-
Doświadczony Użytkownik
domykanie szyb i szyberdachu
sytuacja co najmniej dziwna, gdy zamykam samochód (alarm nie fabryczny) szyby pozostają otwarte podobnie jak szyberdach. Dziś podczas tankowania drzwi nie domknęły się drzwi (lekko otwarte) alarm zaryglował drzwi i ku mojemu zdziwieniu zamknęły się szyby i szyberdach. Co jest przyczyną, że gdy zamknę normalnie drzwi szyby pozostają nadal otwarte? gdzie szukać przyczyny tego stanu i tej dzisiejszej sytuacji.
-
Zaawansowany Użytkownik
Zeby komfort zamknal okna, potrzebuje 10-15 sekundowego plusa na kabel zamykajacy drzwi. Ja rowniez mam niefabryczny alarm i podlaczylem te opcje.
Czy normalnie jak kluczyk trzymasz to okna sie domykaja? Jesli tak, a z pilota nie to mysle, ze zwara mogla byc :D
Czy wszystkie szyby otwieraja sie jak krotko wciniesz guzik od otwierania? I czy szyba kierowcy zamyka sie sama jak nacisniesz szybko ten guzik? Jesli nie to modul komfort jest uszkodzony i tez moga byc takie jaja ( u mnie byly razem z otwierajacymi sie zamkami ).
-
Doświadczony Użytkownik
otwieraja sie wszystkie szyby za jednym kliknieciem przycisku, natomiast wszystkie poza szyba kierowcy zamykaja sie jak przytrzymam przycisk. Tylko strona kierowcy otwiera i zamyka sie jednym kliknieciem bez potrzeby przytrzymania.
-
Zaawansowany Użytkownik
nie wiem jak jest z alarmem miałem coś podobnego jak miałem lekko uchylone drzwi szyba od kierowcy zamykała się szyber też sprawdź przewody na łączeniu drzwi czy nie przetarły się ( +,- ) te co dochodzą do silniczka podnośnika
Ostatnio edytowane przez aras232 ; 05-04-2011 o 19:38
-
Doświadczony Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
Czyli modul komfort dziala dobrze, bo to co wymienilem to glowne cechy uszkodzonego komfortu. W takim wypadku musialy sie przetrzec gdzies kable jak mowi aras i jest zwara czasami :)
-
Doświadczony Użytkownik
tylko ze jak nie zamkne drzwi i wlacze alarm to ten zacznie wyc.
-
Zaawansowany Użytkownik
spróbuj jeszcze domknąć szyby i szyber kluczykiem jak drzwi będą zamknięte jak nie domknie spróbuj na lekko uchylonych, a możesz otworzyć szybę od kierowcy z przycisku.
-
Doświadczony Użytkownik
kluczyk mam zwykły z podświetleniem bez żadnych przycisków.
-
Zaawansowany Użytkownik
źle mnie zrozumiałeś albo ja tak napisałem po włożeniu kluczyka do zamka spróbuj zamknąć i przytrzymać kluczyk powinno domknąć szyber i szyby
Uprawnienia umieszczania postów