Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: swap czy remont

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    kolego Cascost dla niektórych tutaj jakakolwiek naprawa to wymienianie na ślepo wszystkiego na nowe, napisałem kiedyś że do uszczelniania dobrze sprawdza się klej do szyb samochodowych to mało mnie nie ukamienowano:D,dla ciekawości w latach 90tych robiłem zatarty silnik 3,0 w e34 to w ramach oszczędności nawet uszczelkę głowicy założyłem starą i silnik śmigał super ,nie mówiąc już o wymienianiu szpilek ,bez przesady to i śruby korbowodów i czopów głównych też pewnie przy każdym rozbieraniu trzeba wymieniać :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Cytat Zamieszczone przez jędrek Zobacz posta
    kolego Cascost dla niektórych tutaj jakakolwiek naprawa to wymienianie na ślepo wszystkiego na nowe, napisałem kiedyś że do uszczelniania dobrze sprawdza się klej do szyb samochodowych to mało mnie nie ukamienowano:D,dla ciekawości w latach 90tych robiłem zatarty silnik 3,0 w e34 to w ramach oszczędności nawet uszczelkę głowicy założyłem starą i silnik śmigał super ,nie mówiąc już o wymienianiu szpilek ,bez przesady to i śruby korbowodów i czopów głównych też pewnie przy każdym rozbieraniu trzeba wymieniać :D
    No, dla niektorych na tym forum te samochody za pare lat maja stac sie klasykami pelna geba, w stanie jak najbardziej to mozliwe zblizonym do fabrycznego. Zakladaja zatem nowe, bo taka maja faze a w dodatku fajnie jest miec nowe, zamiast sarsanego olejem I milionem kilometrow.
    Dla innych niektorych na tym forum najwazniejsze sa porady z cyklu co zrobic, zeby ten trup jeszcze pojezdzil. No I rzecz jasna musi byc tanio, a najlepiej bardzo tanio.
    Ostatnio zaciekawila mnie na stronie glownej ilosc watkow z cyklu: Nie odpala...
    Ciekawe kurba czemu ?

Uprawnienia umieszczania postów