Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: 7er vs A8

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Że nie sprzedają to tylko dobrze świadczy o dojrzałości forum i przywiązania do marki.
    Tak jak Wojtek, nie myślałem o sprzedaży bo kto zapłaciłby tyle ile bym chciał...
    Już miałem propozycje ale jak słyszę że na Allegro są po 25 tyś to żadnej propozycji czy oferty nie traktuję poważnie :D

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Kolego jak jeszcze miałem 7 to pewnego dnia Żona mi powiedziała (oczywiście w żartach), że jak nadal będę spędzał w garażu tyle czasu to mam się tam przeprowadzić ;D a przecież zawsze było coś do wyczyszczenia czy jakiś retrofit można zrobić prawda? :D
    Ostatnio edytowane przez MariuszE38 ; 15-02-2012 o 07:13
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez jimbo22 Zobacz posta
    nie wierzę że a8 to takie "złe" auto, a 7 takie fajne. ale też trudno mi uwierzyc w zbieg okolicznosci :)
    A czy ktoś cię namawia do kupna 7er?

Zauważ ile sztuk z allegro to auta z forum ? (o ile takie jest) Z resztą nie chce mi się komentować bo uważam iż to czysta prowokacja "świeżaka" na forum.

Oj chłopaki,a Wy się tak dajecie. Jak by takie "granie na nerwach" pierwszy raz się pojawiło na forum. Po co piszecie "kup 7er" nie będziesz żałował.

Niech kupi Audi,niech zrobi kilka tys km i wtedy zmieni na e38...

Uważam że temat jest do zamknięcia bo takie lanie wody nie ma kompletnie sensu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    To jak Twój tata jest mechanikiem to na pewno odradzi Ci audi
    hehhe. wiesz. ja mialem juz kilkanascie aut. i zawsze szukałem aut "dziwnych" (rzadkie silniki, często turbo, rzadkie modele, trudne w częściach itp itd). każde mi ojciec odradzał :) bo dla niego to kadet, czy golf I to są dobre auta, bo proste ;)

a pragmatyzm w tym wypadku objawaia się tym, że wiem że ponad 12 letnie auto, nie ważne czy to 7er czy audi to loteria. i że audi jest 20% droższe w utrzymaniu i 10% bardziej awaryjne nie robi, bo w tym wieku, to moze sie trafic zupelnie odwrotnie. i te różnice (wzięte oczywiscie z sufitu) są pomijalne :)

a co do duszy to zgoda ;) rozumiem. ale akurat linia D2 uważam za ponadczasową i ówcześnie bardzo fajną.

aa
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    A czy ktoś cię namawia do kupna 7er?

Zauważ ile sztuk z allegro to auta z forum ? (o ile takie jest) Z resztą nie chce mi się komentować bo uważam iż to czysta prowokacja "świeżaka" na forum.

Oj chłopaki,a Wy się tak dajecie. Jak by takie "granie na nerwach" pierwszy raz się pojawiło na forum. Po co piszecie "kup 7er" nie będziesz żałował.

Niech kupi Audi,niech zrobi kilka tys km i wtedy zmieni na e38...

Uważam że temat jest do zamknięcia bo takie lanie wody nie ma kompletnie sensu.
    1. za bardzo sie spinasz
    to nie jest prowokacja a dyskusja na "hyde park". bom poczynił spostrzeżenie - nie podoba Ci się, nie musisz dyskutować. jestem świeżak na TYM forum, ale mam staż z innych i z trolowania wyrosłem ładnych kilka lat temu.
    2. jakie granie na nerwach? czy ja próbuję kogoś do czegoś namawiać?
    nikt mnie nie zmusza do oglądania 7emek i a8mek. nie zdziwie się jak po kilkumiesięcznych poszukiwaniach skończe z jakimś Volvo T6, bo akurat się trafi okazja ;) a podyskutować nie wolno? a że na forum 7er piszą mi, kup 7er to naprawde szok ;)
    3. idąc Twoim tokiem rozumowania, żadna dyskusja nie ma sensu, bo WSZYSTKO zostało już gdzieś, kiedyś napisane. a jedyne co zostało to pisanie: użyj szukajki, ocena nowego auta na allegro i ustawianie spotów. Wszystko inne już gdzieś było...

IMHO wlasnie od takiej dyskusji są działy off topic ;)

Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    Wojtku, chyba nie wyłączyłeś jakiegoś filtra, e38 na allegro - 282sztuki.

e32 na sprzedaż na tym samym portalu to 65 szt. - a właśnie w ten model celuje kolega jimbo22
    Jak już porównujemy do Audi a8 d2 to ogłoszeń jest 246 - 4 razy więcej niż e32, może to też jest powód dlaczego nie otrzymałeś oferty. A żeby być dokładniejszym zobacz ile jest wersji z silnikiem m60, obstawiam że kilkanaście.
    Chcesz kupić auto z potencjałem na youngtimera to się nie dziw że nikt nie oferuje Ci jakiegoś lumpa :) raczej powinieneś patrzeć na to z dobrej strony.

Btw była wg mnie przepiękna czerwona e32 V8 odpowiadająca Twoim wymaganiom, miesiąc czy dwa temu, może jeszcze jest na sprzedaż musisz poszukać tematu o niej na forum :)
    na początku wydawało mi sie ze kupie e32. ale niestety stan jest bardzo słaby podaży i egzemplarzy. poszerzyłem zakres poszukiwan do e38, a teraz dodatkowo do a8. chce auto na lato, na wypady weekendowe, i e32 boje sie ze nie znajde fajnego. dlatego troche zmodyfikowałem plany :)

czerwona nie była aż taka piękna. "moi ludzie" byli oglądać w Białym Stoku i odradzili wycieczke:)
    Ostatnio edytowane przez joe white ; 15-02-2012 o 20:24

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Jimbo - chcesz kupić zadbaną e38? Kurde! przecież moja była czarnula jest do wzięcia ! Ręczę za to auto - zajebisty egzemplarz. 3,5 litra benzyna z gazem BRC.
    jak coś to pisz na PW.
    link:http://7er.pl/showthread.php/20555-M...%B3a+sprzedaje

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez Marecki7er Zobacz posta
    Wojtku, chyba nie wyłączyłeś jakiegoś filtra, e38 na allegro - 282sztuki.
    Może coś źle robię ale e38 ->samochody osobowe (dziś na Allegro) 47 szt.
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD Zobacz posta
    musisz miec jakis filtr. w ciągu ostatnich 24h pojawilo sie 18,48h - 38 sztuk :) także gdzieś incziej masz odfiltrowane, moze po mocy? roczniku? województwie?
    Ostatnio edytowane przez jimbo22 ; 15-02-2012 o 10:05

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD Zobacz posta
    Aż z ciekawości sprawdziłem i ja :]

"E38 (1994-2001) (287)"
    Pewność na każdym kilometrze ...

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez jimbo22 Zobacz posta
    nie wierzę że a8 to takie "złe" auto, a 7 takie fajne. ale też trudno mi uwierzyc w zbieg okolicznosci
    A8 nie jest złym autem,ale droższym w eksploatacji,wymiana rozrządu co 90 tyś km,koszt conajmniej 2.5 tyś zł,wymiana przedniego zawieszenia,same wahacze przedniej osi osiem sztuk, ok 2 tyś zł,mniejsza podaż części,karoseria wykonana w technologi ASF,mniejsza waga,brak korozji,ale nie lada problem z naprawą po dzwonie o koszcie nawet nie wspominam (nie każdy warsztat podejmie się naprawy aluminium),komfort resorowania gorszy niż w e38 (chyba,że e38 jest obniżona i utwardzona),ilość miejsca w środku jak w e39 (wąskie wnętrze,ale o wiele więcej miejsca na nogi na tylnej kanapie niż w e39),dźwięk silnika v8 d2 o niebo ładniejszy niż w bmw,jest to typowa widlasta ósemka z krzyżowym wałem korbowym,jak w amerykańskich autach,zresztą sam zobaczysz jak przejedziesz się e38 i a8 d2,miałem okazję jeździć wersją 3.7 ośką i 4.2 guatro,jeśli chcesz mieć osiągi na poziomie 740i kupuj 4.2,a jeśli zależy ci na ekonomii bierz d2 2.8 w manualu.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    wiele
    A8 dla mnie nie ma tego klimatu, co 7 czy S-klasse. Przypomina mi się powiedzenie mojego sąsiada jeżdżącego skodą ''octavia jest na passacie, to prawie jak Audi '' :D i to chyba dziala rowniez w drugą stronę :) dla mnie audi to taki lepszy wieśwagen, marka bez wyrazu

Uprawnienia umieszczania postów