Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: 7er vs A8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Drugi link jest dobry dla wszystkich kupujących czy niedowiarków. Zobaczcie w jakim stanie jest ta e38 (kierownica fotel), potem na przebieg a potem na nasze "perełki" w Polsce. Można twierdzić, że nie jedna ma nalatane coś w okolicach miliona a na liczniku ledwo ponad 200tys :D

Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    a na liczniku ledwo ponad 200tys
    Po prostu brakuje jedynki z przodu ;D.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Chyba niestety straciliście kontakt z tematem wątku !!
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    myślałem, że poczytam trochę o porównaniu A8 z E38, a tu znów kilku posiadaczy Siódemek kłóci się o spalanie. Śmieszne...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 V8
    i tu sie zgodze z kolegą

Kolejne OT .....
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 16-02-2012 o 14:44

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Obiektywnie. Nie ma co pytać kogoś, bo jednemu podoba się 7 i będzie je chwalił a drugiemu A8. Jeśli sam nie wsiądziesz, nie pojeździsz, nie pomacasz to się nie dowiesz. A8 faktycznie jest trochę droższe w utrzymaniu. Co do silników... i tu i tu możesz trafić na padlinę i wpakujesz kupę forsy a może trafisz na bardzo zadbany dopracowany silnik i będziesz się cieszył bardzo długo. Każdy lubi co innego. Mnie osobiście A8 zawsze się podobało ( kiedyś się zastanawiałem nad jednym w pięknym perłowym kolorze, ale była z silnikiem 4.2 ), ale moje pierwsze BMW mnie tak urzekło, że już nie chce innej marki. Pośmigaj po komisach i pojeździj jednym i drugim. Posiedź, podumaj i zdecyduj. Powodzenia.

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Dla mnie wybór jest prosty. Jeśli porównujemy A8 D2 z E38 to zdecydowanie BMW. Jeśli bierzemy pod uwagę A8 D3 kontra E65/66 to zdecydowanie A8.
    Plusem w A8 jest też napęd szczególnie w dzisiejszych warunkach pogodowych. Nie ważne jakie się ma hiper kosmiczne opony - napęd na 4 koła ZAWSZE będzie efektywniejszy w zimowych warunkach. Ja to doceniłem i teraz nie muszę kombinować jak wjechać na parking żeby z niego potem wyjechać albo czy mogę wjechać w wąską uliczke czy nie.
    Z napędem na 4 koła ten problem znika ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomek_mazury
    BMW
    e90
    Chyba wolał bym stara Eskę. Moze dlatego, że nigdy nie miałem. A8emki miałem dwie i w każdej był problem z zamkami, otwierajacymi sie drzwiami , które poźniej nie chciały się zamknąć. No i niestety w obydwu miałem problem ze skrzynią.
    Podsumowywując fajne auto, można sobie kupic "pomiedzy jedna siódemka a drugą". To jak mały romans- BMW żona a audi kochanka :) ale tylko 4.2 quattro. No i nie jest takie ciężkie.
    Na cwhile obecna nie mam 7er. Kupiłem nowe e90 a i tak prawie codziennie ogladam siódemki na necie. a może coś nowego doszło... :) tak tesknie :) a audi jakos nie pzeglądam....
    OO=[][]=OO

Uprawnienia umieszczania postów