Chyba jednak nie dziala to u Ciebie prawidlowo, za czeste dzialabie wycieraczek oznacza tyle, ze masz tlusta szybe, solidne uzycie spryskiwaczy wystarczy aby wrozilo wszystko do normy. Z ta aktywacja nie wiem czy jest tak do konca. Zauwazylem, ze faktycznie jak zacznie kropic to musze go aktywowac ale jak dostanie solidna porcje wody to zawsze natychmiast mi wyciera szybe mimo, ze nie wlaczalem niczego (tak mi sie wydaje).
Wedlug mnie czujnik deszczu to najbardziej genialny wynalazek po automatycznej skrzyni biegow. Owszem, sama regulacja czulosci czujnika moglaby byc bardziej dopracowana ale nie jest zle. A wiec na przyszlosc, kupuj dobre plyny do sryskiwaczy i oryginalne wycieraczki a problemow nie bedzie.
Wspomniec tez nalezy, ze plyny oparte na nanotechnologi do aut z czujnikami sie nie nadaja bo tworza na szybie nano warstwe i wtedy faktycznie zaburza to prawidlowa prace czujnika a szkoda, bo szyba w szczegulnosci stara robi sie od takich plynow bardzo gladka i faktycznie zmniejszaja sie wszelkie refleksy czy smugi...