Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Oryginalny most E32 735iA

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez ManiacDrifting Zobacz posta
    wypowiedz się czy coś grozi mojej skrzyni
    Wszystko zalezy od tego jak czesto i przez jaki czas to robisz?
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    arturo skrzynia na trybie S kręci też niemal do odcinki a wbijając bieg nic mu nie robisz no ile chwile przeciez nie cały czas bo predzej motor by padł niż skrzynia. Albo by paliwa brakło :D

BMW
    W planach E38 750i
    Zatem idąc tym tropem skrzynie przy normalnej jeździe powinny byc niezniszczalne...a jednak padają nawet bez pałowania...to tylko rzecz,która sie zużywa a takim sposobem zużywa się napewno dużo,dużo szybciej...Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

BMW
    E32 735iAL...
    Nie wiem arturo jeżdzę automatami w E32 blisko 3 lata zawsze pilnowałem olejów i filtrów i ze skrzynią problemów nigdy nie było. I odpukać żeby tak zostało jak najdłuzej. A często usterki skrzyni polegają na niedopowiednim serwisie moi koledzy swiadomie lali złe oleje bo były nieco tańsze mimo że ostrzegałem i w przypadku jednego hydraulika słabo działała i spaliły się tarcze właśnie przez olej. jeśli pilnujesz oleju filtrów i wbijasz bieg prawidłogo z hamulca i bez gazu to skrzynie sa niezniszczalne w mojej poprzedniej i w mojej obecnej podejżewam że nie bylo ingerencji w naprawę.Więc żywotność jest conajmniej zadowalająca.

BMW
    W planach E38 750i
    skrzynie sa niezniszczalne
    I tego właśnie Tobie i sobie życzę...Pozdrawiam i nie pałuj skrzyni bo będzie placz :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 740i
    Maciek więc wypowiedz się czy coś grozi mojej skrzyni kiedy drajwuje biegi i trzymam do odcinki....
    Wszystko zależy od kondcji twojej skrzni, raczej nic nie powinno sie stac chyba że skrzynia ma już jakieś swoje problemy. Przekładnie planetarne w zasadzie sa bardziej wytrzymale od normalnej przekładni jak to w manualu. (weźmy na przykład amerykanskie wyscigi muscle car na 1/4mili, mozecie sie zdziwic ale wiekszosc aut ma wlasnie skrzynie automatyczna) Jednak są skrzynie źle zaprojektowane gdzie uzyty został słabszy materiał taką skrznią jest skrznia w starej a8 jednak ma to równieź związek z mocą tego auta ;) o 4hp22 słyszałem że są to bardzo wytrzymałe skrzynie i nawet czytałem artykuł gdzie została ona zastosowana do czegos w rodzaju buggy z baaardzo mocnym silnikiem właśnie ze względu na jej wytrzymałosc ;) wrzucanie z N na D lub P na R i odwrotnie przy wysokich obrotach silnika moze sie skonczyc smiercia skrzyni;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Ja mam 735iA i przełożenie jest dokładnie takie że przy 2000 rpm na ost. biegu i zapiętym konwerterze jest 90 km/h a na 1-ce w trybie sport z tego co pamiętam zmienia bieg idealnie przy 75 km/h. Nigdy nie blokowałem na "1" i nie jechałem do odcinki to jest szkodliwe ale raczej dla silnika niż dla skrzyni.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 740i
    Cytat Zamieszczone przez Michael7 Zobacz posta
    Ja mam 735iA i przełożenie jest dokładnie takie że przy 2000 rpm na ost. biegu i zapiętym konwerterze jest 90 km/h a na 1-ce w trybie sport z tego co pamiętam zmienia bieg idealnie przy 75 km/h. Nigdy nie blokowałem na "1" i nie jechałem do odcinki to jest szkodliwe ale raczej dla silnika niż dla skrzyni.
    A moglbys napisac jakie masz przelozenie na moscie ?
    Najdziwniejsze jest to ze u mnie konwerter zapina dopiero przy 110km/h i auto przy spokojnej jezdzie pali ponad 20 :(

BMW
    E32 735iAL...
    Maciek ty masz wsadzony most z 750 i tyle. obczaj że 1 idzie ci 100kmh... w trasie bedzie palic mniej ale po miescie wiecej. Więc albo sie na to zgodzisz albo zmienisz most.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 740i
    wiec jakiego powinienem szukac, na tym co jest teraz na tabliczce jest 3,45 a jaki powinien byc ? cz moze ta tabliczka tlko na sztuke jest przkrecona ?:p

Uprawnienia umieszczania postów