Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wymiana modułu komfortu. Czy potrzebna?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    W ucie nie powinno dzialac nic po otwarciu i zamknieciu ktorychkolwiek drzwi (przerwanie masy) gdy kluczyka nie ma w stacyjce. Dopiero przekrecenie kluczyka aktywuje elktryke ponownie. Takze nie mozna otworzyc/zamknac okna gdy drzwi sa otwarte po nacisnieciu przycisku (trzeba go trzymac do konca). Sam przycisk ryglowania drzwi kolo popielniczki dziala zawsze i niezaleznie od tego czy auto sie uspilo czy nie, czy drzwi sa otwarte czy nie (otwartych nie zarygluje).
    Mam nadzieje, ze idzie to sobie wyobrazic co tutaj wydukalem :D

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Idzie i powiem Ci, że się mylisz.

U szajboosa mając kluczyk w ręku(po zgaszeniu samochodu) i otwarciu drzwi, szyba w drzwiach kierowcy jedzie sama do góry bez trzymania klawisza, kwestia kodowania GM ;)

Z tego co kolega pisał to on ma inny problem, mianowicie po otwarciu drzwi przestają mu działać pozostałe szyby chcąc je sterować z panela na drzwiach kierowcy
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    :) to jak kiedys bede mial wene tworcza to sie odezwe jak to zmienic, bo mnie to wkurza a jak to jest kwestia samego programowania...

A co do problemu, to kolega probowal podmienic sam panel z przyciskami? Moze zostawil okno uchylone podczas deszczu i tutaj jest przyczyna problemow.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik Awatar kocurdingok
    BMW
    E38 3.5i V8 LPG 98r.
    Witam !
    Powiedz mi gdzie dokładnie znalazłeś moduł komfortu GM ? Ja odkręcałem schowek i nie mogę go znaleźć . Pomocy jak masz foto to wrzuć. Dzięki z góry

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Moduł komfortu jest ułożony poziomo do podłogo na wysokości dna schowka. Znajduje się za schowkiem dokładnie kościami do fotela. Ma długość koło 25 cm.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez kocurdingok Zobacz posta
    Witam !
    Powiedz mi gdzie dokładnie znalazłeś moduł komfortu GM ? Ja odkręcałem schowek i nie mogę go znaleźć . Pomocy jak masz foto to wrzuć. Dzięki z góry

Moduł zaznaczony strzałką na foto:

Wchodzą do niego trzy wtyczki (jedna duża, dwie mniejsze)

Uprawnienia umieszczania postów