Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: 7er vs A8

Początkujący Użytkownik
    BMW
    brak

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Drugi link jest dobry dla wszystkich kupujących czy niedowiarków. Zobaczcie w jakim stanie jest ta e38 (kierownica fotel), potem na przebieg a potem na nasze "perełki" w Polsce. Można twierdzić, że nie jedna ma nalatane coś w okolicach miliona a na liczniku ledwo ponad 200tys :D

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    dlatego diesel w e38 to moim zdaniem bezsens ;)
    Tak, bezsens... to skoro dzisiaj przeznaczam od 800-1200 zl netto na paliwo miesiecznie (niezarobkowo) to przy benzynie pracowalbym na nia... faktycznie diesel jest kompletnie bezsensu!
    Powiecie mi, ze mozna jezdzic ekonomicznie, moze i mozna ale ja nie mam pojecia jak to sie robi i nigdy sie tego nie naucze, malo tego nie rozumiem takiego ziomka co 740i grzecznie podaza prawym pasem na trasie dwojezdniowej z zawrotna predkoscia 90 km/h, wiem, ze tak sie powinno jezdzic ale ja usnalbym z nudow...
    Kupilem BMW dla radochy z jazdy a nie dla szpanu na wsi. A ze V8 daje cholerna radoche to juz w ogole bardzo ekonomicznie bym jezdzil majac taki motorek pod maska :D
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 15-02-2012 o 23:37

Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    a na liczniku ledwo ponad 200tys
    Po prostu brakuje jedynki z przodu ;D.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Tak, bezsens... to skoro dzisiaj przeznaczam od 800-1200 zl netto na paliwo miesiecznie (niezarobkowo) to przy benzynie pracowalbym na nia... faktycznie diesel jest kompletnie bezsensu!
    Powiecie mi, ze mozna jezdzic ekonomicznie, moze i mozna ale ja nie mam pojecia jak to sie robi i nigdy sie tego nie naucze, malo tego nie rozumiem takiego ziomka co 740i grzecznie podaza prawym pasem na trasie dwojezdniowej z zawrotna predkoscia 90 km/h, wiem, ze tak sie powinno jezdzic ale ja usnalbym z nudow...
    Kupilem BMW dla radochy z jazdy a nie dla szpanu na wsi. A ze V8 daje cholerna radoche to juz w ogole bardzo ekonomicznie bym jezdzil majac taki motorek pod maska :D
    wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe, do tego spalanie na trasie którą jezdze codziennie niemalze (75km małe miasta) bylo ~10l , moje V8 spala na tej trasie ~12l wiec oszczędność to niewielka, a jak cos się w dieslu sypnie to już doplacasz do tego 'interesu'.
    A jak ktos ma szybkie auto to od razu musi nim gnieść non stop ? popatrz sobie jak jezdza wlasciciele nowych S-ek, 500 600, mocy nie brakuje a jeżdżą normalnie, ja również czerpię radość z powolnej jazdy moim e38, to nie jest auto do zapitalania :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe,
    Taa całe 0,5sek Po drugie przy jedździe codziennej nie ma nawet co porównywać diesla z benzyna. Diesel ciągnie już od 1,5t obr gdzie benzyniaka musisz przeciągać ponad 4tys. Wtedy sobie sprawdź spalanie a nie przy jeździ jak emeryt gdzie piszesz że 3.0 V8 pali 12L. Chyba w trasie bo na pewno nigdzie indziej. Mi 523iA na mieście spalało non stop ponad 19L tylko że poniżej 3tys wskazówka nie spadała

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe, do tego spalanie na trasie którą jezdze codziennie niemalze (75km małe miasta) bylo ~10l , moje V8 spala na tej trasie ~12l wiec oszczędność to niewielka, a jak cos się w dieslu sypnie to już doplacasz do tego 'interesu'.
    A jak ktos ma szybkie auto to od razu musi nim gnieść non stop ? popatrz sobie jak jezdza wlasciciele nowych S-ek, 500 600, mocy nie brakuje a jeżdżą normalnie, ja również czerpię radość z powolnej jazdy moim e38, to nie jest auto do zapitalania :)
    Strasznie zameczona lub zaniedbana po wzgledem osprzetu silnika musialabyc ta 730d- jesli na trasie ktora smigales 730i spalala ci okolo 12L, czyli jechales relatywnie spokojnie, to zdrowe 730d nie wyjdzie ponad 8L.
    Nie ma co sie oszukiwac diesel w obsludze jest drozszy ale silniki M57 sa naprawde udane i trafiajac na szanowany i dogladany egzemplarz przez poprzednich wlascicieli kazdy bedzie zadowolony.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Chyba niestety straciliście kontakt z tematem wątku !!
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    myślałem, że poczytam trochę o porównaniu A8 z E38, a tu znów kilku posiadaczy Siódemek kłóci się o spalanie. Śmieszne...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 V8
    i tu sie zgodze z kolegą

Kolejne OT .....
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 16-02-2012 o 14:44

Uprawnienia umieszczania postów