Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: 7er vs A8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Że nie sprzedają to tylko dobrze świadczy o dojrzałości forum i przywiązania do marki.
    Tak jak Wojtek, nie myślałem o sprzedaży bo kto zapłaciłby tyle ile bym chciał...
    Już miałem propozycje ale jak słyszę że na Allegro są po 25 tyś to żadnej propozycji czy oferty nie traktuję poważnie :D

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Że nie sprzedają to tylko dobrze świadczy o dojrzałości forum i przywiązania do marki.
    Tak jak Wojtek, nie myślałem o sprzedaży bo kto zapłaciłby tyle ile bym chciał...
    Już miałem propozycje ale jak słyszę że na Allegro są po 25 tyś to żadnej propozycji czy oferty nie traktuję poważnie :D
    Po 25? Ja slyszalem gdzie na miescie, ze 730d stoi po jakies 15 tys zl. Smiac mi sie chcialo, to ja wiecej kasy w nia wsadzilem w rok czasu nie liczac paliwa bo to drugie tyle. Powiem szczerze, ze np. moja 7er jak bym mial oddac za kwote tego typu po tym jak ja w miare dopiescilem to nie ma takiej opcji, wole dac zonie i niech sobie tym autem jezdzi do konca.

Najgorsze jest to, ze w razie wypadku zlodziejskie ubezpieczalnie wyplaca nam grosze bo przeciez ceny gieldowe sa taki i siakie, nikt nie patrzy na to, ze szrot z gieldy na start potrzebuje 20 tys zlotych inwestycji aby mozna bylo go nazwac autem!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Po 25? Ja slyszalem gdzie na miescie, ze 730d stoi po jakies 15 tys zl. Smiac mi sie chcialo, to ja wiecej kasy w nia wsadzilem w rok czasu nie liczac paliwa bo to drugie tyle. Powiem szczerze, ze np. moja 7er jak bym mial oddac za kwote tego typu po tym jak ja w miare dopiescilem to nie ma takiej opcji, wole dac zonie i niech sobie tym autem jezdzi do konca.

Najgorsze jest to, ze w razie wypadku zlodziejskie ubezpieczalnie wyplaca nam grosze bo przeciez ceny gieldowe sa taki i siakie, nikt nie patrzy na to, ze szrot z gieldy na start potrzebuje 20 tys zlotych inwestycji aby mozna bylo go nazwac autem!
    Bez przesady ale realna wartość 7er z połowy lat 90tych to właśnie 15-25 tyś i nie ma się co oszukiwać.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
    Bez przesady ale realna wartość 7er z połowy lat 90tych to właśnie 15-25 tyś i nie ma się co oszukiwać.
    +1 niestety takie realia rynku, osobiście jako sympatyk modelu więcej jak 25k bym za niego nie zaplacil a co dopiero zwykly smiertelnik

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    dokladnie.

żonaa miala astre F (którą oddaliśmy siostrze)... auto rynkowo warte pewnie wtedy i teraz <2tys PLN. a NIC mu nie dolega, nawet rdza. przebiegu przez 18 lat zrobiło 210 tys. i sprzedaż tego się nie kalkuluje obecnemu właścicielowi, ale auto realnie jest właśnie tyle warte na rynku - można lamentować, ale nic nie zrobisz. szczęśliwy ten kto je kiedyś kupi.

dużo aut już sprzedałem i jak sprzedawałem (nie ważne sentymenty), brałem cene rynkową + 10-20% za stan (zawsze dobry) i ewentualne negocjacje na rzeczy które trzeba było zrobić. prosty algorytm. dotyczy każdego mojego auta. i wołanie 30-40 tys za 17 letnie e38 jest bez sensu w pewnym momencie (bo to jest +100% za stan). a w takim wypadku na pewno uda sie kupic zdrowa bude za kilkanaście tys i wkładem 10 - 15 tys naprawdę wiele można zrobić (zwłaszcza jak ma się warsztat, rabaty i 40 letnie doswiadczenie ze plecami ;)

a dodatkowo z perspektywy kupującego, ktory bierze na siebie całe ryzyko, tak naprawde nie wiadomo czy za te 30-40 tys nie kupuje auta, w którym i tak "coś" jest ukryte o czym sprzedający np. wie. z całym szacunkiem dla pasjonatów (nie tylko BMW) pewności nigdy nie ma. i czasem warto kupić auto w jakimś stopniu niedoinwestowane, ale przynajmniej z wadami "na wierzchu" - kwestia do osobistej kalkulacji:)

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Kolego, nie bede duzo edytowal bo w telefonie to niewygodne.
    1. E38 po lifcie to auta w wieku 11-12 lat (niestety czas leci nieublagalnie)
    2. 10 tys zl to Ci starczy na regeneracje turbo, skrzyni i ASB w 3.0d a w 4.0d az na regeneracje turbin :)

Nie mowie, ze mozna zadac 40-50 tys za e38 bo to przesada to chyba, ze znajdziesz kolekcjonerska z przebiegiem do 140 tys km przebiegu do dnia dzisiejszego serwisowana w ASO. Ale jak slysze, ze moja lala moze byc przez kogos wycieniona na 18-19 tys PLN to szlak mnie trafia.
    dlatego diesla omijam od lat szerokim łukiem ;) i rozumiem "szlak", przerabiałem, ale co zrobić. też będę sprzedawał za rok (jak mi sie leasing skończy) auto z przebiegiem apewnie ok 80 tys km, za 50%-60% wartości nowego :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Kolego, nie bede duzo edytowal bo w telefonie to niewygodne.
    1. E38 po lifcie to auta w wieku 11-12 lat (niestety czas leci nieublagalnie)
    2. 10 tys zl to Ci starczy na regeneracje turbo, skrzyni i ASB w 3.0d a w 4.0d az na regeneracje turbin :)

Nie mowie, ze mozna zadac 40-50 tys za e38 bo to przesada to chyba, ze znajdziesz kolekcjonerska z przebiegiem do 140 tys km przebiegu do dnia dzisiejszego serwisowana w ASO. Ale jak slysze, ze moja lala moze byc przez kogos wycieniona na 18-19 tys PLN to szlak mnie trafia.
    dlatego diesel w e38 to moim zdaniem bezsens ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    dlatego diesel w e38 to moim zdaniem bezsens ;)
    Tak, bezsens... to skoro dzisiaj przeznaczam od 800-1200 zl netto na paliwo miesiecznie (niezarobkowo) to przy benzynie pracowalbym na nia... faktycznie diesel jest kompletnie bezsensu!
    Powiecie mi, ze mozna jezdzic ekonomicznie, moze i mozna ale ja nie mam pojecia jak to sie robi i nigdy sie tego nie naucze, malo tego nie rozumiem takiego ziomka co 740i grzecznie podaza prawym pasem na trasie dwojezdniowej z zawrotna predkoscia 90 km/h, wiem, ze tak sie powinno jezdzic ale ja usnalbym z nudow...
    Kupilem BMW dla radochy z jazdy a nie dla szpanu na wsi. A ze V8 daje cholerna radoche to juz w ogole bardzo ekonomicznie bym jezdzil majac taki motorek pod maska :D
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 15-02-2012 o 23:37

Uprawnienia umieszczania postów