Nie mam właśnie, czego czasem żałuję, bo każdy sobie chwali, ale z drugiej strony koszty naprawy nieziemskie. Patrząc na zastosowanie tych sprężyn według katalogu w e-autoparts.pl, nie dopatrzyłem się zapisu o zakazie stosowania w autach z EDC. Z drugiej jednak strony, widnieje tam jeszcze zapis, że jest to odpowiednik oryginału o numerze: 1 094 238 55111 - w realoem.com w ogóle takiej części nie ma, więc nie za bardzo można sprawdzić, gdzie ten rodzaj sprężyn był montowany (co przy pomocy realoem można by było łatwo ustalić). Wydaje mi się, że w przypadku EDC zaszkodzą jedynie obniżane sprężyny. W zestawach tego typu często są zapisy zakazujące stosowania z EDC i prawdopodobnie jest tak dlatego, że powodują zbyt duże trwałe skrócenie skoku tłoka prowadzące do awarii amortyzatorów lub wariowania elektroniki sterującej systemem. Wymiana na takie, które podniosą auto na fabryczną wysokość nie powinna chyba zaszkodzić? Pytanie tylko, czy firma K+F zaproponowana przez użytkownika "marekzegarek" nie robi tych sprężyn za długich (zdjęcie po półtora roku od wymiany, a auto stoi naprawdę wysoko). I popadamy z jednej skrajności w drugą.. :-(