Jak zrobisz na silikonie to przy malowaniu może lakier ci się zważyć... Takie rzeczy się robi na masie uszczelniającej ( jest do kupienia zarówno na pędzel w puszcze jak i w tubce do wyciskania) ewentualnie i w najgorszym wypadku klej do szyb:)
Laminatu nigdy nie przygotujesz tak aby był równy- nie wiem jak to opisać... Są to takie nierówności wynikające typowo z jakości takich rzeczy...(przy twoim kolorze będzie to widać jak jesteś obcykany i się przypatrzysz) Przy przygotowaniu do malowania trzeba być bardzo dokładnym bo zostaje na nim mnóstwo dziurek których nawet podkład nie zaleje...
powiem ci szczerze, że sam kiedyś np zastanawiałem się nad dokładka ALPINA na przedni zderzak- ale nie ma go w ABS'ie więc zrezygnowałem:(
Pamiętaj, że wystarczy, że raz delikatnie się do czegoś przytulisz zderzakiem i "PO PTOKACH" :) A o to u nas nie jest ciężko i chyba każdy sobie z tego zdaję sprawę:)
Masz łądny samochód i ja ci to mówię szczerzę jako kolega z klubu- zastanów się dwa razy i nie rób nic pochopnie... Pomyśl czy nie lepiej tą kasę spożytkować jakoś inaczej, lepiej (może monitor 16:9 do e38 ;) Dla mnie rarytas:):D
PS: zamów i załóż tłumik xDDDDDDD Od tego bym zaczął...:)
Pozdr

Odpowiedz z cytatem