-
Zaawansowany Użytkownik
Swap automatu z AGS (E32 750i '94) do motorowni bez AGS (E32 750i '92 polift)
Jak w temacie.
W czwartek jadę do kolesia po skrzynię automatyczną która siedzi w E32 750i z 1994r. Skrzynia ta jest adaptacyjna (AGS), bo takie wychodziły pod koniec produkcji. Mam o tyle tą pewność, bo przełącznik trybów w dawcy jest tylko 2 pozycyjny. Przód i tył. U mnie w 750i z 06.1992 roku siedzi zwykła stara skrzynia, więc plug&play to nie będzie.
Są dwa kompy odpowiedzialne z skrzynię w E32.. Jeden w samej skrzyni z wtyczką na 8/7 pinów, drugi w wiązce (zawsze 8 pinów) i stąd moje pytania:
1. Czy wystarczy przełożyć do mojej budy kompa zewnętrznego, przycisk od zmiany trybów, wsadzić skrzynię AGS z dawcy i będzie to trybić adaptacyjnie? Czy to wszystko czy coś jeszcze mam wyrwać z dawcy? (wiązki są te same?)
2. Czy w razie braków osprzętu od AGS wystarczy przełożyć elektronikę z mojej skrzyni do nowej z AGS (wtedy będzie już bez :P) i będzie to chodziło tak jak do tej pory? Skrzynie rozumiem mechanicznie są takie same? 4HP24.
Nie wiem czy wystarczająco jasno się wyraziłem. Nie chcę wtopić kilkunastu stówek, stąd pytam.
Pozdro!
Uprawnienia umieszczania postów