Moi Drodzy mój Kolega ma BMW jak w tytule z przebiegiem 195 tyś km i na 2-2.5 tyś km spala mu około 0.5 litra oleju...czy to normalka w tych silnikach czy raczej powninien sie martwić,że coś jest nie tak?
Moi Drodzy mój Kolega ma BMW jak w tytule z przebiegiem 195 tyś km i na 2-2.5 tyś km spala mu około 0.5 litra oleju...czy to normalka w tych silnikach czy raczej powninien sie martwić,że coś jest nie tak?
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Czy kopci mu auto na czarno jak doda gazu?
Są jakieś wycieki - spod uszczelki itd?
Podpinał kolega auto pod komputer?
Świeci się może zółta kontrolna na BC ?
Jak z tempereturą nie skacze na czerwone pole?
Powodów może być kilka:
- uszczelniacze zaworów - powinien chwile po odpaleniu puszczać niebieski dymek
- pierścienie
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Silnik pracuje idealnie...żadnych skoków temperatury ani kopcenia na czarno,bialo czy różowo...gdyby tak było nie zakladałbym tego watku:D...jedyne co faktycznie może wpływać na ten ubytek oleju to to,że poci się lekko spod jednej uszczelki pokrywy zaworów...uszczelki wymienione na nówki.Ja zapytałem się tylko czy to normalka w tych silnikach bo jezeli u Was wcale nie ubywa oleju to generalnie zdaje sobie sprawę,że coś jest nie tak.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Ja mam 740i V8 a to jest chyba poliftowe 735i z tego co kojarzę, trochę tylko zmienili ten motor, i absolutnie nie ma takich ubytków oleju.
Silnik w dobrej koncycji nie powinien zuzywac oleju.
Piszesz ze zostaly wymienione uszczelki pokryw zaworow - a czy zostaly wymienione takze rurki swiec pod deklami - numer 12 ?
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Nie wiem o tych rukach czy zostały zmienione ale wymiana robiona byla w Niemczech w ASO więc chyba pomyśleli o tym...chociaż pewności takiej nie ma...wiem za to,ze wymienili też śruby dociągające pokrywę bo stwierdzili,że istnieje taka potrzeba...trochę dziwne.Prosilbym aby Ci którzy posiadają w swoich BMW takie właśnie silniki czyli N62...napisali jak u nich jest z braniem oleju...czy wogóle coś takiego występuje.Pozdrawiam.
Czy pomysleli to niewiadomo.
Moja e65 ma ksiazke serwisowa wedlug ktorej ASO robilo regularnie wszystko a rok temu zauwazylem ze filtr powietrza nie byl zmieniany od nowosci ;D
Niech Twoj kolega sciagnie cewki, wykreci swiece i sprawdzi czy nie wypycha mu oleju.
Te rurki to czesta przypadlosc i powinno sie je zmieniac przy wymianie uszczelek.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Każdy silnik bierze trochę oleju, to normalne. Ale nie aż tyle