Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 4HP22 Getriebeprogramm co mam zrobić?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez gilmor Zobacz posta
    Witam!

Panowie
    rozwaliłem dziś oponę o bliżej nie znany przedmiot, by nie blokować ruchu zjechałem na pobocze no i po wymianie oponki spakowałem zabawki, wsiadłem w auto, odpaliłem, D i w gaz...i się zakopałem :(

wiele lat jeździłem fordami i z tamtych czasów został mi odruch....

wachlowania miedzy R a D zrobiłem tak 2 może 3 razy i wyskoczył GETRIEBEPROGRAMM zniknęła literka E (bez względu czy wybiorę S,E czy M to jest pusto) działa jakby tylko jeden bieg lub dwa.
    Gdy podczas jazdy przełączam między S,E i M reaguje obrotami nieznacznie ale gdy wajchą przełączam między 1,2,3 i D nie ma reakcji.co prawda jechałem najszybciej 60km/h bo warunki w Łodzi tragiczne były.
    Wydaje mi się,że jak wrzucam z N na D to jakby uderzenie przy załączaniu było zdecydowanie mocniejsze ale to subiektywne odczucie może być spowodowane małą przyczepnością.

Czy mogło coś wywalić w elektronice? Może jakiś bezpiecznik gdzieś się spalił?
    Czy jednak mechanicznie ją zabiłem?

Szukać inną skrzynię czy oddać do zaufanego fachowca od skrzyń automatycznych a być może nie potrzebne są jakieś wybitnie specjalistyczne przyrządy i sam ją dam radę naprawić?

Dodam,że olej ma 8tys km tak samo filtr i jest go tyle ile być powinno
    Kurcze, temat stary jak świat, nie wolno tak robić w automacie. Remont skrzyni lub używka, typowe uszkodzenie kosza forwardu. To nie jest bardzo droga usterka, ale zrobić musi fachowiec. W tamtym roku zimą również w Łodzi facet tak machał pod centralem nową piątką, podejrzałem i lecę do gościa żeby tak nie robić, to mnie wyśmiał. Jak wracałem tamtędy za godzinę, auto już było na lawecie, przyznał mi wtedy rację.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 15-02-2012 o 20:09
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Jak mawia kolega od skrzyń "po feriach zawsze więcej roboty jak sie pozakopują automatami" :D

Gówniane podejście i tyle.
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów