Kiedy wymieniać pasek wieloklinowy?
Prosze o krótki opis jak to zrobić?
Kiedy wymieniać pasek wieloklinowy?
Prosze o krótki opis jak to zrobić?
co do wymiany paska mam problem i tez moze byc przyczyna pasek:) mianowicie wspomaganie czasami dziala a czasami jakby "przerywa" a jak wjade w wiekszy snieg badz wode trace je CALKOWICIE na jakis czas (kilkanascie sek) + zapala sie kontrolka ladowania... po chwili ladowanie wraca i wspomaganie tez... moze to byc wina za luznego paska?:> (wymienialem w tamtym roku sam alternator i byc moze za slabo go naciagnelem? tyle ze problemu nie byloi pojawil sie ostatnio.. ) pozdrawiam!
PS. kolego wymiana paska to nic prostszego! musisz poluznic napinacz i wymienic stary pasek na nowy:) potem pasek napac i dokrecic napinacz:) CZYT. tak mi sie wydaje ze z tym nie ma tragicznej roboty:) powodzenia!
ale czy pasek sie wymienia dopiero jak cos piszczy czy moze porfilaktycznie co iles tam kilometrow tak jak pasek rozrzadu?
U mnie sie nic nie dzieje ale sobie przypomnialem ze juz troche tyma autem jezdze a paska tego nigdy nie wymienialem a nie chcialbym zeby sie cos zerwalo podczas jazdy
Ostatnio edytowane przez hatecraft ; 20-02-2012 o 16:40
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
zanim zamowisz pasek nowy sciagnij stary i sprawdz czy rolki sa w dobrym stanie. zamowisz komplet na raz:)
to u mnie jest do wymiany bo ma pekniecia ale nie tyle co na zalaczonym zdjeciu
Poszukuje klucza specjalnego do blokady kola pompy wody zebym mogl odkrecic wentylator.
wie ktoś gdzie takie cos można kupić ja znalazlem tylko na ebay z usa http://www.ebay.com/itm/370518726984...a31948&vxp=mtr
tylko nie wiem jak z tym zamawianie ze wplace kase a klucza nie zobacze.
Był na forum opis demontażu wentylatora bez użycia klucza do blokady koła.
Ja jednak ostatnio postanowiłem sam zrobić taki klucz. Kupiłem w castoramie płaskownik za 10 zł o szerokości 30 mm i grubości 5 mm. Do tego potrzebna piłka do metalu, wiertło i kilka pilników. W internecie można wyszukać dokładne wymiary.
Nie jest jeszcze skończony, na razie wyszło coś takiego:
Weź długi klucz płaski 32, załóż na wisco i uderz młotkiem. Po kilku uderzeniach puści. Ściągałem u siebie wczoraj, 3 minutki roboty. Tylko pamiętaj że jest tam lewy gwint!