no właśnie ja nie mogłem znaleźć tych k&f i mapowania na billstein, więc wziąłem oryginały z obciążeniem (wyposażeniem dodatkowym) +50kg według tabeli bmw, bo mam gaz ...i jest idealnie, tył nie siedzi, a kosztowały około 400 brutto/szt
no właśnie ja nie mogłem znaleźć tych k&f i mapowania na billstein, więc wziąłem oryginały z obciążeniem (wyposażeniem dodatkowym) +50kg według tabeli bmw, bo mam gaz ...i jest idealnie, tył nie siedzi, a kosztowały około 400 brutto/szt
musisz dobrać wedle wyposarzenia + 50KG wyposażenie dodatkowe za. GAZ, wszystko więc zależy od tego co masz zainstalowane (dlatego tak trudno dobrać i wiele osób ma problemy)
dobierasz według online ETK (gdzieś na forum jest instrukcja logowania tam)
u mnie zarówno wysokość jak i odczucia jezdne są jak trzeba (wymieniałem tez amortyzatory na Sachs)
z przodu mam sprężyny kayaba (wymieniane wcześnie) i odczucia z jazdy są mnie wiecej takie same jak przed wymianą
zmieniło się dopiero po zmianie amortyzatorów - całe auto jest przyklejone bardziej do drogi zamiast pontonowate, zarówno przód i tył, oczywiście żadne sportowe czy twarde zawieszenie to nie jest
oryginalne sprężyny na tył kosztowały mnie w ASO 400-500 zł za sztukę, i to była dobra decyzja bo mam wysokość i charakterystykę jazdy tak jak chciałem