Ostatnio edytowane przez Wiktor ; 25-02-2012 o 07:37
facebook.com/djbinek
chomikuj.pl/djbinek
Ja mia³em. U¿ywa³em tego ¶rodka nawet po renowacji skóry ( malowaniu ). Ca³kiem nie¼le zmiêkcza skórkê, dla niektórych zapach mo¿e byæ zbyt intensywny. Ogólnie 4+
Witaj!!Ostatnio te¿ spotka³em siê z tym preparatem i te¿ jestem ciekaw co i jak.Wyczyta³em gdzie¶...tam...¿e stosuja te¿ zwyk³e szare myd³o do ochrony skórzanej tapicerki,ale ile w tym prawdy??Mo¿e kto¶ wie co¶ na ten temat??
Szare myd³o jest bardzo dobre do mycia skóry. Myd³o plus w.w preparat to ca³kiem niedrogi i ciekawy zestaw ( to mleczko nie doczy¶ci tak dok³adnie ). Inny polecany ¶rodek to Gliptone http://zadbane-auto.pl/sklep/kosmety...j-gt12-i-gt11/ s³ysza³em o nim dobre opinie.
Wielkie dziêki za podpowied¼![]()
Ja u¿ywam tego: http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-...owej-p-14.html
Do be¿owej tapicerki jak znalaz³, czy¶ci bardzo dok³adnie, a skoro z tak± sobie daje radê, to poradzi sobie z ka¿d±.
Ostatnio czy¶ci³em tym w domu skórzan± be¿ow± kanapê- nikt nie móg³ pó¼niej uwierzyæ, jak patrzy³ na efekt koñcowy. Szczerze ten zestaw polecam.
Ca³y proces czyszczenia najlepiej przeprowadziæ w taki sposób:
1. Szykujesz szmatki (np. z mikrofibry lub ze starego prze¶cierad³a w ostateczno¶ci) i miskê z ciep³±, nawet lekko gor±c± wod± (w misce moczysz i p³uczesz szczoteczkê do³±czon± do zestawu).
2. Aplikatorem aplikujesz na szczoteczkê lub bezpo¶rednio na czyszczony element dwa- cztery psikniêcia piany, w zale¿no¶ci od jego wielko¶ci.
3. Rozcierasz pianê szczoteczk± wyci±gniêt± uprzednio z ciep³ej/ gor±cej wody (otrz±saj±c j± przed tym, szczoteczka ma byæ ciep³a ale mo¿liwie niezbyt mokra).
4. Rozprowadzony p³yn pozostawiasz na trochê (20-60 sekund starczy), w miêdzyczasie szczoteczka trafia z powrotem do miski.
5. Wyci±gasz z miski mokr± szczoteczkê i zaczynasz czy¶ciæ, tym razem nie bardzo otrz±saj±c j± z wody (zauwa¿y³em, ¿e wiêcej ciep³ej wody znacz±co poprawia proces czyszczenia, mimo ¿e rozcieñcza p³yn czyszcz±cy). Efekt bêdzie murowany.
6. Po kilkunastu- kilkudziesiêciu sekundach koñczysz czyszczenie elementu i wycierasz pozosta³o¶ci p³ynu szmatk±. Szczotka trafia znów do miski i rozpoczynasz czyszczenie kolejnego elementu.
Efekt murowany :-)
Po kilku godzinach nak³adasz conditioner z zestawu do³±czon± do niego szmatk±.
O Gliptone te¿ s³ysza³em, ale jeszcze go nie próbowa³em i nie wiem, czy spróbujê, bo z tego zestawu jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Mam nadziejê, ¿e pomog³em ;-)
Warto dodaæ, ¿e skóra (ta na siedzeniu) ¼le toleruje przemoczenie. Wiêc z t± wod± to ostro¿nie.
Ja zbieram si³y i na wiosnê wymontuje oba fiko³y i w domu zrobiê im renowacjê. Zainspirowa³a mnie która¶ galeria na forum jak szare wnêtrze kolega piêknie odrestaurowa³.
¯eby nie by³o nie-na-temat, opiszcie proszê czy efekt utrzymuje siê d³u¿ej i czy nie ma przebarwieñ, spêkañ itp.
Nein! Mein Schnitzel!
Jak bêdziesz zabiera³ siê za renowacjê ( malowanie ) to radzê w dobrze wietrzonym pomieszczeniu ( najlepiej na dworze ) a jak nie da rady to w masce. Ja malowa³em na tarasie i tak siê stru³em, ¿e przez 5 dni co zjad³em to wraca³o, ale warto by³o :D , tak¿e ostro¿no¶æ zalecana. A co do mleczka z pierwszego postu to jest dobre to wzglêdnie miêkkiej skóry. Do takiej po malowaniu ¶rednio siê nadaje, raczej szuka³ bym innego ¶rodka.
ja mam ten co pokaza³e¶ w 1 linku.Z tych bud¿etowych moim zdaniem daje radê.Bardzo ³adnie mi wyczy¶ci³o skórê-nawet lekko mnie zdziwi³o ¿e tak przeja¶nia³a i przesta³a siê b³yszczeæ.
Za t± cenê polecam
ja u¿ywam kremu kiwi do skóry - dostêpnego w ka¿dym markecie co¶ ko³o 30pln i naprawdê daje radê
![]()
Jak German to Anna.