Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Jaki wybrac aparat?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Sebek, z używanym aparatem to gorzej jak z używanym autem-Jeszcze większe ryzyko kupna, a naprawy praktycznie nieopłacalne.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Sebek, z używanym aparatem to gorzej jak z używanym autem-Jeszcze większe ryzyko kupna, a naprawy praktycznie nieopłacalne.
    absolutnie nie prawda - wręcz przeciwnie jak z autem. przebieg migawki (ilość zrobionych fotek) sprawdzasz bez problemu. dowolne funkcje - sprawdzasz wedle woli. jeśli dołączona jest optyka, też ją sprawdzisz (wystarczy zapoznac się z metodyką testowania). reszta organoleptycznie, praktycznie ukrytych wad nie miewają. także jesli nie jest potrzebna faktura - zakup używki (np modelu generację starszego niz obecnie jest w sklepach) jest bardzo oplacalne i rozsądne.

Optyka do tego się nie starzeje, dlatego mozesz zmieniac samo body i słoiki zostają. kupować można przez allegro, ale np. od "znajomego" z forum foto, żeby nie było anonimowo całkiem.

Polecam tą metodę.

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    Ja teraz kupiłem Canona 1100d - 1750zł chyba - i już jest miło na starcie.Dodatkowo wygrzebałem stare obiektywy Pentacon i chinon i dokupiłem redukcje po kilkanaście zł i jest mega zestaw ze szkłami 18-55mm,50mm oraz 60-130mm.Jak masz 1500 to dołóż parę stówek do lustra bo jakość zdjęć jest dużo lepsza a z czasem rozbudujesz sobie zestaw pod siebie.

Vip Vip
    BMW
    ex E32 735
    Dziękuje za porady. Jakiś czas myślałem nad lustrem,ale z paru przyczyn(min totalny brak czasu) zdecydowałem sie na kompakta. Aparat ma być prosty w obsłudze,aby poradziła sobie z nim żona oraz córka a ja tez nie jastem"jeszcze" obeznany w fotografii. Wybór padł na Lumixa. Udało mi sie go dorwać za 1200zł.

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Łukasz w wyborze aparatu Ci nie pomogę bo zielony jestem ( jeszcze się nie wciągnąłem w temat ), ale jak chcesz to mam ciekawe książki o fotografii ( takie compendium wiedzy ) w formie e-book. Jak chcesz to pisz PW to Ci prześle. Oczywiście jak inni chcą także pisać.

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    Cytat Zamieszczone przez ŁukaszS Zobacz posta
    Dziękuje za porady. Jakiś czas myślałem nad lustrem,ale z paru przyczyn(min totalny brak czasu) zdecydowałem sie na kompakta. Aparat ma być prosty w obsłudze,aby poradziła sobie z nim żona oraz córka a ja tez nie jastem"jeszcze" obeznany w fotografii. Wybór padł na Lumixa. Udało mi sie go dorwać za 1200zł.
    Znaczy się kupiłeś?
    W lustrzance też jest opcja pełnego automatu,przyciskasz i zdjęcie jest,bez jakiejkolwiek ingerencji w ustawienia a jak masz kaprys pokręcić gałkami to proszę bardzo.
    Pozostaje życzyć wielu okazji do zrobienia fajnych fotek.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

Vip Vip Awatar FuBu
    BMW
    E38 728i Sport Indywidual
    Blog
    3
    Odświeżę temat

Jaką lustrzankę polecacie na dzień dzisiejszy ? Dalej jednym z lepszych jest Nikon D90 ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    jakieś tam jest :)
    hey fubu,
    nikon d90 to bardzo dobry wybor, ewentualnie inny nikon D5000, D7000 - jesli masz troszke wiecej pieniedzy do wydania, ew dobrym wyborem moze tez byc jakis canon np CANON 550D osobiscie czesto uzytkuje D5000 czasem D90 (ma moj sasiad) oraz 550D kumpla i musze przyznac ze ta sa jedyne sensowne aparaty ktore bym teraz kupowal (nie uwzgledniam tutaj D7000 bo to wiekszy koszt)

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Wszystko zależy ile masz funduszy na sprzęt, nie zapominaj, że zdjęcia robi optyka, nie puszka. Temat rzeka.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    Używam D90 i powiem,że to wciąż bardzo dobry aparat,Canon mi osobiście nie leży ale oczywiście są to dobre i bardzo dobre lustra,najlepiej wejść do "media"pooglądać,podotykać,wybrać i kupić (nowy lub używkę).
    Znajomy kupił Canon 1100D,dla mnie za lekki i mało ergonomiczny (może kwestia przyzwyczajenia do Nikon-a),bardzo dobrym wyborem na pierwszą lustrzankę jest Olympus E-450,E-500.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

Uprawnienia umieszczania postów