Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: 7er vs A8

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Obiektywnie. Nie ma co pytać kogoś, bo jednemu podoba się 7 i będzie je chwalił a drugiemu A8. Jeśli sam nie wsiądziesz, nie pojeździsz, nie pomacasz to się nie dowiesz. A8 faktycznie jest trochę droższe w utrzymaniu. Co do silników... i tu i tu możesz trafić na padlinę i wpakujesz kupę forsy a może trafisz na bardzo zadbany dopracowany silnik i będziesz się cieszył bardzo długo. Każdy lubi co innego. Mnie osobiście A8 zawsze się podobało ( kiedyś się zastanawiałem nad jednym w pięknym perłowym kolorze, ale była z silnikiem 4.2 ), ale moje pierwsze BMW mnie tak urzekło, że już nie chce innej marki. Pośmigaj po komisach i pojeździj jednym i drugim. Posiedź, podumaj i zdecyduj. Powodzenia.

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Dla mnie wybór jest prosty. Jeśli porównujemy A8 D2 z E38 to zdecydowanie BMW. Jeśli bierzemy pod uwagę A8 D3 kontra E65/66 to zdecydowanie A8.
    Plusem w A8 jest też napęd szczególnie w dzisiejszych warunkach pogodowych. Nie ważne jakie się ma hiper kosmiczne opony - napęd na 4 koła ZAWSZE będzie efektywniejszy w zimowych warunkach. Ja to doceniłem i teraz nie muszę kombinować jak wjechać na parking żeby z niego potem wyjechać albo czy mogę wjechać w wąską uliczke czy nie.
    Z napędem na 4 koła ten problem znika ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez mourinho Zobacz posta
    Sory za OT...
    Ale jak patrze na fotel z e38 z niemiec a na fotel tej

http://allegro.pl/bmw-7-e38-740i-i2121856674.html

To później ktoś powie, że silniki w e38 są mało wytrzymałe, awaryjne i padają po 230 k km....
    a ludzie w Polsce dalej patrzą na przebiegi:(
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomek_mazury
    BMW
    e90
    Chyba wolał bym stara Eskę. Moze dlatego, że nigdy nie miałem. A8emki miałem dwie i w każdej był problem z zamkami, otwierajacymi sie drzwiami , które poźniej nie chciały się zamknąć. No i niestety w obydwu miałem problem ze skrzynią.
    Podsumowywując fajne auto, można sobie kupic "pomiedzy jedna siódemka a drugą". To jak mały romans- BMW żona a audi kochanka :) ale tylko 4.2 quattro. No i nie jest takie ciężkie.
    Na cwhile obecna nie mam 7er. Kupiłem nowe e90 a i tak prawie codziennie ogladam siódemki na necie. a może coś nowego doszło... :) tak tesknie :) a audi jakos nie pzeglądam....
    OO=[][]=OO

Uprawnienia umieszczania postów