Ja używam tego: http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-...owej-p-14.html

Do beżowej tapicerki jak znalazł, czyści bardzo dokładnie, a skoro z taką sobie daje radę, to poradzi sobie z każdą.
Ostatnio czyściłem tym w domu skórzaną beżową kanapę- nikt nie mógł później uwierzyć, jak patrzył na efekt końcowy. Szczerze ten zestaw polecam.

Cały proces czyszczenia najlepiej przeprowadzić w taki sposób:
1. Szykujesz szmatki (np. z mikrofibry lub ze starego prześcieradła w ostateczności) i miskę z ciepłą, nawet lekko gorącą wodą (w misce moczysz i płuczesz szczoteczkę dołączoną do zestawu).
2. Aplikatorem aplikujesz na szczoteczkę lub bezpośrednio na czyszczony element dwa- cztery psiknięcia piany, w zależności od jego wielkości.
3. Rozcierasz pianę szczoteczką wyciągniętą uprzednio z ciepłej/ gorącej wody (otrząsając ją przed tym, szczoteczka ma być ciepła ale możliwie niezbyt mokra).
4. Rozprowadzony płyn pozostawiasz na trochę (20-60 sekund starczy), w międzyczasie szczoteczka trafia z powrotem do miski.
5. Wyciągasz z miski mokrą szczoteczkę i zaczynasz czyścić, tym razem nie bardzo otrząsając ją z wody (zauważyłem, że więcej ciepłej wody znacząco poprawia proces czyszczenia, mimo że rozcieńcza płyn czyszczący). Efekt będzie murowany.
6. Po kilkunastu- kilkudziesięciu sekundach kończysz czyszczenie elementu i wycierasz pozostałości płynu szmatką. Szczotka trafia znów do miski i rozpoczynasz czyszczenie kolejnego elementu.

Efekt murowany :-)

Po kilku godzinach nakładasz conditioner z zestawu dołączoną do niego szmatką.

O Gliptone też słyszałem, ale jeszcze go nie próbowałem i nie wiem, czy spróbuję, bo z tego zestawu jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Mam nadzieję, że pomogłem ;-)