Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: kick down- czy dzia³a dobrze?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar lostami1988
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ

kick down- czy dzia³a dobrze?

witam szuka³em na forum ale nie znalaz³em. mam kilka pytañ odno¶nie kick downa bo nie jestem pewiem czy u mnie dzia³a dobrze.
    1. czy kick down dzia³a od ilu¶ obrotów np. 1800?? czy wcze¶niej te¿ powinien?

2. czy je¿eli jade przyk³adowo 200km/h po wdepniêciu powinien zrzuciæ na ni¿szy bieg czy jest jaka¶ blokada bo to by zabi³o skrzynie?

3 czy kick down powinien dzia³aæ tak samo na wszystkich trybach skrzyni?
    4 jak prawid³owo obs³ugiwaæ sie kick downem? jedno wci¶niêcie czy przytrzymanie?
    5 ewentualnie prosze o instrukcje jak by go przeczy¶ciæ czy jakie¶ styki przy nim.
    pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar djbinek
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 1998 2,8
    Sk±d
    Toruñ / Cork
    Blog
    5
    5. W BMW masz tam przycisk pod peda³em gazu to tam pokombinuj jak Ci nie styka. W audi a4 b5 takiego na przyk³ad guzika nie by³o.

3 i 1. Kick down u mnie w E38 dzia³a od 2giego biegu, z 2 na 1 redukuje bo z 1 na 1 to nie za bardzo

2. Jak jecha³em 180km/h to mia³em peda³ wdepniêty w pod³ogê wiêc nie by³o opcji ¿eby uruchomiæ kick down.

4. Kick down to po prostu peda³ w pod³ogê i kita. Redukuje Ci 1 lub 2 biegi, zale¿y jak przysolisz. Odpuszczasz po tym jak wykonasz manewr np. wyprzedzania albo startu z pod ¶wiate³.
    http://images39.fotosik.pl/1409/23eb23dcf7ac91cb.jpg
    facebook.com/djbinek
    chomikuj.pl/djbinek

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ
    wiem gdzie siê znajduje tylko nigdy mu sie z bliska nie przygl±da³em. mo¿na go jako¶ wykrêciæ wyczy¶ciæ wiadomo ¿e pewnie jest zasyfiony ca³y syf i woda z buta na niego spada.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar meush
    Do³±czy³
    Sep 2011
    BMW
    E32 730iA V8, E87 118d
    Sk±d
    Skar¿ysko-kamienna
    Cytat Zamieszczone przez djbinek Zobacz posta
    Jak jecha³em 180km/h to mia³em peda³ wdepniêty w pod³ogê wiêc nie by³o opcji ¿eby uruchomiæ kick down.
    Ja przy 180 odpu¶ci³em na chwilê, prêdko¶æ spad³a gdzie¶ do 170 pod³oga i jeszcze zredukowa³.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    e32 735iA
    Sk±d
    w-m
    Kick down jest w miare "inteligentny". Je¿eli go wciskasz to on zapewnia ci optymalny moment obrotowy przy tej prêdko¶ci któr± jedziesz. Je¿eli uzna ¿e jeste¶ w odpowiednim przedziale momentu obrotowego to nie bedzie redukowa³. Pozatym w skrzyni 4-biegowej zredukuje max 1 bieg w dó³ a w 5-biegowej max 2 biegi w dó³. To ¿e kick down dzia³a na biegach 2,3,4,5 jest akurat oczywiste. Jad±c 200km/h raczej nie ma szans ¿eby zredukowa³ chyba ¿e masz skrzynie automatyczn± 6-biegow± ale takich nie by³o. No druga opcja to jak wstawisz most zamiast seryjnego powiedzmy 3.64 na 2.65 to przy 200km/h bedziesz mia³ nisk± prêdko¶æ obrotow± silnika na 5 biegu i skrzynia mo¿e zapewniæ lepszy moment obrotowy na biegu czwartym.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Sk±d
    KRK
    Blog
    12
    Kickdown to impuls elektryczny do komputera skrzyni. Komputer bior±c pod uwagê obci±¿enie silnika i prêdko¶æ redukuje tyle biegów w dó³ na ile pozwalaj± zaprogramowane dla tych warto¶ci dane. Prêdko¶æ jest warto¶ci± drugorzêdn±.
    200 km/h nie jest jak±¶ magiczn± liczb±. Przy za³o¿eniu, ¿e to ca. 4000 obr/min 5HP18 zrobi dwa biegi w dó³.
    Kickdown sam w sobie dzia³a tak samo we wszystkich trybach, natomiast komputer skrzyni przytrzyma bieg tak d³ugo na ile pozwalaj± warto¶ci dla danego programu.
    Szybkie kopniêcie zrzuci jeden bieg, przytzymane pójdzie dwa, wiêc u¿ywasz w zale¿no¶ci od potrzeb.
    Przycisk kickdown tylko za³±cza masê, zatem z regu³y nie ma wiele czyszczenia. Dochodzi do niego jeden przewód. Je¶li chcesz go wyj±æ, odpinasz ten przewód i wykrêcasz przycisk.

Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e 32 3000dm3 v8
    Sk±d
    BYDGOSZCZ
    dziêki za wypowiedzi ch³opaki pozdro

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników