---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Wielkie dzięki :-) Jest tak jak powinno być :-) Będę szukał K+F'ów zatem :-)
Jest wyżej niż fabrycznie ale jak dla mnie idealnie (lubię jak autko jest zadziornie nastawione do przodu)
oryginalnie powinno być coś koło tego: (źródło: autokult.pl)
PS. A na pewno nie jest za twardo na takich wzmacnianych sprężynach??
Wydaje mi się, że jest nawet delikatnie za miękko, ale może to kwestia amortyzatorów.
Jak dla mnie takie zawieszenie jest rewelacyjne, bez stresu pokonuję wszystkie progi zwalniające czy krawężniki (samochód kupiłem na obniżonym zawieszeniu, na którym totalnie nie dało się jeździć po naszych drogach).
No bo one takie są że sobie troszkę mają siedzieć, mi to nie pasi. Jak widze obniżone zawieszenie to mysle ze ktos popsul sobie samochod :) Moze to skrzywienie przez zamilowanie do starych amerykancow.
Nadal nikt nie wypowiedział się jak z tym EDC moze być.
Dużo jest roboty z wymianą tego/jakis koszt w warsztacie orientacyjny?
Czy trzeba ustawiać od razu po tym geometrię zawieszenia?
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Ja chętnie już zamówiłbym te sprężyny K+F, ale rodzi się problem z ich dostępnością.. e-autoparts.pl odpisało, że są niedostępne. Chłopaki z Silesia Parts też nie mają (do nich pisałem najpierw). Ale ponoć mają dostępne Bilsteiny wzmocnione po niecałe 180 zł od sztuki. Tylko pytanie jak one się zachowają. K+F należy do grupy Bilstein, ale nie wiem, czy to te same springi będą...
Kurde, znów pod górę.
Może da się u nich zamówić: http://allegro.pl/sprezyny-bmw-7-e38...162148694.html
????
EDIT:
ok napisałem maila zobaczymy co odpowiedzą.
Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 06-03-2012 o 22:15
Pisałem do tego sprzedawcy z allegro od K+F czy ma do innych modeli to odpisał ze nie