Tak EDC jest super, i faktycznie kiedy tyl jest mocniej dociazony przy obecnym stanie sprezyn auto robi się mniej komfortowe. Szkoda mi tych amorkow swiezutkich. Gdyby wiecej osob pisalo się ne te sprezyny moze uda się dostac jakis rabat hm?
Tak EDC jest super, i faktycznie kiedy tyl jest mocniej dociazony przy obecnym stanie sprezyn auto robi się mniej komfortowe. Szkoda mi tych amorkow swiezutkich. Gdyby wiecej osob pisalo się ne te sprezyny moze uda się dostac jakis rabat hm?
Na pewno nie będzie takiego samego efektu. Sprężyny SACHS są bardzo twarde i ich wadą jest pękanie. Ja wolę raz na 5 lat wymienić sprężynę, która pękła (amory i tak więcej nie przejadą) niż założyć zamiennik, który za pół roku siada na glebę, dobija amory i kierowcę spadkiem komfortu jazdy.
Sprężyny, które podałem są standardowe, do EDC należałoby iść tropem od początku, czyli z pierwszego linka w katalogu ZF (właściciela SACHS) odnaleźć auto z EDC i uzyskać numer części (sachsa a nie OE), w ten sposób odszukać sprężyny na rynku wtórnym.
Ostatnio edytowane przez coboss ; 27-02-2012 o 08:32
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Przesiedziałem trochę z ETk i stwierdzam że nie ma znaczenia przy wyborze części np do 740i czy jest EDC czy go nie ma. Ma znaczenie NIVo ale nie EDC ;)
W takim razie i ja w najblizszym przyplywie gotowki kupię te K+F, najwyzej jak sie okażą za slabe odsprzedam tu na forum.
http://e-autoparts.pl/sprezyna-zawie...ml?review=true
Ostatnio edytowane przez coboss ; 28-02-2012 o 15:41
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Kupiłem Sachsa, wczoraj wsadziłem, dupa siedzi jak u kaczora!!;-/// Albo źle dobrane albo to Sachs przez Zahs. A najgorsze jest to że się narobiłem jak głupi i nic z tego nie wyszło. Jutro rozbieram i reklamuje.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
Każdy kto ma problem w doborze sprężyn po numerze oryginału może skorzystać z uprzejmości Kolegi PawelM. który udostępnił nam TISa do rozkodowania VINu.
http://7er.pl/showthread.php/21016-S...sw%C3%B3j-VIN-)
Po zalogowaniu po lewej stronie klikamy "specjalne wyszukiwanie" czy jakoś tak i "TABELA SPREZYN"
Tam na podstawie wyposażenia auta program dobierze nam odpowiednie sprężyny i poda numer oryginału.
![]()
No to już zgłupiałem. Może ktoś ma założone te K+F i by wrzucił fotkę jak to wygląda na tyle.
Dziś się okazało, że mam pęknięta przednia sprężynę, więc od razu możecie podrzucić co włożyć na przód. Bez obniżania i innych kombinacji.
Kolega już napisał: Załącznik 4142