Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: Turtle Wax LEATHER CLEANER&CONDITIONER - ¶rodek do skór, kto¶ zna?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar djbinek
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 1998 2,8
    Sk±d
    Toruñ / Cork
    Blog
    5

Turtle Wax LEATHER CLEANER&CONDITIONER - ¶rodek do skór, kto¶ zna?

Witam! Mam okazjê kupiæ ten preparat do skór, czy kto¶ u¿ywa³? Jakie s± Wasze opinie? Pozdrawiam!

Turtle Wax LEATHER CLEANER&CONDITIONER
    Kliknij obrazek, aby uzyskaæ wiêksz± wersjê

Nazwa:	TW_leather_cleaner_70_031_s.jpg
Wy¶wietleñ:	10
Rozmiar:	14.9 KB
ID:	4140

Mod: Nie ten dzia³. Przenoszê.
    Ostatnio edytowane przez Wiktor ; 25-02-2012 o 07:37
    http://images39.fotosik.pl/1409/23eb23dcf7ac91cb.jpg
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar krzysiek7er
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Sk±d
    Finlandia
    Ja mia³em. U¿ywa³em tego ¶rodka nawet po renowacji skóry ( malowaniu ). Ca³kiem nie¼le zmiêkcza skórkê, dla niektórych zapach mo¿e byæ zbyt intensywny. Ogólnie 4+

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Witaj!!Ostatnio te¿ spotka³em siê z tym preparatem i te¿ jestem ciekaw co i jak.Wyczyta³em gdzie¶...tam...¿e stosuja te¿ zwyk³e szare myd³o do ochrony skórzanej tapicerki,ale ile w tym prawdy??Mo¿e kto¶ wie co¶ na ten temat??

Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    Sk±d
    Finlandia
    Szare myd³o jest bardzo dobre do mycia skóry. Myd³o plus w.w preparat to ca³kiem niedrogi i ciekawy zestaw ( to mleczko nie doczy¶ci tak dok³adnie ). Inny polecany ¶rodek to Gliptone http://zadbane-auto.pl/sklep/kosmety...j-gt12-i-gt11/ s³ysza³em o nim dobre opinie.

Vip Vip Awatar Adus81
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    e38 740i V8
    Sk±d
    ¦l±skie/Racibórz
    Wielkie dziêki za podpowied¼

Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice
    Ja u¿ywam tego: http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-...owej-p-14.html

Do be¿owej tapicerki jak znalaz³, czy¶ci bardzo dok³adnie, a skoro z tak± sobie daje radê, to poradzi sobie z ka¿d±.
    Ostatnio czy¶ci³em tym w domu skórzan± be¿ow± kanapê- nikt nie móg³ pó¼niej uwierzyæ, jak patrzy³ na efekt koñcowy. Szczerze ten zestaw polecam.

Ca³y proces czyszczenia najlepiej przeprowadziæ w taki sposób:
    1. Szykujesz szmatki (np. z mikrofibry lub ze starego prze¶cierad³a w ostateczno¶ci) i miskê z ciep³±, nawet lekko gor±c± wod± (w misce moczysz i p³uczesz szczoteczkê do³±czon± do zestawu).
    2. Aplikatorem aplikujesz na szczoteczkê lub bezpo¶rednio na czyszczony element dwa- cztery psikniêcia piany, w zale¿no¶ci od jego wielko¶ci.
    3. Rozcierasz pianê szczoteczk± wyci±gniêt± uprzednio z ciep³ej/ gor±cej wody (otrz±saj±c j± przed tym, szczoteczka ma byæ ciep³a ale mo¿liwie niezbyt mokra).
    4. Rozprowadzony p³yn pozostawiasz na trochê (20-60 sekund starczy), w miêdzyczasie szczoteczka trafia z powrotem do miski.
    5. Wyci±gasz z miski mokr± szczoteczkê i zaczynasz czy¶ciæ, tym razem nie bardzo otrz±saj±c j± z wody (zauwa¿y³em, ¿e wiêcej ciep³ej wody znacz±co poprawia proces czyszczenia, mimo ¿e rozcieñcza p³yn czyszcz±cy). Efekt bêdzie murowany.
    6. Po kilkunastu- kilkudziesiêciu sekundach koñczysz czyszczenie elementu i wycierasz pozosta³o¶ci p³ynu szmatk±. Szczotka trafia znów do miski i rozpoczynasz czyszczenie kolejnego elementu.

Efekt murowany :-)

Po kilku godzinach nak³adasz conditioner z zestawu do³±czon± do niego szmatk±.

O Gliptone te¿ s³ysza³em, ale jeszcze go nie próbowa³em i nie wiem, czy spróbujê, bo z tego zestawu jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Mam nadziejê, ¿e pomog³em ;-)

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Warto dodaæ, ¿e skóra (ta na siedzeniu) ¼le toleruje przemoczenie. Wiêc z t± wod± to ostro¿nie.
    Ja zbieram si³y i na wiosnê wymontuje oba fiko³y i w domu zrobiê im renowacjê. Zainspirowa³a mnie która¶ galeria na forum jak szare wnêtrze kolega piêknie odrestaurowa³.

¯eby nie by³o nie-na-temat, opiszcie proszê czy efekt utrzymuje siê d³u¿ej i czy nie ma przebarwieñ, spêkañ itp.
    Nein! Mein Schnitzel!

Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    Sk±d
    Finlandia
    Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    Warto dodaæ, ¿e skóra (ta na siedzeniu) ¼le toleruje przemoczenie. Wiêc z t± wod± to ostro¿nie.
    Ja zbieram si³y i na wiosnê wymontuje oba fiko³y i w domu zrobiê im renowacjê. Zainspirowa³a mnie która¶ galeria na forum jak szare wnêtrze kolega piêknie odrestaurowa³.

¯eby nie by³o nie-na-temat, opiszcie proszê czy efekt utrzymuje siê d³u¿ej i czy nie ma przebarwieñ, spêkañ itp.
    Jak bêdziesz zabiera³ siê za renowacjê ( malowanie ) to radzê w dobrze wietrzonym pomieszczeniu ( najlepiej na dworze ) a jak nie da rady to w masce. Ja malowa³em na tarasie i tak siê stru³em, ¿e przez 5 dni co zjad³em to wraca³o, ale warto by³o :D , tak¿e ostro¿no¶æ zalecana. A co do mleczka z pierwszego postu to jest dobre to wzglêdnie miêkkiej skóry. Do takiej po malowaniu ¶rednio siê nadaje, raczej szuka³ bym innego ¶rodka.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Sk±d
    mazury
    Blog
    21
    ja mam ten co pokaza³e¶ w 1 linku.Z tych bud¿etowych moim zdaniem daje radê.Bardzo ³adnie mi wyczy¶ci³o skórê-nawet lekko mnie zdziwi³o ¿e tak przeja¶nia³a i przesta³a siê b³yszczeæ.

Za t± cenê polecam

Vip Vip Awatar epul
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 740i 93'
    Sk±d
    Gliwice
    Blog
    14
    ja u¿ywam kremu kiwi do skóry - dostêpnego w ka¿dym markecie co¶ ko³o 30pln i naprawdê daje radê

Jak German to Anna.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •