Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: 7er vs A8

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
    Bez przesady ale realna wartość 7er z połowy lat 90tych to właśnie 15-25 tyś i nie ma się co oszukiwać.
    +1 niestety takie realia rynku, osobiście jako sympatyk modelu więcej jak 25k bym za niego nie zaplacil a co dopiero zwykly smiertelnik

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    dokladnie.

żonaa miala astre F (którą oddaliśmy siostrze)... auto rynkowo warte pewnie wtedy i teraz <2tys PLN. a NIC mu nie dolega, nawet rdza. przebiegu przez 18 lat zrobiło 210 tys. i sprzedaż tego się nie kalkuluje obecnemu właścicielowi, ale auto realnie jest właśnie tyle warte na rynku - można lamentować, ale nic nie zrobisz. szczęśliwy ten kto je kiedyś kupi.

dużo aut już sprzedałem i jak sprzedawałem (nie ważne sentymenty), brałem cene rynkową + 10-20% za stan (zawsze dobry) i ewentualne negocjacje na rzeczy które trzeba było zrobić. prosty algorytm. dotyczy każdego mojego auta. i wołanie 30-40 tys za 17 letnie e38 jest bez sensu w pewnym momencie (bo to jest +100% za stan). a w takim wypadku na pewno uda sie kupic zdrowa bude za kilkanaście tys i wkładem 10 - 15 tys naprawdę wiele można zrobić (zwłaszcza jak ma się warsztat, rabaty i 40 letnie doswiadczenie ze plecami ;)

a dodatkowo z perspektywy kupującego, ktory bierze na siebie całe ryzyko, tak naprawde nie wiadomo czy za te 30-40 tys nie kupuje auta, w którym i tak "coś" jest ukryte o czym sprzedający np. wie. z całym szacunkiem dla pasjonatów (nie tylko BMW) pewności nigdy nie ma. i czasem warto kupić auto w jakimś stopniu niedoinwestowane, ale przynajmniej z wadami "na wierzchu" - kwestia do osobistej kalkulacji:)

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Ja pisałem o E65...za sam hak do auta zapłaciłem 7 tyś ...od 2 lat wiem że to auto zostaje jak pies w domu ...do "śmierci" :)
    Biorąc pod uwagę jakieś 250 tyś km przebiegu to moje dzieciaki pod "remizę" będą śmigać :)
    Ostatnio edytowane przez Roobs ; 15-02-2012 o 15:04

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    A8 dla mnie nie ma tego klimatu, co 7 czy S-klasse. Przypomina mi się powiedzenie mojego sąsiada jeżdżącego skodą ''octavia jest na passacie, to prawie jak Audi '' :D i to chyba dziala rowniez w drugą stronę :) dla mnie audi to taki lepszy wieśwagen, marka bez wyrazu
    To sobie sasiad wkecil :D
    Jak Cie wkurzy to mu powiedz, ze Octavia jest robiona na plycie Golfa a na plycie Passata jest robione SuperB

Cytat Zamieszczone przez jimbo22 Zobacz posta
    dokladnie.

żonaa miala astre F (którą oddaliśmy siostrze)... auto rynkowo warte pewnie wtedy i teraz <2tys PLN. a NIC mu nie dolega, nawet rdza. przebiegu przez 18 lat zrobiło 210 tys. i sprzedaż tego się nie kalkuluje obecnemu właścicielowi, ale auto realnie jest właśnie tyle warte na rynku - można lamentować, ale nic nie zrobisz. szczęśliwy ten kto je kiedyś kupi.

dużo aut już sprzedałem i jak sprzedawałem (nie ważne sentymenty), brałem cene rynkową + 10-20% za stan (zawsze dobry) i ewentualne negocjacje na rzeczy które trzeba było zrobić. prosty algorytm. dotyczy każdego mojego auta. i wołanie 30-40 tys za 17 letnie e38 jest bez sensu w pewnym momencie (bo to jest +100% za stan). a w takim wypadku na pewno uda sie kupic zdrowa bude za kilkanaście tys i wkładem 10 - 15 tys naprawdę wiele można zrobić (zwłaszcza jak ma się warsztat, rabaty i 40 letnie doswiadczenie ze plecami ;)

a dodatkowo z perspektywy kupującego, ktory bierze na siebie całe ryzyko, tak naprawde nie wiadomo czy za te 30-40 tys nie kupuje auta, w którym i tak "coś" jest ukryte o czym sprzedający np. wie. z całym szacunkiem dla pasjonatów (nie tylko BMW) pewności nigdy nie ma. i czasem warto kupić auto w jakimś stopniu niedoinwestowane, ale przynajmniej z wadami "na wierzchu" - kwestia do osobistej kalkulacji:)
    Kolego, nie bede duzo edytowal bo w telefonie to niewygodne.
    1. E38 po lifcie to auta w wieku 11-12 lat (niestety czas leci nieublagalnie)
    2. 10 tys zl to Ci starczy na regeneracje turbo, skrzyni i ASB w 3.0d a w 4.0d az na regeneracje turbin :)

Nie mowie, ze mozna zadac 40-50 tys za e38 bo to przesada to chyba, ze znajdziesz kolekcjonerska z przebiegiem do 140 tys km przebiegu do dnia dzisiejszego serwisowana w ASO. Ale jak slysze, ze moja lala moze byc przez kogos wycieniona na 18-19 tys PLN to szlak mnie trafia.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 15-02-2012 o 21:38
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    2. 10 tys zl to Ci starczy na regeneracje turbo, skrzyni i ASB w 3.0d a w 4.0d az na regeneracje turbin :)

Nie mowie, ze mozna zadac 40-50 tys za e38 bo to przesada to chyba, ze znajdziesz kolekcjonerska z przebiegiem do 140 tys km przebiegu do dnia dzisiejszego serwisowana w ASO. Ale jak slysze, ze moja lala moze byc przez kogos wycieniona na 18-19 tys PLN to szlak mnie trafia.
    dlatego diesla omijam od lat szerokim łukiem ;) i rozumiem "szlak", przerabiałem, ale co zrobić. też będę sprzedawał za rok (jak mi sie leasing skończy) auto z przebiegiem apewnie ok 80 tys km, za 50%-60% wartości nowego :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta

dlatego diesel w e38 to moim zdaniem bezsens ;)

BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez Wiesław Zobacz posta
    Jimbo - chcesz kupić zadbaną e38? Kurde! przecież moja była czarnula jest do wzięcia ! Ręczę za to auto - zajebisty egzemplarz. 3,5 litra benzyna z gazem BRC.
    jak coś to pisz na PW.
    link:http://7er.pl/showthread.php/20555-M...%B3a+sprzedaje
    ogłoszenie nieaktywne od 2 miesięcy? nadal jest do kupienia?

MOD: postaraj się używać opcji edytowania postów już napisanych i nie pisać posta pod postem.
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 15-02-2012 o 21:45

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 V8
    Panowie wracajac do pierwszego watku 7er czy A8. Od paru latek sledze siódemki i A8- semki na rynku. Powiem wam ze duzo sie ich naogladalem i sporo nimi jezdzilem. Napisze troche o A8 gdyz bralem tez pod uwage zakup tego autka, ale gdy troche nim pojezdzilem(handlowalem samochodami) stwierdzilem ze to jest bardzo awaryjny samochod- zawieszenie sie sypie i jest bardzo drogie, skrzynia biegow nie udana zwlaszcza tiptronik, czeste awarje, czeste awarje elektryki i w srodku ja w audi 80. jedny plus to ocynkowana buda. Co do siódemki ten samochod ma dusze ne powiem ze jest bez awaryjny ale wydaje mi sie prostszy w obsludze jest majestatyczny, nie jest az tak drogi w utrzymaniu i czesci do niej sa stosunkowo tansze niz do A8- oczywiscie nie do kazdego modelu. Ubolewam nad tym ze teraz te dwa Samochody sa stosunkowo tanie i dostepne dla kazdego "malolata" ktory pojezdzi zakatuje i pozniej sprzedaje "w super stanie" masakra!!!!. Mialem do wyboru A8 1999 rok 3.7 quatrro-BMW 735 1997 rok z gazem- wybralem siódemke mimo ze starsza- ale ma to cos ten wyglad powala. i ciesze sie ze podjelem dobra decyzje. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez fikolxxx ; 15-02-2012 o 21:00

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez fikolxxx Zobacz posta
    skrzynia biegow nie udana zwlaszcza tiptronik
    To te same skrzynie co w e38 ;)

Cytat Zamieszczone przez fikolxxx Zobacz posta
    jedny plus to ocynkowana buda
    Nie jest ocynkowana tylko aluminiowa ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW