samopoziomowanie pewnie masz. jak wlaczysz swiatla zobacz czy swiatla ci ida góra dół. w przedliftowych tak bylo . ori lampy xenon sa drogie. spryskiwacze to mozesz podlaczyc do manetki z intensywnym myciem szyby. albo jak chcesz na szybko to kup tylko spryski i po sprawie. na forum jesy z zrób to sam montaż wieżyczkowych spryskiwaczy poczytaj popytaj autora i bedziesz wszystko wiedzial. tylko nie podłączaj pompki od reflektorów do pompki od szyb bo te 5 litrow płynu zniknie ci następnego dnia. ori spryski psikaja co 5 mycie szyby. poza tym w aucie z xenonem jest zbiorniczek na płyn 6 litrow a w zwykłym na 5
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
chyba raczej 9 litrów nie 6 i co 10te psikniecie na szybe lub gdy właczone swiatła to co 5te
Ja dołączę się do tematu moja jest po lifcie i sprysk na lamy jest co 5-te nacisnięcie manetką i dodatkowy zbiorniczek tylko do lamp.Ale czy można to zmontować nie wiem ale cuda się zdarzają.
Wojtu chodziło mi o zamontowanie takich oryginalnych ksenonów tak jak to jest zrobione fabrycznie no i nie wiem czy to jest do zrobienia ale oglądałem kiedyś fotorelacje kolegi który montował navi no i mu się to udało i wszystko chodziło jak w zegarku.Ja nie chciałem tym nikogo urazić.
mati zbiorniczek do spryskiwaczy z xenonem jest na 6 litrow. do tego dochodzi intensywne moze byc tam litr maxymalnie. ale zeby 9 litrowy ? to chyba w ciężarówce. do autora posta. kyp dobre żarówki h7 jakieś filipsy silwer plus 50 procent. w dobrych sklepach znajdziesz. maja gwarancje na kilka lat swiecenia. dadza podobne swiatlo co xenon .
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
kurcze to ja mam zbiornik od tira chyba bo na korku pisze 9,6 plus ten intensiv no ale to max 1l ... wracając do tematu to szukał bym chyba jakiegos angola dawcy i wyjął co potrzeba lecac po kablach od lcm i czujniki z wachaczy i pierun wie co jeszcze... ale np do e39 jest opcja retrofit xenon moze do e38 tez jest i trzeba by obczaic co wchodzi w skład tego zestawu i takie bajery nabyc... pozatym to nie wiedziałem ze w polifcie moze nie byc zenonów :D
Kup reflektory z angola z ksenonem, dokup biksenonowe soczewki z e60 lub e53 europejskiego i już masz mega fajnie świecące lampy. Spryskiwacze to też nie jest wcale tak dużo zabawy jeśli dasz sobie radę z WDS.
Do dołożenia spryskiwaczy reflektorów potrzebujesz zbiornik na 6l płynu, pompkę drugą, listwy na zderzak z dziurami na spryski, same spryskiwacze (nowe nie kosztują majątku), węże, niebieski przekaźnik który montujesz za schowek pasażera no i znajomość WDSa.
Ja mam dołożone ksenony, nie mam samopoziomowania i idą w dół i potem w górę ;)