...C19923708.html (279KM) Patrz±c na te zdjêcia to moim zdaniem w³a¶nie e38 jest autem du¿o gorszym wykonanym. Teraz zacznie siê atak na mnie bo to w sumie forum E38 (w³asnie tego modelu na forum jest 3/4)

Zarejestruj siê kolego na forum S-kasy i tam zapytaj.Jestem pewny ¿e nikt nie poleci Ci e38 w przeciwieñstwie do naszego.

Zobacz tez allegro.W220 z lat 03'-04' stoi tyle samo co E65.Jaki z tego wniosek? ¯e te auta to genialne konstrukcje i nie spadaj± z cen tak szybko.

Spójrzcie na to auto i powiedzcie mi,tak na prawdê (nie dlatego ¿e jeste¶my na forum 7er) w czym ta S-klasa (http://moto.allegro.pl/mercedes-s55-...162658958.html) jest gorsza od E65 z tych samych lat produkcji. Czym tak strasznie odbiega?

Dla mnie odpowied¼ jest krótka.Od E65 nie odbiega niczym a nawet j± zawstydza,a E38 wygl±da przy niej jak o wiele starsze auto.

Aha,niech teraz kto¶ patrz±c na te zdjêcia mi powie ¿e e-S-a nie ma sportowego pazura:D

Panowie...troche optymizmu.Wiem ¿e to forum 7 ale na prawdê s± lepsze auta. Ojciec kiedy¶ mia³ tak± eskê i na prawdê to porz±dny wóz.

Kolego technics,E38 te¿ masa na allegro z koñca lat produkcji lub E65 z pocz±tku i dobrze wiesz ¿e 1/3 z nich to totalne padaki
    Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 29-02-2012 o 18:41

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez celi Zobacz posta
    Jak ma siê komfort e38 do e39??
    Nieporównywalny ;D Powa¿nie :)
    Gra muzyka

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    brak
    Sk±d
    podkarpacie
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    ... e65 przy w220 wygl±da jak chiñska podróbka, tak na zewnatrz jak i w ¶rodku. Mo¿esz podeprzeæ jakimis konkretami twierdzenie, ze dziel± je lata swietlne roznicy pod wzgledem technologicznym? ;O
    swiatlowody, i-drajwy i te sprawy :)

naprawde tez tak gadalem jak jezdzilem e38 750 myslac ze zlapalem boga za nogi. ale na szczescie wyzdrowialem i nikt mi nie powie ze e65 760 jest "be". najwyzej ci co jezdza juz seri± "f". W e65 mam swietne wyposazenie a sama praca silnika v12 w e65 bije na glowe silnik v12 z e38. prawdopodobnie to sa bardzo podobne konstrukcje ale nie wiem co oni zrobili w e65 ze silnik pracuje jak w samochodach typu tir czy w autokarach miedzynarodowych. wystarczy zdjac noge z gazu i poczuc i uslyszec to "cos" - kto ma ten wie o jakim zjawisku mowie. mnie to krêci jak nie wiem.

naprawde nie wiem jakie sa rozwiazania techniczne w e65 i w220 ale wystarczy zajrzec do srodka i w mercu mam wrazenie ze cofam sie 10 lat wstecz. to samo widac z zewnatrz. mercedes w220 juz tr±ci myszk±.

co do porownania e39 a e38 to bylem tylko wozony e39 520 i mialem wra¿enie ze to taka "renówka-sprê¿ynówka", sprytne, zwinne, skocz do sklepu, wysiasc i zapomniec. Natomiast e38 750i zachwycalo mnie praca silnika i zawieszenia. auto plynelo jak okret, zbieralo sie jak startujacy samolot. to bylo to!
    zawsze to powtarzam ze podstawa przyjemnosci z jazdy jest zakup wersji z najmocniejszym silnikiem ktoremu chyba zawsze towarzyszy bardzo bogate wyposazenie. osobiscie jestem maniakiem wszelkich elektroniczno-mechanicznych bajerow w jakie wyposaza sie samochody i maja one dla mnie bardzo duze znaczenie przy ewentualnym zakupie.

