Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: 7er vs A8

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez marek1132 Zobacz posta
    A8 nie jest złym autem,ale droższym w eksploatacji,wymiana rozrządu co 90 tyś km,koszt conajmniej 2.5 tyś zł,wymiana przedniego zawieszenia,same wahacze przedniej osi osiem sztuk, ok 2 tyś zł,mniejsza podaż części,karoseria wykonana w technologi ASF,mniejsza waga,brak korozji,ale nie lada problem z naprawą po dzwonie o koszcie nawet nie wspominam (nie każdy warsztat podejmie się naprawy aluminium),komfort resorowania gorszy niż w e38 (chyba,że e38 jest obniżona i utwardzona),ilość miejsca w środku jak w e39 (wąskie wnętrze,ale o wiele więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie niż w e39),dźwięk silnika v8 d2 o niebo ładniejszy niż w bmw,jest to typowa widlasta ósemka z krzyżowym wałem korbowym,jak w amerykańskich autach,zresztą sam zobaczysz jak przejedziesz się e38 i a8 d2,miałem okazję jeździć wersją 3.7 ośką i 4.2 guatro,jeśli chcesz d2 to kupuj 4.2,a jeśli zależy ci na ekonomii bierz 2.8 w manualu.
    dzieki kolego za koment. widze ze da się spojrzec "obiektywniej" na konkurencję, bez nadmiernego patriotyzmu ;)
    ekonomia silnika nie gra roli - 2.8 nie chce - ma byc V8. tez licze sie z tym że włoże w auto w ciagu roku nawet 10 tys - to też nie problem. auto ma być na weekendy, na codzien mam 2 letniego bąka, który serwis widzi co 30 tys km.
    audi albo 7er moze sobie postac w warsztacie od czasu do czasu.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Patrząc na najnowsze modele a4,a6 czy a8 Audi z wieśwagenem ma niewiele wspólnego.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez dobrus Zobacz posta
    A8 dla mnie nie ma tego klimatu, co 7 czy S-klasse. Przypomina mi się powiedzenie mojego sąsiada jeżdżącego skodą ''octavia jest na passacie, to prawie jak Audi '' :D i to chyba dziala rowniez w drugą stronę :) dla mnie audi to taki lepszy wieśwagen, marka bez wyrazu
    octavia jest na golfie ;) ale prawda jest taka ze faktycznie a3,a4, a6 miały duzo wspolnego. natomiast limuzyny premium to jednak stricte audi :) ale tyle faktów - a "wizerunek" jest niestety taki jak piszesz :)

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez jimbo22 Zobacz posta
    ekonomia silnika nie gra roli
    W takim razie szukaj orginalnej s8 (nie pakietu s8),5.5 sek do 100km/h mówi samo za siebie i uwierz,że "wizerunek" w tym przypadku schodzi na dalszy plan.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    Wojtku, chyba nie wyłączyłeś jakiegoś filtra, e38 na allegro - 282sztuki.
    Tak, macie rację. Zadałem do Allegro po prostu złe pytanie. Szukałem "e38", a nie BMW seria 7 (94-01). Wynik na dziś to 285 szt.
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Od siebie dodam, że podobają mi się oba modele.
    A8 niemiałem przyjemności się przejechać więc nie będę mówił czy e38 jest lepsze bo nie wiem...
    Moge powiedzieć tylko tyle,że uwielbiam swoją e38 i na chwilę obecną nie chce innego...

http://peb.pl/opinie-i-informacje/10...s-bmw-7-a.html

tutaj chłop miał podobny dylemat. I podobno przejechał sie a8 d2 i e38. On wybrał BMW:)
    Ostatnio edytowane przez dOOm_PL ; 15-02-2012 o 12:39
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    obawiam się, że porównanie Audi A8 z BMW 7 na forum miłośników 7er, gdzie (strzelam) 90% zalogowanych tu użytkowników posiada BMW serii 7 jest pozbawione sensu. Dyskusja taka będzie stronnicza.

Zaawansowany Użytkownik Awatar JACEK R
    BMW
    Było e38 728i, jest B5FL 1.9TDI
    Jesteśmy na forum 7er i uważamy że 7er jest lepsze od A8. To chyba normalne. Gdybym uważał że jakieś tam Audi jest lepsze to nie kupował bym Bawary. Ot wszystko w temacie. Co tu drążyć, tylko napinka z tego niepotrzebna.
    Dla mnie po prostu żadne Audi, czy to A,S czy inne nie ma jaj i charakteru który ma BMW.
    “Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców” - Colin McRae
    >>>NIE DLA ACTA<<<
    "I had a dream, I was king. Woke up, still king"

BMW 728i - 97'
    MERC W124 200D - 86'
    MERC W123 240D - 79'

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Roobs Zobacz posta
    Że nie sprzedają to tylko dobrze świadczy o dojrzałości forum i przywiązania do marki.
    Tak jak Wojtek, nie myślałem o sprzedaży bo kto zapłaciłby tyle ile bym chciał...
    Już miałem propozycje ale jak słyszę że na Allegro są po 25 tyś to żadnej propozycji czy oferty nie traktuję poważnie :D
    Po 25? Ja slyszalem gdzie na miescie, ze 730d stoi po jakies 15 tys zl. Smiac mi sie chcialo, to ja wiecej kasy w nia wsadzilem w rok czasu nie liczac paliwa bo to drugie tyle. Powiem szczerze, ze np. moja 7er jak bym mial oddac za kwote tego typu po tym jak ja w miare dopiescilem to nie ma takiej opcji, wole dac zonie i niech sobie tym autem jezdzi do konca.

Najgorsze jest to, ze w razie wypadku zlodziejskie ubezpieczalnie wyplaca nam grosze bo przeciez ceny gieldowe sa taki i siakie, nikt nie patrzy na to, ze szrot z gieldy na start potrzebuje 20 tys zlotych inwestycji aby mozna bylo go nazwac autem!
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Po 25? Ja slyszalem gdzie na miescie, ze 730d stoi po jakies 15 tys zl. Smiac mi sie chcialo, to ja wiecej kasy w nia wsadzilem w rok czasu nie liczac paliwa bo to drugie tyle. Powiem szczerze, ze np. moja 7er jak bym mial oddac za kwote tego typu po tym jak ja w miare dopiescilem to nie ma takiej opcji, wole dac zonie i niech sobie tym autem jezdzi do konca.

Najgorsze jest to, ze w razie wypadku zlodziejskie ubezpieczalnie wyplaca nam grosze bo przeciez ceny gieldowe sa taki i siakie, nikt nie patrzy na to, ze szrot z gieldy na start potrzebuje 20 tys zlotych inwestycji aby mozna bylo go nazwac autem!
    Bez przesady ale realna wartość 7er z połowy lat 90tych to właśnie 15-25 tyś i nie ma się co oszukiwać.

Uprawnienia umieszczania postów