Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: 7er vs A8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Tak, bezsens... to skoro dzisiaj przeznaczam od 800-1200 zl netto na paliwo miesiecznie (niezarobkowo) to przy benzynie pracowalbym na nia... faktycznie diesel jest kompletnie bezsensu!
    Powiecie mi, ze mozna jezdzic ekonomicznie, moze i mozna ale ja nie mam pojecia jak to sie robi i nigdy sie tego nie naucze, malo tego nie rozumiem takiego ziomka co 740i grzecznie podaza prawym pasem na trasie dwojezdniowej z zawrotna predkoscia 90 km/h, wiem, ze tak sie powinno jezdzic ale ja usnalbym z nudow...
    Kupilem BMW dla radochy z jazdy a nie dla szpanu na wsi. A ze V8 daje cholerna radoche to juz w ogole bardzo ekonomicznie bym jezdzil majac taki motorek pod maska :D
    wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe, do tego spalanie na trasie którą jezdze codziennie niemalze (75km małe miasta) bylo ~10l , moje V8 spala na tej trasie ~12l wiec oszczędność to niewielka, a jak cos się w dieslu sypnie to już doplacasz do tego 'interesu'.
    A jak ktos ma szybkie auto to od razu musi nim gnieść non stop ? popatrz sobie jak jezdza wlasciciele nowych S-ek, 500 600, mocy nie brakuje a jeżdżą normalnie, ja również czerpię radość z powolnej jazdy moim e38, to nie jest auto do zapitalania :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe,
    Taa całe 0,5sek Po drugie przy jedździe codziennej nie ma nawet co porównywać diesla z benzyna. Diesel ciągnie już od 1,5t obr gdzie benzyniaka musisz przeciągać ponad 4tys. Wtedy sobie sprawdź spalanie a nie przy jeździ jak emeryt gdzie piszesz że 3.0 V8 pali 12L. Chyba w trasie bo na pewno nigdzie indziej. Mi 523iA na mieście spalało non stop ponad 19L tylko że poniżej 3tys wskazówka nie spadała

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    wiesz co, mialem przyjemnosc jechac 730d i w porównaniu do mojego 3.0 benzyna to jest przepaść pomiędzy osiągami w codziennej jeździe, do tego spalanie na trasie którą jezdze codziennie niemalze (75km małe miasta) bylo ~10l , moje V8 spala na tej trasie ~12l wiec oszczędność to niewielka, a jak cos się w dieslu sypnie to już doplacasz do tego 'interesu'.
    A jak ktos ma szybkie auto to od razu musi nim gnieść non stop ? popatrz sobie jak jezdza wlasciciele nowych S-ek, 500 600, mocy nie brakuje a jeżdżą normalnie, ja również czerpię radość z powolnej jazdy moim e38, to nie jest auto do zapitalania :)
    Strasznie zameczona lub zaniedbana po wzgledem osprzetu silnika musialabyc ta 730d- jesli na trasie ktora smigales 730i spalala ci okolo 12L, czyli jechales relatywnie spokojnie, to zdrowe 730d nie wyjdzie ponad 8L.
    Nie ma co sie oszukiwac diesel w obsludze jest drozszy ale silniki M57 sa naprawde udane i trafiajac na szanowany i dogladany egzemplarz przez poprzednich wlascicieli kazdy bedzie zadowolony.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów