Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Jak zmienić płyn układu wspomagania kierownicy?

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Ja pisze z własnego doświadczenia. Miałem pewnego razu przygody z pompą ( roztrzaskany wirnik a w nowej blokujący się tłoczek ). Po naprawie zrobiłem tak jak napisałem i mimo, że pompa była tanim zamiennikiem kierownicą kręciłem małym palcem bez żadnych nieprzyjemnych odgłosów. Ale zgodzę się z Tobą, że można przekręcić kierownicą parę razy "na sucho" celem wypełnienia pompy płynem.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    No wiec jednak nie jestem taki glupi jak sugeruja niektorzy, nie wiem jak dokladnie dziala ten uklad. Wyobrazilem sobie że jak pompa chodzi na sucho to chyba niehalo :)

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    No przecież żeby płyn się rozprowadził to silnik musi pracować.. i właśnie taki był sens Twojego pytania "na pracującym silniku? "
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    ja w swoim zmienilem tak, odkrecilem korek spustowy w pompie, skrecilem na podnosniku kolami kilkakrotnie aby plyn wygonic z przekladni, poluzowalem przewody od amortyzatorow i opuscilem auto, tyl opadl, olej wyciekł, dokrecilem przewody, podnioslem auto, zakrecilem korek w pompie, nalalem plynu, odpalilem , opuscilem, auto sie podniosło, płynu dolalem, skrecilem kilka razy kieronicą, zgasilem, zostawilem na 2 godziny, dolałem plynu, wrócilem do domu, trzasnołem 4 browarki,

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191 Zobacz posta
    przewody od amortyzatorow i opuscilem auto, tyl opadl, olej wyciekł,
    Ale to chyba dot. tylko NIVO prawda? EDC nie ma z tym nic wspolnego?

Uprawnienia umieszczania postów