mozna dywagowac nad wyzszoscia mercedesa nad bmw mowiac ze mercedesy drozsze i trzymaja cene ale spojrzcie np. na stare maserati quatroporte ktore tez kosztuje od 50 tys wzwyz za jakies x-letnie trupy wygladajace jak stary fiat croma z lat 80 i co? lamus do muzeum i ogladac przez szybe i wspominac "stare dobre czasy" a nie jezdzic tym.
    Ostatnio edytowane przez bmw ; 29-02-2012 o 19:05

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    e32 730
    Sk±d
    Koszalin
    a u mnie w domu na podwórku jest E38 4.4 manual i W220 5.0 long to i to auto siê nie psuje tylko ¿e esa jest jak tu piszecie do bujania siê i nie chce siê tym autem zbytnio cisn±æ chocia¿ dla niej prêdko¶æ ponad 200 to nic wielkiego (co do zawieszenia w w220 to na sporcie jest ró¿nica odczuwalna w porównaniu do comfortu) a E38 po czip¶cie w vtg na hamowni wyplu³o 309 koni i jak ju¿ siê wyje¿d¿a to pe³en ogieñ idzie kusi mimo ¿e to 7 nie nale¿y jak tu piszê siê takim autem tak je¼dziæ :) do jednego i drugiego nie mogê powiedzieæ z³ego s³owa

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E38 735i V8
    Sk±d
    Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Odpowiedz sobie na pytanie..

Które auto by¶ wybra³ w podró¿ na 10 000km :) Ja bez kompromisowo bra³ bym mercedesa .

P.S-kolego o których ob³uch przyciskach mówisz w mercedesie? pierwszy lepszy link 430stki http://otomoto.pl/mercedes-benz-s-43...C19923708.html (279KM) Patrz±c na te zdjêcia to moim zdaniem w³a¶nie e38 jest autem du¿o gorszym wykonanym. Teraz zacznie siê atak na mnie bo to w sumie forum E38 (w³asnie tego modelu na forum jest 3/4)

Zarejestruj siê kolego na forum S-kasy i tam zapytaj.Jestem pewny ¿e nikt nie poleci Ci e38 w przeciwieñstwie do naszego.

Zobacz tez allegro.W220 z lat 03'-04' stoi tyle samo co E65.Jaki z tego wniosek? ¯e te auta to genialne konstrukcje i nie spadaj± z cen tak szybko.

Spójrzcie na to auto i powiedzcie mi,tak na prawdê (nie dlatego ¿e jeste¶my na forum 7er) w czym ta S-klasa (http://moto.allegro.pl/mercedes-s55-...162658958.html) jest gorsza od E65 z tych samych lat produkcji. Czym tak strasznie odbiega?

Dla mnie odpowied¼ jest krótka.Od E65 nie odbiega niczym a nawet j± zawstydza,a E38 wygl±da przy niej jak o wiele starsze auto.

Aha,niech teraz kto¶ patrz±c na te zdjêcia mi powie ¿e e-S-a nie ma sportowego pazura:D

Panowie...troche optymizmu.Wiem ¿e to forum 7 ale na prawdê s± lepsze auta. Ojciec kiedy¶ mia³ tak± eskê i na prawdê to porz±dny wóz.

Kolego technics,E38 te¿ masa na allegro z koñca lat produkcji lub E65 z pocz±tku i dobrze wiesz ¿e 1/3 z nich to totalne padaki
    W220 jest autem dobrym konstrukcyjnie, tylko szkoda, ¿e takie auta posiadaj± ludzie, którzy powinni mieæ zakaz kupowania aut klasy wy¿szej, naprawy u pana tadzia w szopie odbijaj± siê na bezawaryjno¶ci.

Koszt zakupu zadbanej e38 jest nieporównywalnie ni¿szy ni¿ w220.

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Cytat Zamieszczone przez bmw Zobacz posta
    mozna dywagowac nad wyzszoscia mercedesa nad bmw mowiac ze mercedesy drozsze i trzymaja cene ale spojrzcie np. na stare maserati quatroporte ktore tez kosztuje od 50 tys wzwyz za jakies x-letnie trupy wygladajace jak stary fiat croma z lat 80 i co? lamus do muzeum i ogladac przez szybe i wspominac "stare dobre czasy" a nie jezdzic tym.
    Kompletnie nie rozumiem twojej wypowiedzi,na prawdê...

Zauwa¿ tylko ¿e pierwsze W220 wyjecha³o z fabryki w 98r. To tak jak by teraz porównaæ Twoje e65 do S600 L -rozczarowanie na maxa :sarcastic: mo¿na powiedzieæ tak jak koledzy wcze¶niej,dzieli ich 100lat ¶wietlnych ró¿nicy. Wiem bo z W221 mam na co dzieñ do czynienia

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Saillupus
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Sk±d
    Szczecin
    Blog
    6
    Mercedesa kupujesz dla komfortu, BMW dla prowadzenia
    Mercedesa dla kierowcy, BMW dla siebie. To najlepsze porównanie. Musisz sam siê zastanowiæ czy jak jeste¶ w punkcie A to chcesz byæ w B, czy chcesz jechaæ do B.
    Wg mnie w220 to najmniej udana S i pierwsza S która ju¿ nie zas³ugiwa³a na gwiazdê na masce. Stylistyka wnêtrza jak w starym kredensie, przynajmniej w wersji przed liftem, te olbrzymie przyciski s± straszne. Stylistyka z zewn±trz te¿ wg mnie gorsza ni¿ w 7. Nawet mój ojciec który jest ogromnym fanem mercedesów S mówi ¿e ta jest straszna.
    Komfort jazdy jest znacznie wiêkszy w me¶ku, ale fotele wygodniejsze w BMW. BMW ma bardziej intuicyjne sterowanie wszystkim. £atwiej dostêpne czê¶ci. Za zawieszenie na przód do S zap³acisz tyle ile za ca³e do e38. Koszty amorów te¿ s± ciut wy¿sze bo na do e38 z S-EDC amor kosztuje ko³o 2tys, tam jak pisz± koledzy od 2,5. Serwisy te¿ sobie wiêcej ¿ycz± za diagnozê i naprawy i tu mo¿na porównaæ auto z e65 pod tym wzglêdem.
    Jak dla mnie e38 to 9/10
    W220 7/10

Mercedesa S i BMW 7 bardzo ciê¿ko porównaæ. Ka¿da z firm jak wprowadza nowy model to jest on ju¿ nowocze¶niejszy. A wprowadzaj± te modele w po³owie produkcji modelu konkurencji. Wiêc ciê¿ko jest porównaæ auta bezpo¶rednio.
    W140 lepszy od e32 ale gorszy od e38. W220 nowocze¶niejszy od e38 ale gorszy od e65. W221 mia³ dorównaæ hipernowoczesnemu e65 i mniej wiêcej siê uda³o. Ale BMW znów w po³owie produkcji w221 wprowadzi³o Fa któy znów jest technologiczn± przepa¶ci±. TEraz szykuje siê znów lift Fki i nowa S. Zobaczymy co przyniesie :)
    Do modelu W220 BMW próbowa³o dorównaæ mercedesowi. potem BMW dosta³o koszulkê lidera i Mercedes goni BMW.

Co wybierzesz to Twój wybór. Ale ja uwa¿am ¿e auto s³u¿y do je¿d¿enia wiêc mam 7 :)
    by³o e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar celi
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    BMW 645Ci
    Sk±d
    Kurzêtnik
    Po d³u¿szej chwili namys³u, chyba bêde szuka³ BMW 7er fakt przód jako¶ taki ju¿ troche leciwy mi siê wydaje, ale wnêtrze i ty³ jak najbardziej na plus :)
    Na samochód mam 30-35 tys. z³ wiêc chyba znajde zadban± wersje po liftingu tak oko³o 2000 roku, raczej bêde szuka³ w DE chyba ¿e u nas trafi siê co¶ ciekawego.
    Jak jest zew spalaniem LPG tzn. czy du¿a jest ró¿nica miêdzy 3.5 a 4.4??

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •