Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 196

Wątek: Spręzyny tylne-wymiana, jaka firma.

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Ja dzis wymieniłem ze znajomym komplet sprężyny wzmacniane i amory, firmy GH, najtansze z allegro razem wyszlo 328 zł. Zobaczymy ile to wytrzyma , do tego odboje nowe i auto od razu lepiej trzyma sie drogi i przestał siedzieć szpara miedzy nadkolem i opona wynosi ok 2 cm.

dodam ze amory i sprezyny byly fabryczne, amory całkowicie wylane zero amoryzacji, a w jednym po wjechaniu szybkim w kanał pekl zgnily talerzyk podtrzymujacy sprezyne i auto jechało prawie na glebie
    Ostatnio edytowane przez darekbb ; 28-10-2016 o 00:44

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Ta cena powala za kpl sprężyn i amorów dałeś tyle co kosztuje jeden amor sachsa:) A mówią, że siódemka jest droga w utrzymaniu. Ciekawe jak z jakością amorów i sprężyn. Oby Ci posłużyły jak najdłużej.
    Było BMW e32 750 V12

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Jak to mówią pozyjemy zobaczymy :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 728i
    sprezyny firmy GH sa chyba wykonane z drutu do produkcji sztucznych choinek...zeby mozna bylo ksztaltowac galazki. Koles takie kupil, najpierw wsadzil po 1 gumie, pozniej po 2 a na koniec auto i tak tarlo kolami o nadkola...szmelc!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i 94'
    Też muszę kupić w najbliższym czasie bo siada mi dosyć mocno już, nie wiem na co się zdecydować. Czy w serwisie mają jeszcze na stanach oryginalne sprężyny? Czy trzeba szukać zamienników?

Uszanowanko ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Ja tydzien temu wstawialem amory bilstein i sprezyny wzmacniane ich produkcji. Stare springi ,oba byly pekniete i na 19nastkach mialem szpare na dwa centymetry miedzy nadkolem a opona. Na nowych jest kolo 7 cm. Te sprezyny bilsteiny sa grubsze. Koszt sprezyn jakies 340zl.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740i 94'
    Cytat Zamieszczone przez MichaV8 Zobacz posta
    Ja tydzien temu wstawialem amory bilstein i sprezyny wzmacniane ich produkcji. Stare springi ,oba byly pekniete i na 19nastkach mialem szpare na dwa centymetry miedzy nadkolem a opona. Na nowych jest kolo 7 cm. Te sprezyny bilsteiny sa grubsze. Koszt sprezyn jakies 340zl.

Mógłbyś dać link albo numery części tych blisteinow bo nie zamierzam płacić 605 zł za jedną sprężynę na tył. Chociaż zastanawiam się jak to będzie współpracować z amortyzatorami S-EDC i seryjnymi sprężynami z przodu. Jaka jest różnica w twardości i w prowadzeniu na tych bilstein ach?

Uszanowanko ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740i

http://allegro.pl/bilstein-sprezyny-...571830334.html. To jest link ze sprezynami do zwyklej wersji bez nivo i sztuka kosztuje 178 pln. Ja mam longa juz bez niwo i zalozylem sprezyny wzmacniane za 161 zl sztuka. Jesli masz sprawne edc to wez do swojej wersji z linku wyzej, bo zdaje sie ze odpowiada oryginalowi. Ja mam grubsze. Z przodu mam oryginal z niedzialajacym edc i jest dosyc miekko i komfortowo, tyl jest sztywniejszy ale same amory bilsteina sa rzekomo twardsze od sachsa. Auto jeszcze mi sie uklada bo na poczatku mu dupy nie moglem nacisnac a teraz troche juz pracuje. Ale ogolnie na 19 calach i profilu 30 nie ma tragedi, tyl jest stabilniejszy i wyczuwalny, mi pasuje :)
    Ps. U tego sprzedawcy jacek-lodz sa wszystkie typy bilsteinow na tyl do e38 .
    Ostatnio edytowane przez MichaV8 ; 06-11-2016 o 23:10

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Bmw 728i.....exBMW e 34
    Witam..... odgrzeje temat.. A mianowicie poszukuje sprężyn na tył do e 38 M52... jakie koledzy polecanie Bilseina czy Sachs bo sie pojawiły na rynku... pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów