witam
mam problem z moja 735
mianowicie nie ma żadnych błędów a auto odpala i po chwili gaśnie i tak kilka razy nieraz odpali za pierwszym razem i jest ok innym razem odpali i zgasnie z 4 razy zanim odpali i chodzi co może być przyczyną pozdrawiam
witam
mam problem z moja 735
mianowicie nie ma żadnych błędów a auto odpala i po chwili gaśnie i tak kilka razy nieraz odpali za pierwszym razem i jest ok innym razem odpali i zgasnie z 4 razy zanim odpali i chodzi co może być przyczyną pozdrawiam
czujnik położenia wałka na 100 procent typowy problem m62 zresztą mam to samo
a to komp tego nie powinien pokazać??
pozdrawiam
powinien właśnie dlatego się dziwie ale jeśli chodzi tak z dwie sekundy i gaśnie to tak jak Ci mowie
Gdyby to była pompa paliwa, to miałbyś komunikat o zbyt ubogiej mieszance paliwa (jak spada ciśnienie) o objawy kaszlu silnika.. Tak więc to nie jest to.
Wziąłeś pod uwagę, że masz może luźną kostkę od stacyjki albo nie styka po powrocie na poz. zapłon? Efekt jest taki jak byś zgasił normalnie silnik. Stąd brak jest błędów..
Nein! Mein Schnitzel!
witam, pozwole sobie opisac swoj problem w tym temacie bo jest on dosc podobny.
A wiec sprawa wyglada tak ze autko odpala ladnie, przez pol min chodzi ok a pozniej zaczynaja falowac obroty tak jakby nie dostawal wystarczajacej ilosci paliwa. I dzieje sie to do momentu az wskazowka temp przekroczy niebieskie pole.
Gdy byly mrozy zdarzalo sie tak ze dopoki silnik sie nie rozgrzal do ok. 30* to trzeba bylo trzymac caly czas na obrotach,w przeciwnym wypadku gasl. Teraz nie gasnie ale to falowanie mnie niepokoi.Pozatym silnik pracuje bez zarzutu. Na gazie chodzi ok, jak sie rozgrzeje na benzynie tez.
Co moze byc winne? pompka w baku, zapchany filtr paliwa(nie wymienialem) a moze przeplywka? Nie mam za bardzo mozliwosci podpiecia pod kompa dlatego moze tu cos Panowie podpowiecie?
Krzysiek, sprawdź czy dzieje się też na zimno tak przy odpiętej wtyczce przepływomierza.
Poza tym falowanie obrotów to może być przeciek w kolektorze dolotowym (uszczelki) - sprawdź plakiem lub sondy lambda (Inpa).
Ja obstawiam dwie przyczyny: przepływomierz oraz lewe powietrze w dolocie. Te dwie rzeczy możesz sprawdzić akurat niewielkim kosztem.
Nein! Mein Schnitzel!
ok sprawdze jeszczę tą stacyjke dzięki za pomoc pozdrawiam
Źle ustawiona instalacja gazowa powoduje dokładnie to samo. Dobra diagnoza kompem wiele powinna wyjaśnić ale tylko kogoś co ma o tym pojęcie. Na kompie da się zobaczyć czy jest lewe powietrze, czy sondy są ok i czy komp się mocno rozregulował. Jak tak to w którą stronę. Jak będzie padająca pompa paliwa to komp nie złapie błędu na ubogą mieszankę do póki sondy się nie zagrzeją. Muszą być spełnione warunki do sprawdzenia sond i mieszanki.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein