Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe, do tego spalanie na trasie którą jezdze codziennie niemalze (75km małe miasta) bylo ~10l , moje V8 spala na tej trasie ~12l wiec oszczędność to niewielka, a jak cos się w dieslu sypnie to już doplacasz do tego 'interesu'.
A jak ktos ma szybkie auto to od razu musi nim gnieść non stop ? popatrz sobie jak jezdza wlasciciele nowych S-ek, 500 600, mocy nie brakuje a jeżdżą normalnie, ja również czerpię radość z powolnej jazdy moim e38, to nie jest auto do zapitalania :)
Strasznie zameczona lub zaniedbana po wzgledem osprzetu silnika musialabyc ta 730d- jesli na trasie ktora smigales 730i spalala ci okolo 12L, czyli jechales relatywnie spokojnie, to zdrowe 730d nie wyjdzie ponad 8L.
Nie ma co sie oszukiwac diesel w obsludze jest drozszy ale silniki M57 sa naprawde udane i trafiajac na szanowany i dogladany egzemplarz przez poprzednich wlascicieli kazdy bedzie zadowolony.