Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Felgi a'la BMW5 w BMW7

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Temat już był wałkowany,Felgi z e60 pasują,z e39 nie. styling60 występował tylko w E38.

Najładniejsze moim zdaniem ori fele to też 61

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Dobry ten adres: http://felgenkatalog.auto-treff.com/ Nie wiedziałem o istnieniu takiego katalogu. Dzięki :-)

Na wiosnę założę styling 60 (osobiście mi się podobają, muszę tylko znaleźć jakąś fajną ofertę cenową). Plus opony 235/60/16, mam nadzieję, że taka szerokość opon będzie odpowiednia.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Myślę że się mylisz, większośc tych egzemplarzy na allegro są sprzedawane jako felgi "z e39", jeżeli na wewnętrznej stroni wybita jest średnica otworu to na wiosnę zrobię zdjęcie.
    Podaj nr czesci tych felg do E39- rozwieje to wszelkie watpliwosci
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Plus opony 235/60/16, mam nadzieję, że taka szerokość opon będzie odpowiednia.
    Do 728i spokojnie możesz założyć 215/65/16 ;)

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Zdecydowałem się już na Styling 60, lecz dodatkowo podobają mi się te Styling 51:

Tak to wyglądałoby w moim przypadku:

Myślę nad tymi felgami Styling 51, ponieważ mają zakryte śruby przez te dekielki. Czy ma to znaczenie w sensie rdzewienia śrub, korozji, problemów z późniejszym odkręceniem przez wilgoć, brud itp.? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie (różnica w felgach z dekielkami i bez)?

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Czy ma to znaczenie w sensie rdzewienia śrub, korozji, problemów z późniejszym odkręceniem przez wilgoć, brud itp.? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie (różnica w felgach z dekielkami i bez)?
    Wg mnie dekielek zasłaniający śruby nie ma wpływu na ich korozję i problemy z odkręceniem. Sam dekielek nie jest raczej na tyle szczelny żeby chronić przed wilgocią ale i tak nie ma takiej potrzeby bo w felgach bez dekielka powierzchnia gwintu jest szczelnie chroniona głową śruby. W zupełności wystarczy dwa razy w roku przesmarować gwinty miedzią w sprayu aby zażegnać problem z odkręcaniem.
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    BMW to nie auto niskobudzetowe tu nie ma problemow z odkrecaniem srob od kol.
    Styling 51 to felgi do 3ki wiec nie beda pasowac p&p na 7
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów